Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

1 aylık 2 tane muhabbet kuşumu kendime nasıl alıştırabilirim? Elimi gördükleri anda kaçıyorlar :(

ilknurkyl

İspinoz Üye
Merhaba arkadaşlar,
2 tane yavru muhabbet kuşum var. Biri aşırı ürkek hiç kendini sevdirmedi. Diğeri bana alışıyordu yavaş yavaş en azından dokunabiliyordum kaçmıyordu. Geçenlerde çok kaşınmaya başlamışlardı bide siyah noktalar vardı alta yerleştirdiğim havlu kağıt üzerinde. Bitlendiklerini düşünerek doğal bir karışım aldım. Ensesine dökülmesi gerektiği ve hala elimize gelmedikleri için onların sağlığı için baya uğraşlar sonucu tutup damlayı damlattık. Ama şuan artık ilk geldikleri günden daha kötü durumda benden kaçıyorlar :( Artık bana alışmaları imkansız diye düşünmeye başladım. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımınızı rica ediyorum. Bana güven kazanmadan kafesten de çıkaramıyorum ve sürekli benden köşe bucak kaçmalarına çok üzülüyorum :( Acaba bana alışana kadar kafesleri ayırmalı mıyım?

1 aylık 2 tane muhabbet kuşumu kendime nasıl alıştırabilirim? Elimi gördükleri anda kaçıyorlar :(

Merhaba muhabbetkuslari.org ailesine siz ve kuşlarını hoş geldi🙂 Onları da görmek isterim. Tanıtım bölümünden tanıtabilirsiniz…

Muhabbet kuşu eğitiminde güven olayı çok önemlidir. Güven olmazsa kuşunuz sizden kaçar sürekli vb sorunlar yaşanır. Bakın burada en önemli nokta sabır ve hiç yılmadan dediklerimi uygulamanız. Ayrıca atacağım makaleleri okuyunuz. Hatalarınızı ve yapmanız gerekeni daha iyi kavrarsınız. Kuşunuzu sakın avuçlamayın her hareketinizi yavaş sakin yapın. İlk önce kafes içi eğitim vermelisiniz. Kuşunuzun güveni kırılmış kazanmalısınız. Her gün sabah akşam 4-5 dakikalık 2-3 defalık periyotlar avucunuz yere bakıcak şekilde elinizi yavaşça kafese koyup hareketsiz bekletin. Başlarda çırpınabilir ama duracaktır. Hareketsiz...

Ronay

Yönetici
Merhaba muhabbetkuslari.org ailesine siz ve kuşlarını hoş geldi🙂 Onları da görmek isterim. Tanıtım bölümünden tanıtabilirsiniz…

Muhabbet kuşu eğitiminde güven olayı çok önemlidir. Güven olmazsa kuşunuz sizden kaçar sürekli vb sorunlar yaşanır. Bakın burada en önemli nokta sabır ve hiç yılmadan dediklerimi uygulamanız. Ayrıca atacağım makaleleri okuyunuz. Hatalarınızı ve yapmanız gerekeni daha iyi kavrarsınız. Kuşunuzu sakın avuçlamayın her hareketinizi yavaş sakin yapın. İlk önce kafes içi eğitim vermelisiniz. Kuşunuzun güveni kırılmış kazanmalısınız. Her gün sabah akşam 4-5 dakikalık 2-3 defalık periyotlar avucunuz yere bakıcak şekilde elinizi yavaşça kafese koyup hareketsiz bekletin. Başlarda çırpınabilir ama duracaktır. Hareketsiz durun alışsın güvensin. 4-5 gün bu denemedene sonra elinizi her gün bir kademe yaklaşacak şekilde uzatın acele etmeyin avuç yere bakacak şekilde kuşunuzun ayağına doğru zamanla ayağına tünekteyken hafif değdirip. Üstüne çıkmasını sağlayın ama zorlamayın. Zamanla çıkacaktır çıktıktan sonra 5-6 defa tekrarlayın gün üçinde en az 5-6 gün sonra yanak sevmeye ardından da dışarı çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Çözüm

ilknurkyl

İspinoz Üye

Muhabbet kuşu eğitiminde güven olayı çok önemlidir. Güven olmazsa kuşunuz sizden kaçar sürekli vb sorunlar yaşanır. Bakın burada en önemli nokta sabır ve hiç yılmadan dediklerimi uygulamanız. Ayrıca atacağım makaleleri okuyunuz. Hatalarınızı ve yapmanız gerekeni daha iyi kavrarsınız. Kuşunuzu sakın avuçlamayın her hareketinizi yavaş sakin yapın. İlk önce kafes içi eğitim vermelisiniz. Kuşunuzun güveni kırılmış kazanmalısınız. Her gün sabah akşam 4-5 dakikalık 2-3 defalık periyotlar avucunuz yere bakıcak şekilde elinizi yavaşça kafese koyup hareketsiz bekletin. Başlarda çırpınabilir ama duracaktır. Hareketsiz durun alışsın güvensin. 4-5 gün bu denemedene sonra elinizi her gün bir kademe yaklaşacak şekilde uzatın acele etmeyin avuç yere bakacak şekilde kuşunuzun ayağına doğru zamanla ayağına tünekteyken hafif değdirip. Üstüne çıkmasını sağlayın ama zorlamayın. Zamanla çıkacaktır çıktıktan sonra 5-6 defa tekrarlayın gün üçinde en az 5-6 gün sonra yanak sevmeye ardından da dışarı çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Peki miniklerin kafeslerini ayırsam tek tek ilgilensem daha mı iyi olur acaba? Çift olunca biri yaklaşmaya çalışsa bile diğeri ani hareketlerle onu korkutuyor ve o da kaçıyor. Ben de en azından bu eğitimi verene ve bana alışana kadar ayrı kafeslerde farklı odalarda tutup sonra mı birleştirsem diye düşünüyorum.
Bir de gerçekten bit sorunumuz var ama karışımı veterinere götürüp orada dökmeyi planlıyoruz daha iyi olduğunu düşünüyorum. Biz profesyonel bir şekilde tutamadığımız için incitiriz diye baya uğraşıyoruz ve bu da daha çok korkmalarına neden oluyor. Bu arada kuşlarımın fotoğrafını da ekleyeceğim :)

Ronay

Yönetici
Çok sevinirz bir fotolarını görelim. 🙂Çift kuş alıştırmak çok ama çok zordur. İlgilerini birbieine verecektir. Tavsiyem alıştırmak isteniyorsa birine sadece bakmak . Farklı oda da da olsa birbirlerine çok fazla ötecektir. Sizi bile rahatsız edeceklerdir.

ilknurkyl

İspinoz Üye
Teşekkür ederim 😊
120475.jpg

Ronay

Yönetici
Hey Maşallah çok tatlılar 🙂Çekinik parçalı ve spangle kuşlarınız mutasyonları güzeler. İki kuşu alıştırmak çok zordur haberiniz olsun.