Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru 1 Haftadır Geçmeyen Sulu Ishal Tedavisi Nasıl Sağlanır?

nediyimbilemedim

İspinoz Üye
Merhaba,
Muhabbet kuşum 1 haftadır aşırı sıvı şekilde dışkılıyor. Dışkısı yeşil sümük şeklinde ve çok sıcak. Çok su içiyor, yem yemesi iyi ve hareketi de var ancak çok endişeleniyorum. 1 haftadır divitsol veriyorum ama işe yaramadı. Limon damlattım, sirke damlattım yine işe yaramadı. Üstünde durduğu kapı çarptığı için aşırı korktu ve 1 gün şoka girdi. Daha sonra böyle dışkılamaya başladı daha da düzelmedi. Yakınlarda götürebileceğim bir yer de yok. Yardım edin lütfen.

Taha

Yönetici
Merhaba,
Muhabbet kuşum 1 haftadır aşırı sıvı şekilde dışkılıyor. Dışkısı yeşil sümük şeklinde ve çok sıcak. Çok su içiyor, yem yemesi iyi ve hareketi de var ancak çok endişeleniyorum. 1 haftadır divitsol veriyorum ama işe yaramadı. Limon damlattım, sirke damlattım yine işe yaramadı. Üstünde durduğu kapı çarptığı için aşırı korktu ve 1 gün şoka girdi. Daha sonra böyle dışkılamaya başladı daha da düzelmedi. Yakınlarda götürebileceğim bir yer de yok. Yardım edin lütfen.
Merhaba diski resmi ile kısa bir video koyabilir misiniz

nediyimbilemedim

İspinoz Üye
Merhaba diski resmi ile kısa bir video koyabilir misiniz
IMG_6596-min.jpeg
şuan dışarıda olduğum için yalnızca dışkısını atabiliyorum

Taha

Yönetici
Gazetede tam anlayamıyorum ancak enfeksiyondan ziyade sindirim bozukluğuna benziyor emin olmak adına bugün tabana beyaz kağıt ya da peçete serin üzerinde dışkı nasıl görünüyor ona bakalım. Dal darı alın iyi gelir. Limon sirke vs vermeyin. Divitsol etkisiz bir ürün. İnternet üzerinden en küçük gramda entrobac alın. Gelince 3-4 gün suyuna mercimek tanesi kadar koyun. Hergun taze karışım verin. Bu süre zarfında meyve sebze vermeyin. Dediğim gibi garanti olması adına tabanı temizleyip beyaz pecete vs sererseniz daha iyi olur

limonfıstık

Mubiş Üye
Eğer çok su içiyorsa böbrek problemi de olabilir ancak böyle gözükmüyor. Çok su içmek mantardan da olur, ortam sıcaklığından da olur. Yani ben kanatlı uzmanına gidip baktirmanizi öneririm

nediyimbilemedim

İspinoz Üye
Gazetede tam anlayamıyorum ancak enfeksiyondan ziyade sindirim bozukluğuna benziyor emin olmak adına bugün tabana beyaz kağıt ya da peçete serin üzerinde dışkı nasıl görünüyor ona bakalım. Dal darı alın iyi gelir. Limon sirke vs vermeyin. Divitsol etkisiz bir ürün. İnternet üzerinden en küçük gramda entrobac alın. Gelince 3-4 gün suyuna mercimek tanesi kadar koyun. Hergun taze karışım verin. Bu süre zarfında meyve sebze vermeyin. Dediğim gibi garanti olması adına tabanı temizleyip beyaz pecete vs sererseniz daha iyi olur
Merhaba, kusura bakmayın biraz geç atabildim. Bu fotoğrafta belli oluyor mu bilmiyorum. Ayrıca dediğiniz ilacı da sipariş ettim gelmesini bekliyorum, daldarıdan çok yemiyor eskisi gibi.

Ekli dosyalar

• IMG_6604-min.jpeg
    IMG_6604-min.jpeg
    792.6 KB · Görüntüleme: 13

Taha

Yönetici
Merhaba, kusura bakmayın biraz geç atabildim. Bu fotoğrafta belli oluyor mu bilmiyorum. Ayrıca dediğiniz ilacı da sipariş ettim gelmesini bekliyorum, daldarıdan çok yemiyor eskisi gibi.
Açıkçası böbrek problemi olabilir ancak rontgenden görünür stres vs sebebiyle sindirim problemi de olabilir. Veteriner durumu yoksa probiyotik gelince 3-4 gün dediğim gibi kullanın bir bakalım iştah enerji nasıl yem yemesi önemli aç kalması durumu kötüleştirir

nediyimbilemedim

İspinoz Üye
Açıkçası böbrek problemi olabilir ancak rontgenden görünür stres vs sebebiyle sindirim problemi de olabilir. Veteriner durumu yoksa probiyotik gelince 3-4 gün dediğim gibi kullanın bir bakalım iştah enerji nasıl yem yemesi önemli aç kalması durumu kötüleştirir
2. gündeyim ilaçta ama bir düzelme yok gibi

Kanaryaci

Forpus Üye
Merhaba,
Kuşta sindirim sorunu kursak sulanması oluyor. Eğer önlem almazsan salmonella kadar gider. Böbrek dalak sıkıntısı yok. Proyobotikte düzelrmez. O dışkı toplanmasının tek yolu cocci geel pantex holland bilginize. Kursak sulanıyor kuşun o yüzden ateş yapıyor. Salmonella başlagıcında..

nediyimbilemedim

İspinoz Üye
Bence kuşunuzu götürün şeker hastalığı bile buna sebep olabilir

Kuşta sindirim sorunu kursak sulanması oluyor. Eğer önlem almazsan salmonella kadar gider. Böbrek dalak sıkıntısı yok. Proyobotikte düzelrmez. O dışkı toplanmasının tek yolu cocci geel pantex holland bilginize. Kursak sulanıyor kuşun o yüzden ateş yapıyor. Salmonella başlagıcında.
teşekkür ederim, o ilacı da alacağım hemen