Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru 3 Aylık Yeni Kuş

korayberk

İspinoz Üye
4
Arkadaşlar dün bir yavru sahiplendim sağlıklı bir kuş 3 aylık fakat suluğa nasıl alıştırıcam bilmiyorum hiç bir şekilde kabul etmiyor elimden yem yedirdim fakat yemliğinden de korkuyor nasıl suluğa alıştırabilirim ya da neler yapabilirim yeni bir kuş için tavsiyeleriniz nelerdir?

Taha

Yönetici
ilk gün su içtiğini görmeyebilirsiniz ama tüneğe yakın bir yere takın ihtiyacı olduğunda o içecektir. kuşun resminide paylaşabilir misiniz

korayberk

İspinoz Üye
4
Tabi

Ekli dosyalar

• 20250101_121017.jpg
    20250101_121017.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 4

korayberk

İspinoz Üye
4
Maşallah hayırlı olsun sağlıkla besleyin yalnız kuş yavru değil bilginiz olsun
Benim pek bir bilgim yok daha önce 9 yaşına kadar bir kuş baktım yaşımda küçüktü ama bir şekilde sağlıklı büyüttüm yaşlandığı için vefat etti bu kuşu da 3 aylık diye verdiler peki sizce kaç aylıktır ya da yaşındadır

Soner

Forpus Üye
Benim pek bir bilgim yok daha önce 9 yaşına kadar bir kuş baktım yaşımda küçüktü ama bir şekilde sağlıklı büyüttüm yaşlandığı için vefat etti bu kuşu da 3 aylık diye verdiler peki sizce kaç aylıktır ya da yaşındadır
Ayağında bilezik yoksa yıl bazında tam bir yaş söylemem doğru olmaz ama cerenin koyuluğu, ayaklar ve göz cevresine bakarak yaşına yakın yada yaşını doldurmuş bir kuş olduğunu söyleyebilirim

korayberk

İspinoz Üye
4
Ayağında bilezik yoksa yıl bazında tam bir yaş söylemem doğru olmaz ama cerenin koyuluğu, ayaklar ve göz cevresine bakarak yaşına yakın yada yaşını doldurmuş bir kuş olduğunu söyleyebilirim
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için bu yavrucak nasipmiş artık ne diyelim bir yetişkine göre yemliğini suluğunu bulmakta çok zorluk çekti elimden yedirdim sakin sakin kafesinde duruyor ve öterken sesi yavru kuşlar gibi çıkıyor bende anlayamadım