Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Ankara kanatli uzmani

elçin

Forpus Üye
Öncelikle herkese merhaba. Kuşum 5 yaşinda eekek bir muhabbet kuşu. Çok garip bağirma sesi çikariyor. Geceleri bu ses çok fazla artıyor. Acı sesine benziyor kuşumu bir veterinere götüreceğim. Ankara'da muhabbet kuşunu götürebileceğim tecrübe ettiğiniz bir kanatli veterineri bilen var mı? Yardimci olursaniz çok sevinirim. Özellikle tecrübe edilmiş olmasini istiyorum

Ronay

Site Kurucusu
Merhaba Erçin hanım aramıza hoş geldiniz.

Geçmiş olsun. Kuşun türü nedir? Ne zamandır var? Kuşun ve kafesin bir fotosunu koyar mısınız? Birde bir dışkı fotosu? Ankarada bildiğim net bir yer yok ama sizin için araştıracağım. Ayrıca bilen arkadaşlar olursa yazacaklardır.

elçin

Forpus Üye

Geçmiş olsun. Kuşun türü nedir? Ne zamandır var? Kuşun ve kafesin bir fotosunu koyar mısınız? Birde bir dışkı fotosu? Ankarada bildiğim net bir yer yok ama sizin için araştıracağım. Ayrıca bilen arkadaşlar olursa yazacaklardırte
Öncelikle çok teşekkür ederim. Buradan nasil ses ve video paylaşabilirim

Ronay

Site Kurucusu
Dosya ekleden ekleyebilirsin foto, cevap yazdığın yerin hemen sol altında.

Video için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

Birde aşağıdaki linkten Ankara veteriner adreslerine bakıp, arayıp, araştırabilirsiniz.

elçin

Forpus Üye

Geçmiş olsun. Kuşun türü nedir? Ne zamandır var? Kuşun ve kafesin bir fotosunu koyar mısınız? Birde bir dışkı fotosu? Ankarada bildiğim net bir yer yok ama sizin için araştıracağım. Ayrıca bilen arkadaşlar olursa yazacaklardır.

elçin

Forpus Üye

Kuşumun türü muhabbet kuşu. Şubatta başladi şikayetler respiratory turbo ile birlikte rahatlamişti geçmişti şikayetler ama tüye girince tekrar başladi ve bu sefer sesi daha fazla. Öncesinde sesi sadece yem yerken ve kaşinirken yapiyordu şimdi geceleri çok artiyor

Ronay

Site Kurucusu
Solunum sorunu var iyi bir kanatlı uzmanı iyi olacaktır. Antibiyotik ve destek ürün şart ama basit bir vitamin takviyesi yapıp yollarsa çözülmez. Antibiyotik şart. Hiç bir şey bulamazsanız bize dönün yardımcı olmaya çalışırız.

Solunum sorunları maalesef ki tam bitmeyebilir. Çok iyi bakım ve takip ister.

elçin

Forpus Üye
Solunum sorunu var iyi bir kanatlı uzmanı iyi olacaktır. Antibiyotik ve destek ürün şart ama basit bir vitamin takviyesi yapıp yollarsa çözülmez. Antibiyotik şart. Hiç bir şey bulamazsanız bize dönün yardımcı olmaya çalışırız.

Solunum sorunları maalesef ki tam bitmeyebilir. Çok iyi bakım ve takip ister.
1688470721533424344148260079375.jpg

Ronay

Site Kurucusu
Sindirim sorunu yok. Tamamen solunum sorunu diye düşünüyorum. Tedavi şart.

Ronay

Site Kurucusu
Bu tür ürünlerin %60-70 piyasada sahte oluyor dikkat etmek gerek. Ornispecial Doksisiklin Hiklat ve Metronidazol etken maddesi karışımı kompleks bir ilaç iş görebilir. Daha çok hafif solunum sorunları ve üst solunum sorunlarında etkisi yüksek. Güvendiğiniz satıcı ise deneyebilirsiniz. Bulabilirseniz.

Ek olarak; veteriner götüremeyecekseniz. Tylosin etken maddeli örneğin tavilin 200 vb ilaçlar alabilirsiniz. Akciğer ve akciğer zarlarındaki enfeksiyonlara kadar çözen bir ilaç. Bu ilaçlar veterinerde bulursunuz. Bu tedaviden sonra 2 gün probiyotik 1 gün ara bir şey vermeden. 2 günde ağızdan mikostatin ile bakteriden arınan dokulara mantar yerleşmesini önleyerek bir tedavi yapılabilir.

Tabiki her zaman diyoruz veteriner önerisiz ilaç kullanmayın. İmkanınız olmaz diye yazdım bunlarda veterinerlerin bize önerdiği yöntemler.

Son düzenleme:

elçin

Forpus Üye
Bu tür ürünlerin %60-70 piyasada sahte oluyor dikkat etmek gerek. Ornispecial Doksisiklin Hiklat ve Metronidazol etken maddesi karışımı kompleks bir ilaç iş görebilir. Daha çok hafif solunum sorunları ve üst solunum sorunlarında etkisi yüksek. Güvendiğiniz satıcı ise deneyebilirsiniz. Bulabilirseniz.

Ek olarak; veteriner götüremeyecekseniz. Tylosin etken maddeli örneğin tavilin 200 vb ilaçlar alabilirsiniz. Akciğer ve akciğer zarlarındaki enfeksiyonlara kadar çözen bir ilaç. Bu ilaçlar veterinerde bulursunuz. Bu tedaviden sonra 2 gün probiyotik 1 gün ara bir şey vermeden. 2 günde ağızdan mikostatin ile bakteriden arınan dokulara mantar yerleşmesini önleyerek bir tedavi yapılabilir.

Tabiki her zaman diyoruz veteriner önerisiz ilaç kullanmayın. İmkanınız olmaz diye yazdım bunlarda veterinerlerin bize önerdiği yöntemler.
Evet çok haklisiniz hocam çok teşekkür ederim. Ben röntgen çeken bir yer buldum. Röntgen çektirirsem bu solunum sorunu çikar mı röntgende. Bulduğum veteriner kanatli uzmani olmadiğini ama röntgen çektiğini söyledi sizlere atsam röntgen sonucunu yorumlayabilir misiniz? İki kuşumu veterinerlerin tahmini teşhis ve verdiği antibiyotik yüzünden kaybettim. Kuşumun burnu da tıkalı tık tık ses yapiyor.

elçin

Forpus Üye

Hocam bu care4 birds ornispecial'i güvercin eczanesi diye bir site var oradan alsam güvenilir midir sizce

Ronay

Site Kurucusu
Şöyle ki röntgende çıkar ama dikkatli çekmek gerek bazı kuşlar korkup kalp krizi geçirdiğine şahit olduk. Veteriner daha iyi yorumlar röntgeni, eğer sorun var derse ki var ve ondan sonra tylosin etken maddeli ilaç isteyin kullanım dozajını sorun. Bize de danışıp tedaviye başlayın.

elçin

Forpus Üye
Şöyle ki röntgende çıkar ama dikkatli çekmek gerek bazı kuşlar korkup kalp krizi geçirdiğine şahit olduk. Veteriner daha iyi yorumlar röntgeni, eğer sorun var derse ki var ve ondan sonra tylosin etken maddeli ilaç isteyin kullanım dozajını sorun. Bize de danışıp tedaviye başlayın.
Tamam hocam şu an durumu çok kötü bas bas bağırıyor öyle başinda bekliyorum. Röntgen öyle tehlikeli bir şey mi korktum şimdi

İpek..s

Moderator
Merhaba geçmiş olsun
Ankara'da tam donanımlı bir kanatlı uzman yok maalesef ama platin veteriner kanatlı hayvanlara bakıyor daha önce oraya yönlendirme yaptığım kişi memnun kalmıştı araştırın isterseniz. Solunum yolu sorunu ileri derecede mutlaka bir kanatlı uzmanın gormesinde fayda var götürmeyi düşünmek ile iyi yapmışsınız tekrardan çok geçmiş olsun

Ronay

Site Kurucusu
Tamam hocam şu an durumu çok kötü bas bas bağırıyor öyle başinda bekliyorum. Röntgen öyle tehlikeli bir şey mi korktum şimdi
Veterinizle konuşun çektirebilirsiniz. Ama kanatlıdan anlayan biri olması daha iyi olur. İpek hanım söylediği yeri bir arayın derim.

Taha

Admin
Merhaba aradığınız ürün varmı bilmiyorum ama grpete bakabilirsin. Çoğu tedavi ürünü bulunuyor. Güvenilir satıcı WhatsApp sorularada dönüyor