Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Avisol A Nedir? Ne işe Yarar? Kuşlarda Kullanımı

Ronay

Yönetici
Avisol A Nedir? Ne işe Yarar? Kuşlarda Kullanımı

avisol a.jpg

Biyoteknik markasının Avisol A vitamini ürünü ne işe yarar nasıl kullanılır bunlardan size kendi tecrübelerimle bahsetmek istiyorum. İlk olarak biyoteknik firması 1955'ten beri veterinerlik ürünleri, premiksler üreten yerli bir firmadır. Ürünleri tarım ve hayvancılık bakanlığı onaylıdır. Günümüz yasaları gereği etkin madde oranları düşük olabilir. Ancak kuşlar için uygun bir şekilde içeriği ayarlanmaktadır.

Avisol A vitamini içeriği başlıca şu şekildedir.
A vitamini ..... 400.000 IU/kg
D3 vitamini ..... 40.000 UI/kg
E vitamini ..... 3.000 UI/kg
C vitamini ..... 15.000 UI/kg
  • A vitamini kuşlarda solunum hastalıklarına karşı bağışıklık sağlar. Eksikliğinde tüylerde matlaşma görülebilir. Ayak ve gagalarda bozukluk olarak kendini gösterebilir ve vücut solunum hastalıklarına açık hale gelir.
  • D vitamini bağışıklığa katkı sağlar. Metobolik işlevler için önem arz eden bir vitamindir. Eksikliğinden kemik, iskelet yapısı olumsuz etkilenir deformasyon görülebilir.
  • C vitamini yine insanlardaki gibi bağışıklık için çok önemlidir. Kuşumuza hastalıklara karşı direnç oluşturmasını sağlar.
  • E vitamini özellikle kızışmasını istediğimiz kuşlarda yarar sağlar. Eksikliği nadir görülse de kuşta tüneği iyi kavrayamama gibi etkiler yaratabilir.
  • İçeriği diğer markalara göre az gibi görünse de Avisol A vitamin işinizi görecek bir üründür. Yemden alınan faydayı arttırır. Kullanımı 100 ml standart suluk için 2,5 ccdir. Tüy döküm zamanları ve üreme zamanlarında bu ölçü iki katına çıkarılabilir. Genel olarak avisol ürünlerinin kokusu, tadı vs kuşlarım tarafından seviliyor. Fazla koyarsam kuşlar sudan içmezse gibi bir durum olmuyor ancak her şeyi ölçülü koymakta yarar var. Suluk gün aşırı değiştirilir şeklinde bir yazı var. Uzman üreticilerin önerisi 6-8 saat sonra vitaminli suyun tazelenmesi yönünde. Ben sabah koyup akşam tazeliyorum.