Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Ayağı Felç Mi

NVDIA44

İspinoz Üye
Arkadaşlar geçen hafta muhabbet kuşu ayağının üzerine basamıyor diye konu açmıştım o konudan sonra ayağı düzelmişti bu hafta içi yine kötü oldu şimdi daha kötü oldu sanki parmak uçlarını değişik tutuyor ancak üzerine basıp hareket edebiliyor felç durumu mu oluyor bu video olarak linki aşağıya bırakıyorum izleyip değerlendirme yapar mısınız
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Soru Ayağı Felç Mi

Ben bu durumun vitamin veya mineral eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Ama bir röntgen çektirme şansınız var mı? Veterinerden rica edin. Sorun çıkmazsa ise D ve B6-B12 takviyesi şart.

Süleyman E.

Yönetici
Çok geçmiş olsun gördüğüm kadarı ile parmaklar da can emaresi gitmiş yürürken yerde sürüyor mu parmaklarını

Ronay

Yönetici
Ben bu durumun vitamin veya mineral eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Ama bir röntgen çektirme şansınız var mı? Veterinerden rica edin. Sorun çıkmazsa ise D ve B6-B12 takviyesi şart.

Çözüm

NVDIA44

İspinoz Üye
Hocam geçen hafta çektirmiştik doku zedelenmesi var dedi dün tekrar götürdük röntgen çekmeden düz tabanda bekleyin kırık vs yok dedi aminosol B ve kalsiyum verdi suyuna onu koyuyoruz

NVDIA44

İspinoz Üye
Ancak parmaklarının böyle olmasının sebebinin anlayamadım

Ronay

Yönetici
Bunun bir çok sebebi olabilir kaslarda dokulardaki hasarlar, sinir sorunlarınları vs vs bunun sebebi vitamin, mineral eksiklikleri veyahut çarpmaya bağlı tranvalar.

Ronay

Yönetici
Ben mineral eksikliği veya vitamin eksikliğinden kaynaklı geçici durum olduğunu düşünüyorum. Geçici felçlilik gibi düşünebiliriz. Ama süreç uzamaması lazım uzar ise kalıcı hale gelecektir. Tabi çarpma tranvası olmadıysa son zamanlarda.

NVDIA44

İspinoz Üye
Ben mineral eksikliği veya vitamin eksikliğinden kaynaklı geçici durum olduğunu düşünüyorum. Geçici felçlilik gibi düşünebiliriz. Ama süreç uzamaması lazım uzar ise kalıcı hale gelecektir. Tabi çarpma tranvası olmadıysa son zamanlarda.
Tamamdır teşekkürler