Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Birden Fazla Sorum Olacak

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Birden çok soru ve sorunum olduğunu söyleyebilirim. Her şeyi baştan anlatmak istiyorum. Şöyle ki:

Kuşlarla ilgilenirken alerji kapmışım, birkaç gün bakamadım. (En fazla 2 gün yanlarına gidemedim). Bu süreçte kafes temizlikleri, suları, yemleri vs. ailem tarafından halledildi ki ben de elimden geldiğince yardımcı oldum. Her neyse iyileştim. Ancak dişi kuşum Menekşe başta olmak üzere kuşlarımın huyu suyu değişmiş. Öncelikle her gün kafes dışına salıyorum ve akşam yakalamak için ışığı kapatıp avcuma alıyorum, alışsınlar diye seviyorum. Erkek kuşum Limon çok sakin ama diğerleri aşırı derecede (kanatacak kadar) kötü ısırıyor. Böyle huyları yoktu. İkincisi Menekşe kendine asla dokundurmuyor. Eskiden kafasını, karnını, yanaklarını sevebildiğim tek kuştu. Hatta bir ay önceye kadar sevdiriyordu. Şimdi dediğim gibi sevdirmiyor ve kendini ya kafesteki tellere atıyor ya da ısırıp geri geri gidiyor. Hep salıncağında böyle davrandığı için salıncağı çıkardım. Üç gündür de kafes içinde parmağa gelme eğitimi verdim. Başarılı oldu mu emin değilim. Kafes dışında çok zorlamadıkça parmağıma gelmiyor, uçup kaçıyor. Kafes içinde de parmağımı uzatınca önce geri geri gidiyor, ısrar edince kendini hızlıca tellere atıp ani refleksle elime geliyor. Elimde olduğu sürece kabarıp 5 saniyede bir silkiniyor. İlk olarak bu davranışını çok merak ettim. Neden elimden ve onu sevmemden soğudu? Bir de bugün saldığımda pencerenin yanındaki dolapta uzun süre durdular. Hava da bugün çok soğuk ve rüzgarlı. Fark edince pencereyi kapadım ama geç kaldım galiba. Menekşe kabarık duruyor şuan. Üşütmesinden şüphelenmeye başladım. İnşallah bir şeyi yoktur. Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

İpek..s

Moderator
Merhaba , kuşların davranışları sahiplerinden Uzak kalınca değişebilir geri geri gitmesi de bu yüzden zamanla eski haline dönecektir diye düşünüyorum
Üşütme konusunda ise güncel dışkı resmini görebilirmiyiz

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Merhaba , kuşların davranışları sahiplerinden Uzak kalınca değişebilir geri geri gitmesi de bu yüzden zamanla eski haline dönecektir diye düşünüyorum
Üşütme konusunda ise güncel dışkı resmini görebilirmiyiz

Şimdilik normal gibi geldi ama belli olmuyor. Hala kabarık duruyor ki oda oldukça sıcak. Şuan yeme indi ama kabarıklığı gitmedi. Hastalık kapmış olabilir diye düşünüyorum :(

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Sizce duruşu normal mi, yoksa ben yakın zamanda üşüttüğünden dolayı Bıdığı da kaybettiğim için gereksiz mi telaş yapıyorum bilemedim.

Taha

Admin
Sizce duruşu normal mi, yoksa ben yakın zamanda üşüttüğünden dolayı Bıdığı da kaybettiğim için gereksiz mi telaş yapıyorum bilemedim.

Dışkıda şuan hastalık görünmüyor ama kabarıklığı muhtemelen usutmus. Dışkı yarın degisebilir gözlem içinde olun. Elinizde varsa dal darı asın beslendiğinden emin olun 2 gün vitamin verin. İştahsızlık ve durgunluk devam ederse haberdar edin

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Dışkıda şuan hastalık görünmüyor ama kabarıklığı muhtemelen usutmus. Dışkı yarın degisebilir gözlem içinde olun. Elinizde varsa dal darı asın beslendiğinden emin olun 2 gün vitamin verin. İştahsızlık ve durgunluk devam ederse haberdar edin
Tamam. Dün gervit-w vermiştim bugün temiz su koydum. Yarın sıra b vitamininde. Beslendiğini görüyorum yeme iniyor. İnşallah değişiklik olmaz. Açıkçası yakın zamanda kuşum Bıdığı yine aynı sebepten kaybettim ve acısı hala daha taze. Dediğim gibi bir değişiklik olmaz İnşallah. Olursa da mutlaka atarım.