Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Cennet Papağanı Konuşur mu?

Ronay

Site Kurucusu
Cennet Papağanı Konuşur mu?

Cennet-papağanı-konuşur mu

Cennet papağanları ülkemizde sevilerek beslenilen bir türdür. Yaklaşık 15-17 cm ve 40-50 gram ağırlığında cüce papağan türüdür. Bir papağan türü olmasına rağmen cennet papağanı konuşur mu konusu merak edilir. Cennet papağanı diğer papağan türleri ile kıyaslandığında konuşma yeteneği olmayan bir kuştur. Oyuncu ve çok sosyal kuşlar olan cennet papağanlar tiz sesli ötüşü olan hareketli bir tür olmasına rağmen konuşma yeteneği yoktur. Ufak tefek erkeklerde mırıldanır olabilir ama tam anlamıyla konuşamazlar. Eğitim alabilen kuşlardır. Eğitim almasına rağmen cennet papağanı konuşamaması şaşırarak karşılanan durumdur. Konuşturmak için düşünenler başka papağan türü beslemelidir. Görsellik ve hareketlilik açısından güzel bir türdür Eğer eğitim açısından düşünülürse yeteri ilgi ve zamanla eğitim alabilirler ama bu onların konuşabileceği anlamına gelmez. Peki eğitimi diğer papağanlar gibi alabilir konusunda ise cennet papağanı konuşma konusunda olduğu gibi çok üst düzey eğitim alamazlar. Ama sizlere iyi v sevecen bir dost olabilirleri.