Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Çiftim Çifleştigi Halde Dişi Neden Yumurtlamıyor?

kuşcu4627

Forpus Üye
Çiftim 3.4 kere çifleştigini gördüm ilk kez yavruları olacak ama dişi kaç oldu yumurtlamıyor hamile gibi duruyor dışkıda büyüme yok ama elime alıp baktığımda popoda yumurta şişligi gibi şişlik elime geliyor ama bir türlü yumurtlamıyor neden acaba?

Ronay

Yönetici
Burada iki şeye dikkat etmek lazım birincisi iyi bakım haftada bir kez yumurta maması yapın. İnternetten calcilux sipariş edin mamaya ekleyin. Sabır edin. Yer değiştirmeyin beklemez gerekir. Her çiftleşme yumurta demek değildir. Dişiyi iyi hazırlamak için yumurta maması verin. Dişi tam hazır değil.

kuşcu4627

Forpus Üye
Burada iki şeye dikkat etmek lazım birincisi iyi bakım haftada bir kez yumurta maması yapın. İnternetten calcilux sipariş edin mamaya ekleyin. Sabır edin. Yer değiştirmeyin beklemez gerekir. Her çiftleşme yumurta demek değildir. Dişiyi iyi hazırlamak için yumurta maması verin. Dişi tam hazır değil.
Gaga rengi kahverengi ama çifleşiyorlar da

Ronay

Yönetici
Bunda çok etken var dişi hazır olmayabilir yeterince iyi beslenmediğinden. Protein takviyesi ve kalsiyum takviyesi gerekir. Bazen stresten vb olabilir. En son ihtimal kısırlıktır. Tüm koşulları sağlamadan bilemezsiniz.