Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Çiftleşmesi İçin En İyi Dişi Kuş Cinsi Hangisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PauL

Mubiş Üye
Merhaba, açıkçası bu konuyu çok araştırdım fakat bu konuda hiçbir konuya rastlamadım.Bu konuda çok fazla kişi araştırmada olup bu konunun cevabını asla bulamıyorlardır.Açıkçası bu konuda bilgisi olan arkadaşalr var ise bende bu konuda açıkçası bilgi istiyorum.Elbette her dişi kuşun farklı olabilir her erkek kuş ile çiftleşmesi olmayabilir fakat bir yüzdesi vardır diye düşünüyorum.Sizce çiftleşmeye en uygun dişi muhabbet kuşu hangisi, hangi cins alınmalı.

Benim çek bir erkek muhabbet kuşum var ve açıkçası mükemmel bir çok kuşçuya götürdüğümde bayılıyorlar nazar değmesin fakat ona dişi kuş hangi cins almalıyım ?

Taha

Admin
Merhaba, açıkçası bu konuyu çok araştırdım fakat bu konuda hiçbir konuya rastlamadım.Bu konuda çok fazla kişi araştırmada olup bu konunun cevabını asla bulamıyorlardır.Açıkçası bu konuda bilgisi olan arkadaşalr var ise bende bu konuda açıkçası bilgi istiyorum.Elbette her dişi kuşun farklı olabilir her erkek kuş ile çiftleşmesi olmayabilir fakat bir yüzdesi vardır diye düşünüyorum.Sizce çiftleşmeye en uygun dişi muhabbet kuşu hangisi, hangi cins alınmalı.

Benim çek bir erkek muhabbet kuşum var ve açıkçası mükemmel bir çok kuşçuya götürdüğümde bayılıyorlar nazar değmesin fakat ona dişi kuş hangi cins almalıyım ?
Aslında çiftleşmede sorun evde az kuş olması oluyor. Kalabalık ortamda her cins rahatça kuluçka evresine giriyor 1-2 kuş bakılan evde bu durum zor oluyor biraz şansa kalıyor. Yerli diye tabir ettiğimiz kuşlar üreme en yakınları ama erkekle anlaşması bulunduğu ortam bakım vs hepsi etkiliyor.

PauL

Mubiş Üye

Aslında çiftleşmede sorun evde az kuş olması oluyor. Kalabalık ortamda her cins rahatça kuluçka evresine giriyor 1-2 kuş bakılan evde bu durum zor oluyor biraz şansa kalıyor. Yerli diye tabir ettiğimiz kuşlar üreme en yakınları ama erkekle anlaşması bulunduğu ortam bakım vs hepsi etkiliyor.
Ev ortamında dediğiniz gibi zor oluyor bunu bir kaç kişiden aha duydum tek çift çiftleşmesi zor oluyor diye şimdi bir çiftimiz var çiftleşen onların yanında zaten duruyor başka kafeste fakat birbirlerini görmüyorlar çek kuşuma özenle baktığım bir dişi alıcam ama cins olarak hangisini almalıyım bir iki dişi aldık fakat anlaşamadı devamdı kavga ettiler kuş istemedi açıkçası kafesten çıkmak istedi hep elbette anlaşması gerekiyor uyum önemli ama dişi kuş olarakta bu konuda çiftleşmeyi seven isteyen bir cins elbet vardır diğerlerinden daha çok ama hangisi ?

Taha

Admin
Ev ortamında dediğiniz gibi zor oluyor bunu bir kaç kişiden aha duydum tek çift çiftleşmesi zor oluyor diye şimdi bir çiftimiz var çiftleşen onların yanında zaten duruyor başka kafeste fakat birbirlerini görmüyorlar çek kuşuma özenle baktığım bir dişi alıcam ama cins olarak hangisini almalıyım bir iki dişi aldık fakat anlaşamadı devamdı kavga ettiler kuş istemedi açıkçası kafesten çıkmak istedi hep elbette anlaşması gerekiyor uyum önemli ama dişi kuş olarakta bu konuda çiftleşmeyi seven isteyen bir cins elbet vardır diğerlerinden daha çok ama hangisi ?
Yerli diye tabir ettiğimiz cüsse olarak küçük kuşlar daha yatkın oluyor üremeye

Ronay

Site Kurucusu
Çiftleşmeye en uygun kuş derken neye baktığınız önemli. Hocam mesele yavru bakımı vs ise yerliler en iyileridir. Eşlemede sizin ne istediğiniz önemli, eğer iri kırık kuşlar ise jumbolarla da eşleyebilirsiniz. Eğer iri uzun çekler ise iyi bir çek dişi almak gerek. Çiftleşme açısından bu mu şu mu demek çok doğru değil bence, mesele hedefinizin ne olduğudur.

Kuşunuzu ekleyin öneriler yapalım.

PauL

Mubiş Üye
Çiftleşmeye en uygun kuş derken neye baktığınız önemli. Hocam mesele yavru bakımı vs ise yerliler en iyileridir. Eşlemede sizin ne istediğiniz önemli, eğer iri kırık kuşlar ise jumbolarla da eşleyebilirsiniz. Eğer iri uzun çekler ise iyi bir çek dişi almak gerek. Çiftleşme açısından bu mu şu mu demek çok doğru değil bence, mesele hedefinizin ne olduğudur.

Kuşunuzu ekleyin öneriler yapalım.
Bir tane çek erkek muhabbet kuşumuz var ciddi anlamda kızıştı ve ona bir eş alıp çiftleştirmek istiyoruz yumurtlasın bir çiftimiz var onalarda yumurta mevcut halada yumurtlama evresinde bu kuşumuz içinde aynı şekilde istiyoruz fakat bir eş bulamadık Çek muhabbet kuşuna hangi cins dişi kabul eder diye açıkçası öğrenmek istiyorum çünkü en son dişiyi istemedi kavga ediyorlar devamlı. Jumbo diyorlar ama jumboda çok nadir bir türlü bulamıyoruz.

Ronay

Site Kurucusu
Şöyle anlatayım; eş seçme de ırkın etkisi yoktur. Bu anlattığım gibi hedeflerle alakalı, en sağlıklı eş tutturma 6-7 dişin olduğu kafese bırakıp 1-2 gün takip edip, kendisinin seçmesidir.

PauL

Mubiş Üye
Şöyle anlatayım; eş seçme de ırkın etkisi yoktur. Bu anlattığım gibi hedeflerle alakalı, en sağlıklı eş tutturma 6-7 dişin olduğu kafese bırakıp 1-2 gün takip edip, kendisinin seçmesidir.
Sanırım o şekilde olucak ama onun içinde böyle bir fırsatımız olurmu sanmıyorum yada devamlı kuş alıp değiştircez.Çok sağol desteğin için.Bu arada resimleri gelicek birazdan eklicem.

PauL

Mubiş Üye
Ekledim Ronay Ronay resimleri

Ekli dosyalar

• IMG-20231211-WA0004.jpg
    IMG-20231211-WA0004.jpg
    145.1 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20231211-WA0005.jpg
    IMG-20231211-WA0005.jpg
    155.2 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG-20231211-WA0006.jpg
    IMG-20231211-WA0006.jpg
    138.2 KB · Görüntüleme: 9

Ronay

Site Kurucusu
Hocam zahmet olmazsa kafesi ve kuşu biraz daha uzaktan bir kaç kare atar mısın?

PauL

Mubiş Üye
Hocam kuşlar gayet iyi MaşâAllah. Sabırla olur diye düşünüyorum ama imkan varsa bir çift daha alın derim oda yerli olsun sürü psikolojisi önemli bunlar da harekete geçirir 👍🏻
Hemen onların sol tarafından çift var zaten devamlı çiftleşen yumurta bırakmaya başladı bugün yarın 1 tane daha gelir diye düşünüyorum.

Ronay

Site Kurucusu
Öncellikle kafes küçük biraz büyütmeniz iyi olacaktır. Kuşunuz çek değil iri kalem kırık bir kuş. Ama güzel sarıyüz bir erkek Maşallah 🧿 Son olarak benim kurduğum ve sadaka diye bıraktığım diğer bir siteye konu açmışsınız inanın aylardır bakmadığım tesadüfen bakmak geldiği bir forum var. A dan Z’ye benim tasarladığım bir forum biri bizim sitenin ss atmış ve size kuş satmaya çalışmış demiş. 1.’si kimse size kuş satmıyor. 2.’si mesajlarda kuş satayım diyen yok. Bizim forumda yasak. 3’sü o çocuk kuştan anlamayıp paçalarımızda gezen bir insan. Ciddiye almazdım ama sitemizin resmini paylaşmış. Takip ediyor şuan okuyor.

Lafım ona sizlik değil; Yakında size sadaka verdiğim siteye geleceğim. Seni de ağ babanı da rezil edeceğim. Herkese ürün satmaya çalışıyorsunuz. Bakalım bu işi ne kadar legal yapıyorsunuz. Ben seni de iftiranı da o siteye geldiğim de ifşa edicem bekle beni Yabi… Bakır abin benden söz istedi kendi de söz verdi ama sen bana bu sözü bozdurdun. Bakır’a da söyle o beni bilir. Bana ulaşsın muhakkak. O lafı iftiranı, yutacaksın Yabi.

Son düzenleme:

PauL

Mubiş Üye
Öncellikle kafes küçük biraz büyütmeniz iyi olacaktır. Kuşunuz çek değil iri kalem kırık bir kuş. Ama güzel sarıyüz bir erkek Maşallah 🧿 Son olarak benim kurduğum ve sadaka diye bıraktığım diğer bir siteye konu açmışsınız inanın aylardır bakmadığım tesadüfen bakmak geldiği bir forum var. A dan Z’ye benim tasarladığım bir forum biri bizim sitenin ss atmış ve size kuş satmaya çalışmış demiş. 1.’si kimse size kuş satmıyor. 2.’si mesajlarda kuş satayım diyen yok. Bizim forumda yasak. 3’sü o çocuk kuştan anlamayıp paçalarımızda gezen bir insan. Ciddiye almazdım ama sitemizin resmini paylaşmış. Takip ediyor şuan okuyor.

Lafım ona sizlik değil; Yakında size sadaka verdiğim siteye geleceğim. Seni de ağ babanı da rezil edeceğim. Herkese ürün satmaya çalışıyorsunuz. Bakalım bu işi ne kadar legal yapıyorsunuz. Ben seni de iftiranı da o siteye geldiğim de ifşa edicem bekle beni Yabi… sözümü sen bozdurdun. Bakır’a da söyle o beni bilir.
Şimdi sizin aranızdaki sorun nedir bilmem tanımam ben bilgi almak adına bir çok bu şekilde açık olan forum siterine konu açtım zaten hangi yerden ilgi alaka var ise sordukalrıma cevap veriliyorsa ben onları dinlerim ona göre gidişatımı seçerim.Lütfen benim açmış olduğum bu konu bu şekilde baltalanmasın çünkü iletmiş olduğunuzdan hiçbirşey anlamadım.Ayrıca ben kimseden bir kuş satmasını istemedim.Kuş alıcam nereden alabilirim diye bilgi almak istedim bulamadığım için yani kimseye bana sat demedim.

Ronay

Site Kurucusu
Hocam kusura bakma sorun senlik değil zamanında bir site kurdum millet ürün satma konusunda şikayetler edince ben ticaretçi değilim hobiciyim deyip çıktım. Sonra da 7 aydır kurduğum site bunların üstlerine çıkınca kudurdular tabi ama konuya devam etmeden tek soru soracağım. Sonra da konuya devam edeceğim.

Kimse size kuş satalım bende, bizde var dedi mi? Çünkü bu bir iftira çamur at izi kalsın. Millete ürün satanda kuş satanda kendileri elimde kırk tane kanıt var. Kimin sitesinde ürün satma kuş satma reklamları var bakınca anlar insan.

PauL

Mubiş Üye
Hocam kusura bakma sorun senlik değil ama konuya devam etmeden tek soru soracağım. Sonra da konuya devam edeceğim.

Kimse size kuş satalım bende, bizde var dedi mi? Çünkü bu bir iftira çamur at izi kalsın. Millete ürün satanda kuş satanda kendileri elimde kırk tane kanıt var. Kimin sitesinde ürün satma kuş satma reklamları var bakınca anlar insan.
Ben kimseye zaten bana kuş satın demedim ? Sadece anadolu yakasında bildiğiniz kuş alabileceğim bir yer varmı diye soru sordum.Ne kimseye bana kuş sat, nede bana ben sana kuş satim diye kimse birşey demedi.Benim çevremde zaten kuş satan bir çok petshop var güvenilen bir yer varmı bilgi almak adına soru sordum hastalıklı kuş almamak için.

Ronay

Site Kurucusu
Ben kimseye zaten bana kuş satın demedim ? Sadece anadolu yakasında bildiğiniz kuş alabileceğim bir yer varmı diye soru sordum.Ne kimseye bana kuş sat, nede bana ben sana kuş satim diye kimse birşey demedi.Benim çevremde zaten kuş satan bir çok petshop var güvenilen bir yer varmı bilgi almak adına soru sordum hastalıklı kuş almamak için.
Çok teşekkürler. Cevap olmuştur.

Geçenlerde bir konu vardı karşıda kuştan anlayan besleyenleri söyledik diye galiba size bir şeyler satmaya çalıştığımızı ima etmişler. Yabi diye bilinen bu adam abisi Bakır’ın da Cihan abiyi tanıdığını, aralarında kuş alış verişi olduğunu bilmiyor. İnsanlara forpus, muhabbet sattığını bilmiyor. Ayrıca güvercin yeminden kuş maması yaptığını bilmiyor. Ben açıklayacağım kanıtlarla ekran görüntüleri ile onların forumunda hemde. Bizim Forumda hayvan ticareti yapmak yasak. Bizim mottomuz bu ticaretten uzak bir forum. Ama her şeyimiz legal çok şükür. Bakalım kendileri ne kadar legal görücez. Ayrıca bu siteyi takip etme ihtiyaçlarını anlamış değilim. Görücez bakalım. Yakında gerekeni yapacağım. Bunu da okuyorlardır. Bence kısa zamanda bana ulaşsınlar… Akılları varsa tabi.

Farklı bir konu açarsanız. Başlığı benzer oradan devam etmek en sağlıklısı. Anlayışınız için teşekkürler sonuçta bir iftira var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...