Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Çok Fazla Idrar

Emelka70

İspinoz Üye
Merhaba, muhabbet kuşum, ishal değil ama cok idrar yapıyor. Kalkasıfa biraz sulu gibi ve bu aylardır böyle. Defalarca veterinere gittik her türlü tahlil tetkik yapıldı. Karaciğerinde sorun oldugu için böyle oldugunu söylediler, tedavilerin hiçbiri işe yaramadı. Sizin tavsiye edebileceğiniz bisey var mı acaba ? Tesekkurler

Ekli dosyalar

• 17DA9916-1A87-4BA1-895C-F46F0855EA9D.jpeg
    17DA9916-1A87-4BA1-895C-F46F0855EA9D.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 17

Ronay

Site Kurucusu
Burada karaciğer sorunu teşhisi veteriner tarafından var ise devedikeni tohumu toz haline getirip 10-15 günde bir mama yapıp karıştırıp verebilirisiniz. Ayrıca brokoli de iyi gelir.

Karaciğer sorunun da önemli olan uygulanacak diyettir. Ev yiyecekleri verilmemeli, tohumlarda daha yağsız tohumlar tercih edilmelidir. Büyük kafeste rahat uçma eğzersiz alanı olmalıdır.

Gelgelelim ben de böbrek sorunundan şüphelendim. Tetkitler için neler yapıldı?

Emelka70

İspinoz Üye
Çok teşekkürler cevabınız için . Evet böbreklerinde de sorun var.Geceleri uyanıp su veriyorum özellikle. Elektrolit ve probiyotik kullanıyorum. Deve dikenini 5 ay kadar kullandım biraz ara vermiştim ama tekrar başlayım.

Ronay

Site Kurucusu
Şöyle her gün deve dikenini vermeyin. Ayda 3-4 defa yeterli, kaliteli bir probiyotik almalısınız ve elektrolitte bunları da hafta da 1-2 kez vermeniz yeterli aşırı su kaybı hissederseniz elektrolit 3 çıkarabilirsiniz haftada, aşırı vermekte iyi olmayacaktır. İyi bir diyetle zamanla toparlanabilir.