🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...
Tamamdır.Bariz sert, kavgalar olmayan kadar ayırmayın. Takipte kalın. Erkek yuvaya girmek vs istiyor bazı dişiler aşırı erkek yavru ilgisini sevmezler. Uyumsuzluk oluşabilir. Şuan için ayırmayın 4 yavru bakımı zordur. Kuşlarla çok ilgi göstermeyin bu süreçte bakımını yapın takipte kalın. Yuvayı çok kontrol etmeyin ara ara yapın.
Takipte kalın sert abartılı kavga olursa ayırın tamamen sürekli mama sularına haftada 2 kez elektrolit iyi gelecektir.Tamamdır.
Erkeği ayırmıştım geri koyuyorum. Yuvayı ellemiyorum. Teşekkür ederim
Yavrular ağlıyor ama anne yuvaya girmiyorHocam dişi kuş bu şekil tavır sergilemekte. Bu güne kadar bir sorun yoktu ilk yavru cikali 8 gün oldu. Bu zamana kadar erkekte yuvaya giriyordu ve yavrulara ve anneye yem kusuyordu.
Anne besliyor. Bu ara dışı kendini kaşımasına izin veriyor ve yem kusmasina da sadece yuvaliga yaklaştırmıyor. Şuan ayırdım aynı oda dursunlar mu yoksa başka odaya koysak bir sıkıntı olur mu.Erkeği ayırmanız sağlıklı olan bu kadar sert bir tutum uygulaması normal değil. Siz ayırın. Yavrularla ilgilenir anne, takipte kalın ara ara kursak kontrolü yapın.
Burada önemli olan takip hangisi besliyor ise o kalmalı.
Hocam bir soru daha sormak isterim. Dün böyle bir tavrı yoktu dışı kuşun neden yapmış olabilir.Anne besliyor. Bu ara dışı kendini kaşımasına izin veriyor ve yem kusmasina da sadece yuvaliga yaklaştırmıyor. Şuan ayırdım aynı oda dursunlar mu yoksa başka odaya koysak bir sıkıntı olur mu.
Teşekkür ederim. Anne tek başına bakabilir umarım şuan 4 yavru var 5inci de bu gün çıkması lazımdı. her şey için teşekkür ederim.Aynı oda da kalmasında sorun yok. Bunun bir çok sebebi olabilir. Bazı erkekler yavrularla çiftleşme kurlaşma eğilimi olabiliyor, bazı erkekler dişiden daha çok yavruyla ilgilenmesi, başta çok uyumlu bir çift olmaması vb vb bir çok sorun yazılabilir. En uyumlu çiftler 6-8 gruplar halinde koyup kendileri grup içinde eş seçmesini beklemeyle olur. Bizler genelde kendi isteklerimizle iki kuşu kafese atarak yapıyoruz. Yani bir çok sebebi olabilir.
Birde kum kullanıyorlar. Şahsen kullanmadım kedi kumumu yoksa farklı bir ürün mu bilmiyorum. Tecrübeli üstadlar yardımcı olacaktırMerhaba.
Dişi kuş kafeste tek başına maşallah yavruları besliyor ama bir sorunum var.
Yuvalık malzemesini dışarı arıyor. Talaş ve quik çam pellet var ikisini de denedim alıp alıp dışarı atıyor yuvayı boşaltıyor ne yapabilirim. Mısır granürü bulamadım oturduğum yerde. Bir öneriniz var mıdır?
Yuvalık malzemesi olmadan da yavruların ayakları filan hep pislik oluyor
Hocam talaşı kum.gibi yaptım yine atıyor.Birde kum kullanıyorlar. Şahsen kullanmadım kedi kumumu yoksa farklı bir ürün mu bilmiyorum. Tecrübeli üstadlar yardımcı olacaktır
Şu sekilde yavrular hocam. Çok şükür annesi besliyor babasını ayırmıştım.Hocam şuan çok karışmamanız tavsiyem. Yavrular bir ara fotosunu atar mısınız ?
Teşekkür hocam maşallah.Gayet güzel hocam mamayı eksik etme haftada bir suya elektrolit verebilirsin. Maşallah
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.