Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Dişi Erkek Ile Anlasamamya Başladı

alex-

Forpus Üye
Yavru aldım yavrulara bakıyorlar ama dışı olan erkekle anlasamaya basladi ne yapmam lazım 4 yavru çıktı. Dişi erkeği yuvaya yaklaştırmıyor. Ayırsam bir sikinti olur mu

Soru Dişi Erkek Ile Anlasamamya Başladı

Erkeği ayırmanız sağlıklı olan bu kadar sert bir tutum uygulaması normal değil. Siz ayırın. Yavrularla ilgilenir anne, takipte kalın ara ara kursak kontrolü yapın.

Burada önemli olan takip hangisi besliyor ise o kalmalı.

Ronay

Yönetici
Bariz sert, kavgalar olmayan kadar ayırmayın. Takipte kalın. Erkek yuvaya girmek vs istiyor bazı dişiler aşırı erkek yavru ilgisini sevmezler. Uyumsuzluk oluşabilir. Şuan için ayırmayın 4 yavru bakımı zordur. Kuşlarla çok ilgi göstermeyin bu süreçte bakımını yapın takipte kalın. Yuvayı çok kontrol etmeyin ara ara yapın.

alex-

Forpus Üye
Bariz sert, kavgalar olmayan kadar ayırmayın. Takipte kalın. Erkek yuvaya girmek vs istiyor bazı dişiler aşırı erkek yavru ilgisini sevmezler. Uyumsuzluk oluşabilir. Şuan için ayırmayın 4 yavru bakımı zordur. Kuşlarla çok ilgi göstermeyin bu süreçte bakımını yapın takipte kalın. Yuvayı çok kontrol etmeyin ara ara yapın.
Tamamdır.
Erkeği ayırmıştım geri koyuyorum. Yuvayı ellemiyorum. Teşekkür ederim

alex-

Forpus Üye
Hocam dişi kuş bu şekil tavır sergilemekte. Bu güne kadar bir sorun yoktu ilk yavru cikali 8 gün oldu. Bu zamana kadar erkekte yuvaya giriyordu ve yavrulara ve anneye yem kusuyordu.

Ronay

Yönetici
Erkeği ayırmanız sağlıklı olan bu kadar sert bir tutum uygulaması normal değil. Siz ayırın. Yavrularla ilgilenir anne, takipte kalın ara ara kursak kontrolü yapın.

Çözüm

alex-

Forpus Üye

Anne besliyor. Bu ara dışı kendini kaşımasına izin veriyor ve yem kusmasina da sadece yuvaliga yaklaştırmıyor. Şuan ayırdım aynı oda dursunlar mu yoksa başka odaya koysak bir sıkıntı olur mu.

alex-

Forpus Üye
Anne besliyor. Bu ara dışı kendini kaşımasına izin veriyor ve yem kusmasina da sadece yuvaliga yaklaştırmıyor. Şuan ayırdım aynı oda dursunlar mu yoksa başka odaya koysak bir sıkıntı olur mu.
Hocam bir soru daha sormak isterim. Dün böyle bir tavrı yoktu dışı kuşun neden yapmış olabilir.

Ronay

Yönetici
Aynı oda da kalmasında sorun yok. Bunun bir çok sebebi olabilir. Bazı erkekler yavrularla çiftleşme kurlaşma eğilimi olabiliyor, bazı erkekler dişiden daha çok yavruyla ilgilenmesi, başta çok uyumlu bir çift olmaması vb vb bir çok sorun yazılabilir. En uyumlu çiftler 6-8 gruplar halinde koyup kendileri grup içinde eş seçmesini beklemeyle olur. Bizler genelde kendi isteklerimizle iki kuşu kafese atarak yapıyoruz. Yani bir çok sebebi olabilir.

alex-

Forpus Üye
Aynı oda da kalmasında sorun yok. Bunun bir çok sebebi olabilir. Bazı erkekler yavrularla çiftleşme kurlaşma eğilimi olabiliyor, bazı erkekler dişiden daha çok yavruyla ilgilenmesi, başta çok uyumlu bir çift olmaması vb vb bir çok sorun yazılabilir. En uyumlu çiftler 6-8 gruplar halinde koyup kendileri grup içinde eş seçmesini beklemeyle olur. Bizler genelde kendi isteklerimizle iki kuşu kafese atarak yapıyoruz. Yani bir çok sebebi olabilir.
Teşekkür ederim. Anne tek başına bakabilir umarım şuan 4 yavru var 5inci de bu gün çıkması lazımdı. her şey için teşekkür ederim.

Taha

Yönetici
Erkek kuş kızışmış ve yeniden çiftleşmek istiyor olabilir. Şuan için ayırmanız en sağlıklısı olacaktır. Dişiyi mama ile takviye edin hocamın dediği gibi tek başına yorulacak çünkü.

alex-

Forpus Üye
Merhaba.

Dişi kuş kafeste tek başına maşallah yavruları besliyor ama bir sorunum var.

Yuvalık malzemesini dışarı arıyor. Talaş ve quik çam pellet var ikisini de denedim alıp alıp dışarı atıyor yuvayı boşaltıyor ne yapabilirim. Mısır granürü bulamadım oturduğum yerde. Bir öneriniz var mıdır?

Yuvalık malzemesi olmadan da yavruların ayakları filan hep pislik oluyor

Taha

Yönetici
Merhaba.

Dişi kuş kafeste tek başına maşallah yavruları besliyor ama bir sorunum var.

Yuvalık malzemesini dışarı arıyor. Talaş ve quik çam pellet var ikisini de denedim alıp alıp dışarı atıyor yuvayı boşaltıyor ne yapabilirim. Mısır granürü bulamadım oturduğum yerde. Bir öneriniz var mıdır?

Yuvalık malzemesi olmadan da yavruların ayakları filan hep pislik oluyor
Birde kum kullanıyorlar. Şahsen kullanmadım kedi kumumu yoksa farklı bir ürün mu bilmiyorum. Tecrübeli üstadlar yardımcı olacaktır

Ronay

Yönetici
Hocam şuan çok karışmamanız tavsiyem. Yavrular bir ara fotosunu atar mısınız ?

alex-

Forpus Üye

Ekli dosyalar

• IMG_20230723_141414.jpg
    IMG_20230723_141414.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 8

Ronay

Yönetici
Gayet güzel hocam mamayı eksik etme haftada bir suya elektrolit verebilirsin. 🧿 Maşallah