🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur…
Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, dişi kuş bugün 5. Yumurtasını yaptı. Başından beri koyduğum çam talaşlarının hepsini ısrarla dışarı attı. Bir sıkıntı olur mu? Ne yapmam gerekiyor?
Şimdilik herhangi bir şey yapmanıza gerek yok, ilk yavrunun çıkmasını takiben temizliğini yaparken ekleyebilirsiniz. Yanılmıyorsam yavru çıktıktan 3,4 gün sonra yapabilirsiniz bu işlemi. Hatam varsa bilgili kişiler düzelecektir.
Şimdilik herhangi bir şey yapmanıza gerek yok, ilk yavrunun çıkmasını takiben temizliğini yaparken ekleyebilirsiniz. Yanılmıyorsam yavru çıktıktan 3,4 gün sonra yapabilirsiniz bu işlemi. Hatam varsa bilgili kişiler düzelecektir.
Tercih meselesi ikisini de kullanan var açıkçası. Ben tozsuz hamster talaşı+ okaliptüs yaprağı+ akarsid kullanıyorum. Herhangi bir problem yaşamadım tavsiye edebilirim.
ZZeynep., Bazı Dişi kuşlar bu şekilde yapabiliyor yavrular çıkmaya başladıktan sonra azar azar ekleyebilirsiniz yavrular tamamen çıktıktan sonra yuva daha temiz olur. Çam talaşı yuva için iyidir yavrular da anne ile beraber ısıyı muhafaza etmiş olur.
ZZeynep., Bazı Dişi kuşlar bu şekilde yapabiliyor yavrular çıkmaya başladıktan sonra azar azar ekleyebilirsiniz yavrular tamamen çıktıktan sonra yuva daha temiz olur. Çam talaşı yuva için iyidir yavrular da anne ile beraber ısıyı muhafaza etmiş olur.
Teşekkür ederim. Peki yavrular tamamen çıktıktan sonra kaç günde bir altlarını temizlemem lazım? Bir de anne kuşun huylanıp bakmayı bırakmasından çok korkuyorum. O yüzden şuan yumurtalar dolu mu ona da bakamıyorum.
Teşekkür ederim. Peki yavrular tamamen çıktıktan sonra kaç günde bir altlarını temizlemem lazım? Bir de anne kuşun huylanıp bakmayı bırakmasından çok korkuyorum. O yüzden şuan yumurtalar dolu mu ona da bakamıyorum.
ZZeynep., Aslında muhabbet kuşlarında bu tarz olaylar diğer doğa kuşlara göre daha az oluyor bakabilirsiniz bence bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İki günde bir altlarına yeni talaş koyabilirsiniz. Yada biraz fazla koyarsınız dört günde bir de olabilir yine kontrol etmek şartı ile