Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Dişi kuşum da yumurta mı var?

Mert

İspinoz Üye
20230607_170614.jpg

Merhabalar dişi kuşumun ilk defa dün 2 kere yuvada oturduğunu gördüm onun dışında girdiğini görmedim. Çiftleştiklerini de görmedim ama kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor bayağı. Haftasonu evde yoktum acaba o ara da çiftleşme olmuş olabilir mi? kafesi de yükseğe koymuştum. Dişi kuş kafes tabanına inip bişeyler yiyor ya da kemiriyor anlamadım ve dünden beri hiç yuvaya da girmedi. Bu yüzden kararsız kaldım kanatları da düşük duruyor arada bir resimdeki gibi.

Dişi kuşum da yumurta mı var?

Anlatımınıza göre gidişat iyi. Fazla rahatsız etmeyin inşallah aynı şekilde devam ederlerse yumurta gelişi yakındır. Bu arada hangi ildesiniz. Bu sene gerçi serin gitti ama yaz mevsimine giriyoruz özellikle Adana Antalya civarlarında iseniz bu dönemde kuluçka yapılması çok iyi olmayacaktır sıcaklık sebebiyle

Taha

Yönetici
Ekli dosyayı görüntüle 811
Merhabalar dişi kuşumun ilk defa dün 2 kere yuvada oturduğunu gördüm onun dışında girdiğini görmedim. Çiftleştiklerini de görmedim ama kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor bayağı. Haftasonu evde yoktum acaba o ara da çiftleşme olmuş olabilir mi? kafesi de yükseğe koymuştum. Dişi kuş kafes tabanına inip bişeyler yiyor ya da kemiriyor anlamadım ve dünden beri hiç yuvaya da girmedi. Bu yüzden kararsız kaldım kanatları da düşük duruyor arada bir resimdeki gibi.
Kuyrukta sekme var mı duruş yumurta var gibi görünüyor. Kuşu elinize alma şansınız varsa bastirmadan hafifçe popo kısmına bakın sertlik var mı . Bu arada siz gormeden çiftleşme olabilir anlaşma durumları nasıl yem kusma kaşıma yok mu

Mert

İspinoz Üye
Kuyrukta sekme var mı duruş yumurta var gibi görünüyor. Kuşu elinize alma şansınız varsa bastirmadan hafifçe popo kısmına bakın sertlik var mı . Bu arada siz gormeden çiftleşme olabilir anlaşma durumları nasıl yem kusma kaşıma yok mu
Yem kusma dişi ilk geldiğinden beri var anlaşmaları iyi gayet kurlaştıklarını görüyorum çoğunlukla. Dişi çok yabani korkuyor benden yani denemeye değer mi bilemiyorum denemekte sakınca yok diyorsanız yine de bakarım. Kuyrukta sekme çok bariz şekilde var popo da şişme var mı bilemiyorum gözümle bakmaya çalıştım fakat bakamadım korktuğu için.

Ronay

Yönetici
Dışkıda büyüme var mı bariz? Yuvaya girme uzun süre kalma var mı? Kemirme sesi vb

Mert

İspinoz Üye
Dışkıda büyüme var mı bariz? Yuvaya girme uzun süre kalma var mı? Kemirme sesi vb
Dışkıda büyüme yok yuvada dün 2 kere vakit geçirdiğini gördüm içerden sesler geliyodu onun dışında görmedim kalamar kemiği yiyor biraz çok değil ama yiyor.

Ronay

Yönetici
Şuan için yumurta olduğunu düşünmüyorum ama girip çıkması iyi durum. Yerini değiştirmeyin salmayın sabredin.

Mert

İspinoz Üye
Şuan için yumurta olduğunu düşünmüyorum ama girip çıkması iyi durum. Yerini değiştirmeyin salmayın sabredin.
Evet yumurta yok şuan poposuna dokundum poposu normal gayet. Fakat kuyruğunun oynama sebebi çiftleşmeye yakın olması mı? Birçok sebebi var diye biliyorum kuyruk sallanmasının fakat sanırım dişilerde çiftleşeceği zaman da oluyormuş bi üreticiden izlemiştim bu bilgiyi.

Taha

Yönetici
Anlatımınıza göre gidişat iyi. Fazla rahatsız etmeyin inşallah aynı şekilde devam ederlerse yumurta gelişi yakındır. Bu arada hangi ildesiniz. Bu sene gerçi serin gitti ama yaz mevsimine giriyoruz özellikle Adana Antalya civarlarında iseniz bu dönemde kuluçka yapılması çok iyi olmayacaktır sıcaklık sebebiyle

Çözüm

Mert

İspinoz Üye
İstanbuldayım fakat şuan ev kalabalık olduğundan akşam kuşları farklı yere koyuyorum. Yerini değiştirmek zorunda kalıyorum benim odada duruyorlar gündüz. Benim odada yuvaya nerdeyse hiç girmedi fakat akşamları koyduğum odadan sabah almaya gittiğimde dişiyi yuvanın içinde görüyorum orda daha çok rahat ediyor sanırım fakat oraya sürekli olarak koyamam. En kısa zamanda yerini değiştirmeyi kesicem.