Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Dişi kuşumun göz çevresinde ve kanadında bir tüy dökülmesi var.

alex-

Forpus Üye
Öncelikle merhaba.

Dişim kuşum aktif eşiyle çok iyi anlaşıyor ve bir rahatsızlığı yok. Ama göz çevresinde ve kanadının bir kısmında tüh dökülmüş. Yeniden çıkmaya başlamış sanırım ama sebebi nedir. Bir sorun olur mu evde ne tür takviyeler verebilirim.

Hafta da bir yumurta maması. Aynı şekilde haftada bir sadece havuç veriyorum kızışsınlar diye. Ve hafta da bir de sularına Multi vitamin katıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20230603_192452.jpg
    IMG_20230603_192452.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20230603_192504.jpg
    IMG_20230603_192504.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20230603_192539.jpg
    IMG_20230603_192539.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 9

Dişi kuşumun göz çevresinde ve kanadında bir tüy dökülmesi var.

Merhabalar kuşunuz tüyde olduğundan dökülme olmuş. Aşırı kızıştırıcı ürünler vermeyin nijer vb Haftada bir vitamin yeterli, tüyden sonra 10 günde bir verin. Ayrıca yuvaya malzeme olarak ne koydunuz?

Ronay

Yönetici
Merhabalar kuşunuz tüyde olduğundan dökülme olmuş. Aşırı kızıştırıcı ürünler vermeyin nijer vb Haftada bir vitamin yeterli, tüyden sonra 10 günde bir verin. Ayrıca yuvaya malzeme olarak ne koydunuz?

Çözüm

alex-

Forpus Üye
Talaş vardı ama yuvayı hazırlarken yuvadan attı şuan foluğa boş diyebilirim. Talaşın tozları var az miktarda.

Ronay

Yönetici
Talaş olarak petshoplardan hamster talaşı koymaya çalışın. Eğer artarsa göz çevresi yazarsınız şuan bir problem yok 🙂

alex-

Forpus Üye
Merhaba,

Bir şey sormak istiyorum. Bu gün Multi vitamin verdim. Sonra dan b vitamini aldım farklı sulukda veriyim mi yoksa başka bir gün mü veriyim. Bir de erkek kuşum tüyde değil sadece dışı olan aynı suyu içiyorlar normal olarak bir sorun teşkil eder mi?

Ronay

Yönetici
Aynı suyu içmesinde sorun yok. B vitamini verin sadece şimdilik ama onu ise haftada bir yeter aşırı verilen vitaminler, vitamin zehirlenmesi yapabilir abartmadan vermeniz gerekir.

alex-

Forpus Üye
Aynı suyu içmesinde sorun yok. B vitamini verin sadece şimdilik ama onu ise haftada bir yeter aşırı verilen vitaminler, vitamin zehirlenmesi yapabilir abartmadan vermeniz gerekir.
Şuan da verebilir miyim b vitamini sabah Multi vitamin vermiştim sularını değiştirip