Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Dişi Muhabbet Kuşu Büyük Dışkı Yapıyor

beyza

İspinoz Üye
arkadaşlar merhaba gofretim dişi 4 yaşında olcak neredeyse son birkaç haftadır dışkısında baya bir büyüme oldu ishal, halsizlik, iştahsızlık vs yok tamamen enerjisi iyi ama bugün sanki ıkınıyor ama kaka yapmıyor gibi gördüm. kakasını yaparsa da kocaman yapıyor, acaba kızgınlık yumurtası mı verecek? daha önce hiç olmadı ve videosu https://drive.google.com/file/d/1_8VGJLfTQh0DuksQebL8DD748gU2QYYz/view?usp=drive_link
WhatsApp Image 2023-11-26 at 8.55.24 PM (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-11-26 at 8.55.24 PM (2).jpeg
WhatsApp Image 2023-11-26 at 8.55.24 PM.jpeg

Ronay

Site Kurucusu
Merhaba Gofret ve siz hoş geldiniz. Uzun yıllardır yumurtlamamış bir dişi şuan yumurtlama olay düşündürdü. Bir de dışkı fotosu atar mısınız? Ne zamandır bu şekilde?

beyza

İspinoz Üye
Merhaba Gofret ve siz hoş geldiniz. Uzun yıllardır yumurtlamamış bir dişi şuan yumurtlama olay düşündürdü. Bir de dışkı fotosu atar mısınız? Ne zamandır bu şekilde?
şuan da uyuttum :) yarın kesinlikle atacağım kafesin altına peçete serdim. gofret doğuştan uçamıyor maalesef ve diğer kuşlara göre daha minik. 2-3 haftadır böyle, dışkısı gerçekten kocaman sanki içinde biriktirip biriktirip yapıyor gibi ve daha önce de hiç yumurtlamadı

Taha

Admin
Merhaba Gofret ve siz aramıza hoşgeldiniz ☺️. Kanatlara bakacak olursak sanki yumurta durumu var gibi ama emin olmak adına hocamın dediği gibi dışkı resmi görmemiz daha iyi olacaktır

beyza

İspinoz Üye
20231127_085952.jpg
20231127_111541.jpg
20231127_090446.jpg

hocam merhaba yeniden ilk fotoğraftaki gece uyurken yaptığı ama sanki gün içinde kafes etrafına yapmak istemiyor gibi yanıma alıyorum yatağa hemen orda yapıyor ama kafes etrafına pek yapmıyor, yemesi içmesi enerjisi gayet yerinde, normalde benden pek ayrılmaz ama bugün ısırdı baya huysuzdu, dışkı yaptığında sanki anüsü büyüyor gibi

Ronay

Site Kurucusu
Evet yumurta var gibi duruyor. Bu durumda çok salmanızı tavsiye etmem kafeste bir süre takip edin eğer çok zorlanma, kafes tabanında yatmalar, halsizlik vb görürseniz bir veterinere danışın. Zaten bize de yazarsınız.

beyza

İspinoz Üye
Evet yumurta var gibi duruyor. Bu durumda çok salmanızı tavsiye etmem kafeste bir süre takip edin eğer çok zorlanma, kafes tabanında yatmalar, halsizlik vb görürseniz bir veterinere danışın. Zaten bize de yazarsınız.
tamam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için kafesinde kalamar kemiği var yumurta mamasını da hep düzenli veririm başka öneriniz var mıdır? rahat atlatsın istiyorum canı yanacak diye çok endişelendim. çok şükür iyi şuan

Taha

Admin
tamam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için kafesinde kalamar kemiği var yumurta mamasını da hep düzenli veririm başka öneriniz var mıdır? rahat atlatsın istiyorum canı yanacak diye çok endişelendim. çok şükür iyi şuan
Aynı şekilde devam edebilirsiniz. Hocamın dediği gibi salmayın olası bir çarpma iyi olmayacaktır. Onun dışında banyoluk falanda takmayın bu süreç boyunca

beyza

İspinoz Üye
merhaba yeniden kuş hala yumurtlamadı ne kadar süre beklemem gerekiyor ona göre veterinere götüreceğim, poposuna dokununca yumuşak ama sanki yumurtayı hissediyorum, yemesi enerjisi vs güzel

Ronay

Site Kurucusu
Bakın yüzde yüz yumurta olamayabilir. Veteriner bir röntgen kesinleştirir. Bence bir röntgen çektirebilirsiniz.

Taha

Admin
tamam veterinere götüreyim, normalden fazla kalamar kemiği tüketimi de var şuan ve teşekkür ederim ilgilendiğiniz için
Eğer enerjide istahta biraz sorun yoksa biraz daha bekleyebilirsiniz ama vakit kaybetmek istemiyorsanız hocamın dediği gibi en garantisi röntgen çektirmek. Gitmeden önce veterinere kuslarla ilgilenip ilgilenmediklerini ve röntgen çekimi yapılıp yapılmadığını sorun

İpek..s

Moderator
Merhaba bende hocalarıma katılıyorum yumurta olduğunun birden fazla belirtisi var kuşunuzun kafes içerisinde tünek üzerinde iken ki videosunu görebilir miyim?
Taha hocaminda dediği gibi kanatlı uzman olduğundan emin olun

beyza

İspinoz Üye
Merhaba bende hocalarıma katılıyorum yumurta olduğunun birden fazla belirtisi var kuşunuzun kafes içerisinde tünek üzerinde iken ki videosunu görebilir miyim?
Taha hocaminda dediği gibi kanatlı uzman olduğundan emin olun
çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için veteriner hekime götürdüm röntgen çekildi gerçekten yumurta varmış ama yumurtanın kabuğu daha inceymiş onun için kalsiyum destekli bir vitamin verdi vitaminin adı avi-technic egg