Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Disi Muhabbet Kusu Surekli Esneme

Xayah

Forpus Üye
Disi muhabbet kusumun burnunda gagasinda mantar hastaligi var trosyd kullaniyorum haftada 2-3 kere uyguluyorum burnunda cok iyi bi gelisme var eskisinden cok daha iyi son 3 gundur yapmadim. 6-8 aylik gaga rengi oturmadi

Simdi uyku saati ama sehirdisindan geldigim icin eve gec geldim o yuzden esnemesini normal buldum basta fakat ust uste cok kez yapti normalde onlara seslenince ikisi de yaptigi isi birakir ve bana bakar. Simdi seslendim bakmadi ve esnemeye devam etti daha sonradan bakti. Yine de esnemeye devam etti suan dimdik duruyor.
Bana geldiginden beri (5aydir) sakin sessiz cok nadir oyun oynamayi seven bir kus. Geldiginde titreme sorununu fark ettim yeni oldugu icin dendi. Haftalar gecti titreme sorunu gecmedi. 2 ay boyunca kendime sadece biraz alistirabildim onu zorlayip korkutmak istemedim her eve biri geldiginde veya bir seyden korktugunde hatta durduk yere bile kanat kuyruk titremesine tutuluyodu sadece ben yanina yaklastigimda biraz karnini sevince (o zamanlar alistirmistim zamanla) titremesi yavas yavas diniyodu ve asla sebebini de ogrenemedim bunun🥺. 2 ay sonra dayanamadim titremesine cunku hep yaninda olamiyodum okulum var yanina erkek kus aldim kendisinden denilene gore 2 ay kucuk. Yani suan 4-5 aylik. Onunlayken titremesi olmuyo sadece korktugunda titremeye basliyo. Ve bu titreme normal kus titremesi gibi de degil cok cok hizli bi sekilde kanatlarini titretiyor. Bu yuzden kendime alistirmayi biraktim onu. Erkek olanla ilgilenirken daha rahatim disiyi korkutmak istemedigim icin.

Simdi bu yaptigi hareketi yapmayi birakti normal duruyor erkek kus gibi ama bu hareket sadece uykusundan kaynakli midir 2-3 dakika kesintisiz yapti :((((( cok korkuyom uykusuzluktan midir hastalik midir mantarla ilgili 🥺

Videolari birazdan ayarliyip koycam hemen basarabilirsem 🥺

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-01-28-23-13-53-309_com.gallery.player.jpg
    Screenshot_2024-01-28-23-13-53-309_com.gallery.player.jpg
    891.6 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_2024-01-28-23-14-19-298_com.gallery.player.jpg
    Screenshot_2024-01-28-23-14-19-298_com.gallery.player.jpg
    932 KB · Görüntüleme: 10

İpek..s

Yönetici
Merhaba , kuş kumu tüketiyor mu?
Bence de endişe edecek bir durum Yok gibi kuşlar bazen kursağını düzenlemek için bu hareketi yapar

Ronay

Yönetici
Kus kumu var fakat asla gidip tuketmiyor 5 aydir kafesinde duzenli temizliyorum ama ikisi de kus kumunun yuzune bakmiyor. Son zamanlarda kalamar kemigini kesfettiler sadece
Bence bir problem yok zamanla geçecektir sadece sindirimi rahatlatmanız gerek nedir? Kumu daha hareketli olduğu yere takın. Probiyotik kullanın.