Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Dışkı Değişikliği

Gökmuhabbet

Forpus Üye
Merhaba
Dişi muhabbet kuşumun dışkısı şuan böyle olmuş düne kadar gayet düzgün idi. Hatta sabahta düzgündü keyfi gayet yerinde.
Vet.hekim yardımı ile karaciğer yağlanması olduğunu öğrenmiştik geçen sene.ilac kullandım .mesala üç dört ayda bir ana kanat tüylerini komple döküyor ucamiyor bir ay sonra tekrar geliyor.
Şuan gene bir iki tüy var.
Uçuşu normal yeme içme normal (ona dışardan hicbirsey veremiyorum normalde)
Ben hep dışkıyı takip ediyorum ve bu ani dışkı değişimleri bazen çok düşündürüyor .(Hastalık mı baslayacak diye)
( Dünkü patel ayak olan dişi kuş değil)
Peki bu dışkı neye işaret eder ve boyaması formu hiç iyi değil gibi geliyor.
IMG_20240718_002508.jpg

Ronay

Site Kurucusu
Merhabalar, geçmiş olsun.
Ne ilaç kullandınız? İlaçtan sonra mı kanat döküldü ? İştahı nasıl? Bir de neye göre karaciğer dedi? Test vb yapıldı mı?

Dışkıdaki bu sarılık şekli karaciğer sorununu işaret ediyor ama bu sümüksü, cıvık yapıda bağırsak enfeksiyonuna işaret tahlil yaptırmak en sağlıklısı dışkı için.

Gökmuhabbet

Forpus Üye
Ne ilaç kullandınız? İlaçtan sonra mı kanat döküldü ? İştahı nasıl? Bir de neye göre karaciğer dedi? Test vb yapıldı mı?

Dışkıdaki bu sarılık şekli karaciğer sorununu işaret ediyor ama bu sümüksü, cıvık yapıda bağırsak enfeksiyonuna işaret tahlil yaptırmak en sağlıklısı dışkı için.
Rovita b kompxlek, metiyonin
İlaç öncesinde normal bir gün ucamadiginin farkına vardım kafes altına baktım ana tüyler gitmişti .sırtinda Kanatlar yarıya inmişti bir hafta sonra dedimki bu durumu daha önce gene yaşadım o zaman bekledim geri geldi tekrar tekrar oluyorsa demekki bir problem var dedim ve sonra veterinere götürdüm.fakat kuş cüsseli dedi .yağlanma durumu var dedi . (O zaman )
İstahı düzgün .geçen hafta 46 gram bu hafta 47 gram geldi.

Gökmuhabbet

Forpus Üye

Test yapılmadı

Ronay

Site Kurucusu
Size metobılizma hızlandırıcı verilmiş. Bence önce beslenme düzenini değiştirmelisiniz. Kaliteli bağırsak düzenleyiciler verip ardında B komplexlerle kanat tüy olayını düzenlemelisiniz diye düşünüyorum. Neler veriyorsunuz yem haricinde?

Gökmuhabbet

Forpus Üye
Size metobılizma hızlandırıcı verilmiş. Bence önce beslenme düzenini değiştirmelisiniz. Kaliteli bağırsak düzenleyiciler verip ardında B komplexlerle kanat tüy olayını düzenlemelisiniz diye düşünüyorum. Neler veriyorsunuz yem haricinde?
Gerwit v şuan sadece bu .dışardan yiyecek içecek yok şuan.
Bir de bu muhabbete o sırada birisinin önerisi ile bactrim de kullandık .ayriyeten zeolit öneren oldu fakat onu kullanmaya temkinliyim.
D vitamini

Ronay

Site Kurucusu
Zeolit önereni biliyor gibiyim tahminim doğruysa kırk yıldır zeolitten başka bir şeyle geliştirmedi sağolsun kendisi 🙂
Şaka bir yana yem ne kullanıyorsunuz? Vitamin verme sıklığını ve kafes boyutu nedir?

Gökmuhabbet

Forpus Üye
Zeolit önereni biliyor gibiyim tahminim doğruysa kırk yıldır zeolitten başka bir şeyle geliştirmedi sağolsun kendisi 🙂
Şaka bir yana yem ne kullanıyorsunuz? Vitamin verme sıklığını ve kafes boyutu nedir?
Gold wings haftada bir kere vitamin.kafes alt üst ikili dolaplı geniş kafes.üretim kafesi .altta patel bacak sıkıntısı olan tek yaşıyor.bu kuş farklı bir dişi ile beraber duruyor.

Ronay

Site Kurucusu
Anladım veteriner tedavisi bitti ise vitamini 2.5 haftada bir verin 20 günde bir yeterli gelecektir. Bunun yanında metabolizma hızlansın diye haftada bir suyuna 5-6 damla limon suyu yeterli olacaktır. Yem kalitesini artırım versele laga olabilir. Bir de kaliteli bir probiyotik alıp 10 günde bir verebilirsiniz. Probiyotik bağırsağı düzenleyecektir. Tavsiyem probiyotik alıp 2 gün ard arda verin ve 3 gün dışkısını atın olmazsa ilaç öneririz.

Not: Enfeksiyon olabilir dediniz ama antibiyotik vermediniz diyeceksiniz. Kullandığınız katkılar ve ilaçlar bağırsak florasını bozduğu içinde bu olmuş olabilir flora düzelsin biraz bir bakalım gereksiz ilaç vermiş olmayalım.

Gökmuhabbet

Forpus Üye
Anladım veteriner tedavisi bitti ise vitamini 2.5 haftada bir verin 20 günde bir yeterli gelecektir. Bunun yanında metabolizma hızlansın diye haftada bir suyuna 5-6 damla limon suyu yeterli olacaktır. Yem kalitesini artırım versele laga olabilir. Bir de kaliteli bir probiyotik alıp 10 günde bir verebilirsiniz. Probiyotik bağırsağı düzenleyecektir. Tavsiyem probiyotik alıp 2 gün ard arda verin ve 3 gün dışkısını atın olmazsa ilaç öneririz.

Not: Enfeksiyon olabilir dediniz ama antibiyotik vermediniz diyeceksiniz. Kullandığınız katkılar ve ilaçlar bağırsak florasını bozduğu içinde bu olmuş olabilir flora düzelsin biraz bir bakalım gereksiz ilaç vermiş olmayalım.
Ben yaklaşık iki ay önce veterinerin verdiği ilacı bıraktım. şuan sadece gerwit +d vitamini kullanıyordum.tmmdir teşekkürler dediğinizi yapacağım .😊

Ronay

Site Kurucusu
Hımm anladım siz bir probiyotik kullanın dışkıyı görelim duruma göre konuşuruz. Direkt ilaç vs kullanmayın.

Ronay

Site Kurucusu
1 gün daha kullanın. 2 gün bir daha atın. Daha toparlanmış gibi duruyor.

Ronay

Site Kurucusu
Dışkı baya toparlanmış. Zamanla daha da iyi olacaktır. Halsizlik veya dışkı sıvısı renk değişimleri olursa yazarsınız tekrar.