🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...
Kuşta enfeksiyon var hocam. Veterinerden vitaform alıp 5 gün süreyle tedavi etmelisiniz.Merhabalar muhabbet kuşumun uzun süredir dışkısı bu şekilde düzenli olarak entrobac probiyotik kullanıyorum ama bir değişiklik yok sıvı, yeşil iz bırakıyor ve az kokusu var.
Kusma yok. Kuşum 4 aydır belli aralıklarla epilepsi nöbeti geçiriyor. Önce tünekten düşüyor sonra kafesin tabanında çırpınıyor hiç kendinde olmuyor yaklaşık 1 2 dakika sürüyor. Sonra kendine gelip tüneğine geri çıkıyor ardından halsiz oluyor. Sanırım bu hastalığının bir tedavisi yok b vitamini ile nöbetlerin sıklığını uzatmaya çalışıyorum. Ama bu dışkıları da hiç normal değil. Ayrıca kuşum 5 gün yemeğini yiyip neşesi yerinde olsa 2 gün yemek yemiyor tünekte duracak hali bile olmuyor. Şırınga ile besliyorum öyle zamanlardaNasıl bir nöbet açar mısınız? Birde kusma var mı? Renk olarak nedir?
Vitaform temin edeceğim. Ense damlası dediğiniz nedir o ne işe yarıyor acabaHocam en kısa sürede Ense damlası uygulayın. Ayrıca Oksitetrasiklin etken maddeli bir ilaç başlayın ( Örneğin vitaform ) Kuş kötü durumda.
Ve vitaformu nasıl kullanacağım bilgi verir misinizVitaform temin edeceğim. Ense damlası dediğiniz nedir o ne işe yarıyor acaba
İvermectin etken maddeli iç dış parazit ilacıdır. Veterinerlerden temin edebilirsiniz. Vitaformu yarım suluğa mercimek tanesi kadar katarak vereceksiniz. İlk verişinizde suluğu alın 2 saat kadar susuz kalsın sonra verin.Vitaform temin edeceğim. Ense damlası dediğiniz nedir o ne işe yarıyor acaba
Kuşta barsak enfeksiyonu var diye hocamOksitetrasiklin neden önerdiniz merak ettim? Duruma göre benimde önerdiğim tedaviyi de yazacağım.
Merhaba tekrardan sizin önerdiğiniz tedavi nedir acaba kuşumun kabarıklığı yok ama dışkısı hala aynıOksitetrasiklin neden önerdiniz merak ettim? Duruma göre benimde önerdiğim tedaviyi de yazacağım.
İştahı şu an iyi yemek yiyor su tüketimi fazla genel olarak uykulu dışkısı yeşil, yeşil iz bırakıyor ve koku var.Merhaba tekrardan sizin önerdiğiniz tedavi nedir acaba kuşumun kabarıklığı yok ama dışkısı hala aynı
Hocam nilverm tek doz verilip 15 gün sonra bir doz daha uygulanır diye biliyorum. 3 gün önermenizin sebebi nedir ?Ben iç parazit tedavisi yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ardından K vitamini ve gerekirse sonra antibiyotik verilmelidir. Nilverm toz ilacı bulun, veterinerden veya facebook vb yerlerden olabilir. 3 gün boyunca dolu suluğa her gün tazeleyip yeni ilaçla birlikte verin. Ardından 2 gün K vitamini veriniz. Dışkı fotosunu bize atınız 4. günde bir bakalım.
Aşağıda ekstra makale bıraktım.
![]()
Muhabbet Kuşu ve Diğer Kuşlarda İç Parazit
Muhabbet Kuşu ve Diğer Kuşlarda İç Parazit Kuşlarda İç parazit (Bağırsak Kurdu) Belirtileri ,Kuşlarda İç parazit (Bağırsak Kurdu) olmaması için önlemler , Kuşum İç parazit (Bağırsak Kurdu) oldu ne yapabilirim ,tedavisi : Muhabbet kuşları , kanaryalar, papağanlar ,hint bülbülleri vb kuşlarda...muhabbetkuslari.org
İç parazit ihtimali yüksek evet. Nilverm uygulamasından 4-5 gün içerisinde düzelme olmazsa antibiyotik kullanmak gerekecek bence de. İki uygulama %90 çözecektir sorunu.Selçuk YÜKSEL, hocam bir dışkıyı görelim. Bakın dışkı tahlili olmadan yapılan her şey deneme yanılmadır. Önce işe yarayacak mı ? diye bakılır. Sonra koruma için 15 gün sonra tekrar yumurtalardan çıkan larvalar için önereceğim zaten. Uygulamayı düzelttim kendimde bir gün kullanıyorum. Bazı yerlerde ve kişilerde 3 günde çözümler görülmüş. 1 günlük kullanımlar yetersiz kalmış. Ne olur ne olmaz diye düzelttim. Teşekkürler.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.