Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Dışkıda Sindirilmemiş Yem

Hasta evcillee.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tahaselim

Forpus Üye
Merhaba, kuşumun 5 6 haftadır dışkı yeme alışkanlığı var muhtemelen bundan kaynaklı bir hastalığa yakalandı. Kuşumun dışkısında yaklaşık 8 gündür sindirilmemiş yem görüyorum ve 2 gündür enerjisi çok azaldı. Bu sabah da halsizdi kabarma falan yoktu, şu an yine eski enerjisi kesinlikle yok ama uçuyor geziyor evde. Bugün dışkıda yem göremedim ishal olmuş gibi duruyor ama gece boyunca yaptığı dışkılarda yine yem var. Fotoğraf yükleyemedim boyutu büyük diye hata veriyor link bırakıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Bugün yaptığı dışkılar cıvık, gözle gözüken yem yok

Gece boyunca yaptığı dışkılar

Hastalık Dışkıda Sindirilmemiş Yem

Siz yine de önlem olması için ağızdan her gün bir damla mikostatin kullanın 3 gün yeterli olacaktır. Kafesi dezenfekte edip kafeste kum koyun ve iyi bir probiyotik kullanın sorun kısa sürede çözülecektir.

Ronay

Yönetici

Hoş geldiniz aramıza, :) öncelikle bu makaleyi inceleyiniz. Dışkıda yem iyi çalışmayan bir sindirim sistemi veya kursak mantarı göstergesidir genelde, ara sıra da olsa kusma hareketi var mı? Dışkı da koku vb.

tahaselim

Forpus Üye
Hoş bulduk, kusma hareketi ve dışkıda koku yok. 2 gün önce bir kere cidden kusmaya çalıştı bende kursak mantarı olduğunu düşündüm ama gözlemlediğim kadarıyla bir daha yapmadı.

Ronay

Yönetici
Siz yine de önlem olması için ağızdan her gün bir damla mikostatin kullanın 3 gün yeterli olacaktır. Kafesi dezenfekte edip kafeste kum koyun ve iyi bir probiyotik kullanın sorun kısa sürede çözülecektir.

Çözüm

tahaselim

Forpus Üye
Kuşumun gece yaptığı dışkılarda yem göremedim. Enerjisi yavaş yavaş yerine geliyor. Dışkılarda bir problem gözüküyor mu? Bu arada ilaç alamadım nöbetçi eczaneler çok uzak olduğu için.

tahaselim

Forpus Üye
Enerjisi bugün gayet iyi ama iştah yok yemlikte çok az kabuk var ne yapabilirim? Kafese koyduğum dal darıyıda yemiyor eskiden dal darı koyduğumda 2 günde bitirirdi.

tahaselim

Forpus Üye
Hocam tekrardan merhaba, kuşun enerjisi yerine geldi ve dışkıda yem problemi bitmiş gibi gözüküyor. Şu anda dışkılarda bazen hava kabarcığı oluyor ne yapmam gerekiyor?

Ronay

Yönetici
Köpük vb olaylar genelde Böbrek sorunudur. Ama olayın gidiş açısına baktığımda sindirim problemi olduğunu düşünüyorum. Hafif bir antibiyotik girip sonra kaliteli probiyotik ile toparlanır. Bu arada her neşeli kuş sorunsuz demek değildir. Muhabbet kuşları başlayan hafif rahatsızları bazen ağırlarını bile bir süre belli etmezler içgüdüsel açıdan av olmama dürtsünden kaynaklı unutmayın doğada güçsüz gözüken hedef olur. Tavsiyem bu açıkçası, gerisi size kalmış.

tahaselim

Forpus Üye
Merhaba hocam, kuşuma 1 hafta antibiyotik tedavisi yaptık ardından iç parazit ilacı verdik. 3 hafta sonra tekrar dışkısında yem görmeye başladım. Veterinerin dediğine göre dışkıda çok yoğun parazit yumurtası varmış. Şu anda kuşumun enerjisi ve kilosu gayet iyi. Önerebileceğiniz iç parazit ilacı var mı?

Ronay

Yönetici
Geçmiş olsun. Aşağıya size link bıraktım muhakkak okuyun. İlaçlar vb her şey hakkında daha bilgi sahibi olabilirsiniz. Benim ise önerim Nilverm adlı ilaç alıp kullanabilirsiniz.

Kanaryaci

Forpus Üye
Hoş bulduk, kusma hareketi ve dışkıda koku yok. 2 gün önce bir kere cidden kusmaya çalıştı bende kursak mantarı olduğunu düşündüm ama gözlemlediğim kadarıyla bir daha yapmadı.
Kusma olmayabilir yem ve su içtikten sonra hıçkırma var mı. ? Grit ve minerel taş olayına katılnıyorum. Eğer bir hastalık var ise ki var görünmekte grit ve mineral taş kafesten kaldırılır. Nedeni ise kursak dibiine bırıkmesi ve kalsiyum, klor türü şeyler ilaç etkisini düşürmektedir.
Kursak mantarı olması muhtemel dediğim gibi buldular göstermekte kursak mantarı kronik ilerler bianda ortaya çıkıyor.
Eğer dediğim gibi hıçkırık tıskırık yem ve mamadan sonra yok ise koksidiyozdur. 🫢 büyük ihtimal koksidiyozdur. Umarım koksidiyozdur. Kursak mantarından tedavisi daha kolaydır.
Koksidiyoz ise dışkı bıraz daha bozulup ishal dönecektır. Dediğim semtom takip edin bakalım çocuğun hastalığı neymiş 🙃

Ronay

Yönetici
L@tahaselim, mercimek tanesi kadar dolu suluga her gün tazeleyip 2 gün verin. 15 gün sonra 1 gün verin.

Kanaryaci

Forpus Üye
Merhaba hocam, kuşuma 1 hafta antibiyotik tedavisi yaptık ardından iç parazit ilacı verdik. 3 hafta sonra tekrar dışkısında yem görmeye başladım. Veterinerin dediğine göre dışkıda çok yoğun parazit yumurtası varmış. Şu anda kuşumun enerjisi ve kilosu gayet iyi. Önerebileceğiniz iç parazit ilacı var mı?
İÇirdiğiniz sirke sindirim düzeltmiş antiboyotikten sonra candida mantarı patlamış o yumurta var olduğu kanısına mikroskop ile mi bakıp tanı koydu. Ayrıca hangi antiboyotik kullandınız ? sulphamezathine mi kullandınız.?

tahaselim

Forpus Üye
Evet mikroskop ile tanı koydu. 7 gün boyunca sabahtan akşama kadar baytril ve nervit, aksamdan sabaha kadar vitaform verdik. Antibiyotik tedavisinden hemen sonra salı ve cuma günü parazit ilacı ve bu 4 gün boyunca akşamdan sabaha kadar antihistaminik ilaç verdik. Cumartesi sabahı tedavi bitmişti. Sulphamezathine kullanmadık.

Pazartesi nilverm alacağım suluğunu çıkarttım kuşun. Veterinere gitsem nilverm verir mi bana direkt? Bu arada kuştan anlayan en yakın veteriner 50km uzakta bu yüzden tekrar kuşumu götürmeyi planlamıyorum zaten artık problemi biliyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...