Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Dışkıda Yem (İç Parazit)

Hasta evcillee.

tahaselim

Forpus Üye
Hocam hatırlarsanız 2 hafta önce iç parazit tedavisi için veterinerin 1 ay önce verdiği ilacı kullandım. İlaç hiçbir işe yaramadı ve üstüne şu anda ishal başladı. Ne yapalım? Kuşun hali, iştahı, kilosu yerinde.

Bu arada kafesin her yerinde kırılmış yem var eskiden böyle bir şey yoktu.

limonfıstık

Mubiş Üye
Hocam hatırlarsanız 2 hafta önce iç parazit tedavisi için veterinerin 1 ay önce verdiği ilacı kullandım. İlaç hiçbir işe yaramadı ve üstüne şu anda ishal başladı. Ne yapalım? Kuşun hali, iştahı, kilosu yerinde.

Kuşunuzun beyaz peçete üzerine yaptığı dışkı resmini paylaşır mısınız?

Ronay

Yönetici
Sindirilmemiş yem ve yeşil dışkı kursak mantar enfeksiyonu belirtisidir. Şöyle yapın. Mikostatin alın her gün bir damla ağızdan verin. 3 gün sonra dışkı fotosu atın. Birde kum verin kuşunuza.

tahaselim

Forpus Üye
Sadece 2 3 tane dışkıda yem var baya bir düzelmiş gibi duruyor. Mikostatine devam etmeme gerek var mı?

limonfıstık

Mubiş Üye
Sadece 2 3 tane dışkıda yem var baya bir düzelmiş gibi duruyor. Mikostatine devam etmeme gerek var mı?
7 güne tamamlayabilirsiniz ondan sonra üç gün üst üste probiyotik verin 👍

Kanaryaci

Forpus Üye

Cocci geel sorunu çözer.

Kanaryaci

Forpus Üye
3 gün mikostatin kullanımı sonrası dışkılarda bir değişim olmadı.

Çünkü o kuşta mantar yok kuşun sindirim sistemi bozulmuş herşeyi mantar bağlamanız ilginç
COcci geel pantex holland
Greenvet biogtegra
Amproplium
Bycox %2.5
Netcox %2.5
Bu saydıklarımın en garantisi cocci geel 4 günde dışkı top gibi olur. Çok kez denedim. 😉