Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Elma Sirkesi Hasta Muhabbet Kuşlarını İyileştirir Mi?

Ronay

Site Kurucusu
Katılım
1 Yıl 7 Ay
Mesajlar
1,982
Çözümler
150

Elma Sirkesi Hasta Muhabbet Kuşlarına İyileştirir mi?

Bir çok blog yazısında veya kuş severden elma sirkesinin muhabbet kuşu, kanarya, papağanlar ve ispinozların bir çok hastalığına iyi geldiği hatta iyileştiği düşünülür. Muhabbet kuşlarında olsun bir çok kuşta özellikle kursak mantarı, kuruma hastalığı vb bir çok hastalıkta önerilmektedir. Elma sirkesi kursak mantarına veya kuruma hastalığına iyi gelir mi? işte bu konuyu ve daha fazlasını bu makalede anlatacağız.

muhabbet kuşlarına elma sirkesi iyi gelir mi


Birçok kişi kuşlarının su veya yem kaplarında sirke kullanmanın güvenli olup olmadığını merak eder.

Kısa cevap evet. Elma sirkesi (ACV) kullanmanız ve uygun dozaj yönergelerini izlemeniz koşuluyla, sirke kuşlar için güvenlidir. Elma sirkesinin, sindirimi iyileştirme ve sağlıklı bir kuşun derisindeki maya büyümesini azaltma gibi kuşlar için çeşitli sağlık faydaları vardır.

Elma sirkesi (ACV), insan sağlığı ve bazı evcil hayvan rahatsızlıkları dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılan popüler bir doğal ilaçtır. Elma sirkesinin muhabbet kuşları için faydalarına ilişkin sınırlı bilimsel araştırma olmasına rağmen, bazı avantajlar sunar. Ancak, her muhabbet kuşunun farklı tepki verebileceğini ve yeni takviyeler veya tedaviler uygulamadan önce her zaman bir veterinere danışmak gerektiğini unutmamak önemlidir. İşte elma sirkesinin muhabbet kuşları için bazı potansiyel faydaları:

  1. Sindirim Sağlığı: ACV'nin kuşlarda sağlıklı sindirimi desteklediğine inanılmaktadır. Yiyeceklerin parçalanmasına ve besinlerin emilimine yardımcı olabilir, potansiyel olarak sindirimi iyileştirebilir ve sindirim sorunları riskini azaltabilir.
  2. Detoksifikasyon: Bazı savunucular elma sirkesinin karaciğer ve böbrekleri destekleyerek detoksifikasyona yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Sağlıklı bir detoksifikasyon süreci muhabbet kuşlarının genel refahına katkıda bulunabilir.
  3. Bağışıklık Sistemi Desteği: ACV'nin bağışıklık sistemini güçlendirdiği sıklıkla iddia edilir. Muhabbet kuşlarının bağışıklık sistemleri üzerindeki belirli etkileri iyi çalışılmamış olsa da, güçlendirilmiş bir bağışıklık sistemi yaygın enfeksiyonları ve hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.
  4. Tüy Sağlığı: Elma sirkesi, temel besinleri sağlayarak ve ciltteki doğal yağ üretimini destekleyerek tüy sağlığının korunmasına yardımcı olabilir. Bu, daha sağlıklı, daha parlak tüylerle sonuçlanabilir.
  5. pH Dengesi: ACV hafif asidiktir ve sindirim sisteminde dengeli bir pH seviyesinin korunmasına yardımcı olabilir. Uygun bir pH dengesi, optimum sindirim ve genel sağlık için önemlidir. Birçok kuş veterineri, mantar önleyici tedavi sırasında içme suyunun asitlendirilmesini önermektedir, bu nedenle hasta muhabbet kuşunuzun sindirim sisteminde mantar enfeksiyonu varsa (kabarık tüyler, iştahsızlık, kilo kaybı, sulu kaka, uyuşuk uykulu kuş) - elma sirkesi pH değerini artırmaya yardımcı olabilir ve bu da mantarların kuşunuzun bağırsaklarına yerleşmesini zorlaştırır.
  6. Sindirim Bozukluklarına Yardımcı Olur: Bazı insanlar ACV'yi asit reflüsü veya kabızlık gibi sindirim bozuklukları için doğal bir çare olarak kullanırlar. Kuşlardaki etkinliği iyi belgelenmemiş olsa da, savunucuları ACV'nin mide asidini düzenleyerek veya bağırsak hareketlerini teşvik ederek bu tür sorunları hafifletebileceğini iddia etmektedir.

Muhabbet kuşları için elma sirkesi kullanırken dikkatli olmak ve ölçülü kullanmak çok önemlidir.
İşte birkaç husus:


  • Seyreltme: Muhabbet kuşunuza vermeden önce elma sirkesini her zaman seyreltin. Genel bir kural, bir kısım ACV'yi beş kısım taze suyla karıştırmaktır. Bazı kuş veterinerleri 100 ml suya 2 ml veya 500 ml suya 3 ml dozaj önermektedir.
  • Yavaş Yavaş Tanıtın: Çok az bir miktarla başlayın ve muhabbet kuşunuz iyi tolere ederse dozu kademeli olarak artırın. Kuşunuzda herhangi bir olumsuz reaksiyon olup olmadığını gözlemleyin.
  • Kalite Kontrolü: Faydalı özelliklerini koruduğundan emin olmak için organik, pastörize edilmemiş ve filtrelenmemiş elma sirkesi kullanın. Damıtılmış sirke veya eklenmiş şeker veya koruyucu içeren sirke kullanmaktan kaçının.
1727256395057.png


Elma sirkesi muhabbet kuşları için bazı potansiyel faydalar sağlasa da, özellikle hasta muhabbet kuşları için uygun veteriner bakımının yerini tutmadığını unutmamak önemlidir. Muhabbet kuşunuz rahatsızsa, uygun bir teşhis ve uygun tedavi için bir kuş veterinerine danışmanız çok önemlidir.Unutmayın, her muhabbet kuşu benzersizdir ve elma sirkesine verilen bireysel tepkiler farklılık gösterebilir. Muhabbet kuşunuz için elma sirkesi kullanımıyla ilgili herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa, kuşunuzun özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış profesyonel tavsiyeler için bir kuş veterinerine danışın. Elma sirkesi muhabbet kuşları için bazı potansiyel faydalar sağlasa da, özellikle hasta muhabbet kuşları için uygun veteriner bakımının yerini tutmadığını unutmamak önemlidir. Muhabbet kuşunuz rahatsızsa, uygun bir teşhis ve uygun tedavi için bir kuş veterinerine danışmanız çok önemlidir.
 

Selçuk YÜKSEL

Forpus Üye
Katılım
Mesajlar
52
Elinize emeğinize sağlık hocam. Güzel bir bilgilendirme olmuş. Veteriner ve kuş yetiştiricilerin %60'ı kullanılmalı dediği halde %40 gibi ciddi bir kesim de kullanılmaması gerektiği, kuşun sindirim sisteminin ph seviyesini değiştirdiği, yüksek dozların kuşların kursağına ve genel olarak sindirim kanalına, böbreğine vs zarar vereceğini iddia ediyor. İki taraf da bilimsel anlamda net bir bilgiyle konuşmuyor o kesin. Haliyle bu konuda tecrübelerin konuşması önem arzediyor. Kullanıp da tecrübe etmiş olanlar aşağıya yorum yazarsa. Örneğin ne kadar süredir rutin veya aklına estikçe kullandığını dozu nasıl ayarladığını, kullandıktan sonra kuşlardaki gözlemlerini paylaşırsa ufuk açıcı bir tartışma başlamış olur. Bilim söz söylememişse iş başa düşüyor.

Yorum yapacaklardan ricam; tahminlerini değil de birebir deneyimlerini yazsınlar ki yanlış yönlendirme yapmış olmasınlar. Bende konuyla alakalı deneyimlerimi paylaşacağım.