Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Elmas İspinozu Özellikleri ve Üremesi

Ronay

Site Kurucusu
Katılım
1 Yıl 7 Ay
Mesajlar
1,984
Çözümler
151

Elmas İspinozu Özellikleri ve Üremesi

Elmas ispinozu özellikleri, elmas ispinoz bakımı ve beslenme, elmas ispinozu üremesi vb hakkında her şeyi bu yazıda inceleyeceğiz.​

elmas ispinoz.jpg

Elmas ispinozu yada serçesi diğer birçok ispinoz gibi Avustralya orijinli bir ispinozdur. Bu ispinoz genelde Avustralya’nın batı kıyılarından iç kesimlere doğru olan alanlarda yaşamaktadır. Doğal alanlarını okaliptus ormanları, ağaçlık su kenarları, bahçeler ve tarlalar oluşturmaktadır. Genelde bu ispinozun cesur ve iddialı bir yapısı vardır, ayrıca agresif mizaçlı bir kuş olduğu için diğer agresif mizaçlı kuşlarla barınabilir (bknz:kesik boyun ispinoz ve javalar) zebralar shafttailler gibi ispinozları bilhassa üreme zamanında etraflarında istemezler. Bu kuşların erkeklerinin alçak sesli, gıcırtılı bir ötüşleri vardır.
elmas ispinozu özellikleri.jpg

Elmas İspinozu Özellikleri ve Görünüm: Kafa gri renktedir ve gözlerle gaga arasında ki bölüm siyahtır. Çene altı ve boğaz beyaz iken göz halkaları kırmızı renktedir. Vişne çürüğü renkte bir gaga ve kanatlar ile sırt kahverengimsi gri renk alırlar .Kuyruk üstü kan kırmızı, kuyruk ise siyahtır. Göğsünde zebralar gibi siyah bir bar bulunmaktadır. Yine aynı zebralar gibi yanlarda siyah üzerine beyaz noktalı tüylere sahiptirler. Bu kuşların kahverengi, sarı, beyaz renklerde mutasyonları üretilmiştir.

Elmas İspinozu Üretim: Öncelikle çiftler uyumlu değillerse ve aralarında bir bağ yoksa asla üremeye teşebbüs etmezler. Bu yüzden bir grup kuşu bir arada barındırarak çiftlerin birbirlerini seçmesini sağlamanız gerekmektedir. Böylece çiftlerini koloni halinde ekili kuşhanede veya bir çifti çok büyük bir salmada üretmeniz tavsiye edilir. Genel olarak anlattığımız kur yapma davranışı yine elmas ispinozlarında da gözlemlenebilmektedir. Erkek bir parça yuva malzemesi alarak, noktalı tüylerini şişirmeye başlar. Dik bir görünüm alıp tünekte alçalıp yükselmeye başlar. Çiftleşme genellikle yuva içinde gerçekleşir. Yuva olarak büyük, önü yarı açık yuva kutularını kullanırlar. Çalılıkların arasına yerleştirdiğiniz bu yuvalığın etrafını otlarlar çevirip, saklayıp gizleyerek kuşların bu şekilde yuvalayacaklarını gözden çıkarmayınız. Yuva malzemesi olarak hindistan cevizi lifi, uzun boyda otlar, bitki sapları, kenevir lifleri ve tüyler veriniz. Yuvanın içlerini bitkilerin yumuşak taraflı ve tüylerle döşerler. Yumurta sayısı 4-6 arasında değişmektedir. Yavrular 15 günde yumurtadan çıkıp,25 gün içinde tüylenirler. Bu kuşlar yuva gözetlemeye kesinlikle tolerans göstermezler ancak bu her kuşta olacak diye bir şey yoktur. Kimi kuşlar siz yuvayı gözetlerseniz yuvanın etrafına başka bir delik açıp oradan girip çıkmaya başlarlar.