Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Erkek Dölleyemiyor

Emre

Mubiş Üye
Merhabalar benim 4 adet muhabbet kuşum var 1 çiftti yumurtayan kuştu ama hep boş çıkıyordu yumurtalar
Sonra ben erkeklerin yerini değiştirdim dişim bu sefer yumurtladı hemen ve bu sefer dolu yumurtalarda var sorum şu dölleyemeyen erkek düzelir mi yaşı 4 e girmek üzere yani bu sorun düzeltilebilir mi yanında şimdi başka dişi var daha eş olamadılar ama eş olurlarsa yine mi boş yumurta olur?

Süleyman E.

Admin
Emre Emre, Bazı erkekler bazı dişiler ile boş yumurta verebiliyor benimde başıma gelmişti ama eş değişimi yaptıktan sonra sorun ortadan kalktı, eş olduktan sonra kuluçkayı görmek daha iyi olacaktır. Bazen yaştan kaynaklı bazen tecrübe ve besleme sorunlarından kaynaklı olabiliyor.

İpek..s

Moderator
Yumurtalarin boş çıkmasının bir çok sebebi var dişiden kaynaklı bile olabilir duruş önemli döllerken aldığı kadarı da önemli
Yaş ile ilgili olduğunu sanmıyorum 4.5 yaşında Erkek kuşum eş olduğu dişi ile birlikte bir tane bir boş vermedi
Değişim yaptığınız dişi ile birlikte eş olurlarsa sonucun durumuna göre hareket etmek doğru olur