🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur…
Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SoruErkek Muhabbet Kuşu Yavruları Dövüyor Ne Yapmak Gerekir ?
Merhaba, Yeni Yavrularımız geldi şuan 6 açtane yavrumuz var.Fakat ilkdefa denk geldim erkek kuş yavruları ısırırken gördüm hatta birinin kanadını ısırmış kabarmış.Ne yapmamız gerekiyor?
Siz babayı ayırın anne devam edebildiği kadar etsin sürekli kontrol edin kursakları kaç yavru var anne yetişemezse yavrulara siz kursaktan besleme ile anneye yardımcı olun babayı ayırmazsanız yavruları öldürür
Dün bir sesler geldi yuvalığı açtım baktımki erkek büyük olan yavrunun kanatlarını ısırıyor sırtında hafif bir kan vardı.Sonra ilerleyen saatlerde bu durum durdu birdaha olmadı sabah yine olmuş sanırım.Yem yedirmede sorun yok yavrular acıktığı zaman bağırınca hemen koşup yediriyor oda destek oluyor.İlk defa gördüm böyle birşey yaptığını bakalım gözlemliyoruz şuanda devam ederse ayırmayı düşünüyorum.
Bu durum yaşanabilir tekrar kuluçka tekrar çiftleşme için yapabilir. Burada kanama varsa iyi takip edip hangisi yapıyorsa ve yavrular çok çok küçük değilse ayırmak en mantıklısı diğer kuşa da destek ürünleri artırıp büyümesini sağlamak gerekir yavruların.
Bu durum yaşanabilir tekrar kuluçka tekrar çiftleşme için yapabilir. Burada kanama varsa iyi takip edip hangisi yapıyorsa ve yavrular çok çok küçük değilse ayırmak en mantıklısı diğer kuşa da destek ürünleri artırıp büyümesini sağlamak gerekir yavruların.
Bu durumda baba veya anneyi değilde bu durumu yaşayan yavru kuşumu almak gerekiyor ? Şuan son yumurtada çıktı 7 oldu yavru sayısı şuan takip ediyorusz sanki devamlı yapmıyor gibi ama dikkatimi çeken bir durum daha oldu arada izliyorum böyle sesler geldiğinde anne ve baba diğer yavruları yedirirken büyük olan yavru onların yanına gidip devamlı istiyor sanki ondan kızıp yapıyorlar gibi geldi olabilir mi ?