Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Forpus Alıştırma Ve Uyuklama

Letra

Forpus Üye
Merhaba yaklaşık 10 günün sonunda ufak ufak alıştırmalara başladık.çok ürkek olması dışında durgun ve her fırsat bulduğında uyukluyor.Kafesten çıktığında dolabın üstüne konuyor bıraksak orada uyuyacak bu durum normal mi bilemedik acaba henüz küçük olduğu içinmidir diyoruz zira 2.5 aylık civarı olduğunu söylemiştiniz(tahminen)

Soru Forpus Alıştırma Ve Uyuklama

Vitamini yeme dökmeyin. Suyunada haftada yada 10 günde 1 kere 6-7 damla damlatın. Sabahtan akşama kadar dursun sonra döküp sulugu yıkayın temiz su koyun fazla durmasın. Dal darı haftada bir verebilirsiniz. Diskilar şuan bozuk dediğim gibi yapın 3-5 gün sonra tekrar resim ekleyin düzelmiş mi bakalım. Bir terslik olursa yine hemen haber edebilirsiniz

Taha

Yönetici
Merhaba yaklaşık 10 günün sonunda ufak ufak alıştırmalara başladık.çok ürkek olması dışında durgun ve her fırsat bulduğında uyukluyor.Kafesten çıktığında dolabın üstüne konuyor bıraksak orada uyuyacak bu durum normal mi bilemedik acaba henüz küçük olduğu içinmidir diyoruz zira 2.5 aylık civarı olduğunu söylemiştiniz(tahminen)
Kuşun güncel resmini ve dışkı resmi ekler misiniz

Letra

Forpus Üye
Merhaba ekledim

Ekli dosyalar

• IMG_6258.jpeg
    IMG_6258.jpeg
    979.6 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_6254.jpeg
    IMG_6254.jpeg
    334.4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_6253.jpeg
    IMG_6253.jpeg
    322.7 KB · Görüntüleme: 10

Letra

Forpus Üye
Yem ve suyuna 20 damla ilave ettiğimiz vitamin suyu bunlar haftada 2 kez ödül olarak dalmdarı veriyoruz oda çok az

Taha

Yönetici
Vitamini yeme dökmeyin. Suyunada haftada yada 10 günde 1 kere 6-7 damla damlatın. Sabahtan akşama kadar dursun sonra döküp sulugu yıkayın temiz su koyun fazla durmasın. Dal darı haftada bir verebilirsiniz. Diskilar şuan bozuk dediğim gibi yapın 3-5 gün sonra tekrar resim ekleyin düzelmiş mi bakalım. Bir terslik olursa yine hemen haber edebilirsiniz

Çözüm

İpek..s

Yönetici
Merhaba size alışmasına sevindim
Forpuslar asla sessiz sakin durmazlar en sakini bile kafes telinde oynar dışkıları
beğenmedim
Size tavsiyem entrobac ve elektirolik vermeniz düzelmez ise tedavi düşünülebilir
Görselde görünen yem haricinde verdiğiniz ek gıda vs. Varmı ?

Letra

Forpus Üye
Merhaba size alışmasına sevindim
Forpuslar asla sessiz sakin durmazlar en sakini bile kafes telinde oynar dışkıları
beğenmedim
Size tavsiyem entrobac ve elektirolik vermeniz düzelmez ise tedavi düşünülebilir
Görselde görünen yem haricinde verdiğiniz ek gıda vs. Varmı ?
Merhaba ilginize minnettarım ufak ufak alışmalara başladık görselde gördüğünüz damladan gün aşırı suyuna 20 damla civarı damlatıyoruz.(kullanım tavsiyesi o şekilde yazıyor ilaç kutusunda).Yem olarak ise kenevir tohumu veriyoruz ama çok severek yediğini düşünmüyorum.Dal darı çok seviyor onuda alıştırmak için kullanıyoruz haftada max 2 kez.Dışkıları geldiği güne göre daha cıvık.Bahsettiğiniz ilaçları ikisinide mi alayım kullanımını nasıl yapalım,yem olarak ise tavsiyeniz varsa severek uyabilirim

İpek..s

Yönetici
Merhaba ilginize minnettarım ufak ufak alışmalara başladık görselde gördüğünüz damladan gün aşırı suyuna 20 damla civarı damlatıyoruz.(kullanım tavsiyesi o şekilde yazıyor ilaç kutusunda).Yem olarak ise kenevir tohumu veriyoruz ama çok severek yediğini düşünmüyorum.Dal darı çok seviyor onuda alıştırmak için kullanıyoruz haftada max 2 kez.Dışkıları geldiği güne göre daha cıvık.Bahsettiğiniz ilaçları ikisinide mi alayım kullanımını nasıl yapalım,yem olarak ise tavsiyeniz varsa severek uyabilirim
Gün aşırı 20 damla vermeyiniz
Bahsettiğim birbirini tamamlayan Takviyelerdir eğer alırsanız gerwit veya BT -amin Forte de alırsiniz .
yem uygundur daldari ise haftada iki defa vermenizde sorun yok

Letra

Forpus Üye
Merhaba ilaçlarrı tedarik ettim 6 günlük probiyotik takviyesi muştivitamin amino acid ve elektrolit temin ettim(bu arada petshoplarda yok veterinerden aldım) ilk günün sonunda daha iyi gözüküyor dışkı fotoğrafını da ekledim

İpek..s

Yönetici
Daha iyi gibi ama bu sizi yanıltmasın veterinerin verdiği kullanım şekline uyunuz
Güncel bir videosunu görebilir miyim bir kaç gün sonra dışkıya tekrardan bakalım

Letra

Forpus Üye
Yeniden merhaba tedavimizi tamamlamadık seyahatteydim yeni geldim biraz hasret giderdik elimede dışkıladı neşemiz yerinde gibi birde siz görün istedim

Ekli dosyalar

• IMG_6304.jpeg
    IMG_6304.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 7

İpek..s

Yönetici
Daha iyi kuşunuzun videosunu görebilir miyim güncel durumunu anlatan bir video olursa sevirinim
Neşeli olmasına sevindim 🎉