Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Tanıtım Forpus Kulukcada💖💖💖

Fotoğraf veya videoyla tanıtım.

İpek..s

Yönetici
Herkese merhaba güzel çiftim erken olmasına rağmen kulukcayi başlatmak istediler yuvaligi dün takmak zorunda kaldım bugün ilk yumurta geldi maşallahızi🧿🧿 eksik etmeyin dişi küçük henüz yumurta sıkışması olayından endişe ediyorum
Sürecin sorunsuz geçmesi dileğiyle 🥰

Ekli dosyalar

• IMG_20240320_114722.jpg
    IMG_20240320_114722.jpg
    843 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20240320_114725.jpg
    IMG_20240320_114725.jpg
    850.8 KB · Görüntüleme: 32

Süleyman E.

Yönetici
MaşâAllah çok güzeller altlarından neler gelecek acaba 🤩 ben muhabbet kuşun da şunu gördüm bakım ve kuşun ortamın da ki adapte olma durumu kuluçka sürecini etkiliyor ay olarak ufak olsa dahi sorunsuz geçiren bir çok Dişi gördüm inşâAllah bir sorun olmaz 🤲🏻🙂

İpek..s

Yönetici
Hocam dişi 7 aylık erkek ise 5 ikiside elimde büyüdü dişi aşırı Uysal erkekte öyle
Çiftleşme olduğunu görmüştüm ama hiç umursamadim her ciflesmede yumurta gelmez dedim bir süre geçtikten sonra dişinin kafes tabanında durduğunu fark ettim
Elime aldığımda popada şişlik fark ettim kontrol ettim ve çok şaşırdım yumurta çoktan oluşmuştu yuvaligi takar takmaz hemen ilgi gösterdi Bir gün sonra ise yumurta geldi benim için büyük bir sürpriz oldu 🥰 dişi Amerikan dilute erkek ise kobalt dişinin geni baskın Amerikan gelecek gibi ama annesi lutino babası pied çok değişik yavrular gelebilir tamamen sürpriz 😀
Yumurtalar dolu olacak mı olursa nasıl yavrular gelecek çok meraktayim
Kalamar kemiği takılı değildi
Yumurta yaptığı için aşırı vicdan yapıyorum Hemen taktım kalamarı erkek yesede dişiye verdiğinde alır mı kalsiyumu acaba umarım hocam sorunsuz geçmesi en büyük istegim. Gelişmelerden haberdar ederim çok teşekkür ederim 🙏

Son düzenleme:

Süleyman E.

Yönetici
İpek..s İpek..s, Hızlı çıkmış bunlar MaşâAllah 🙂😁 ortaya karışık güzel bir şeyler sağlıkla gelir inşâAllah 🤲🏻🙂 Erkek den alır inşâAllah sıkıntı olacağını zannetmiyorum oda yer zamanla güzel haberlerini bekliyoruz 🤲🏻🤩

İpek..s

Yönetici
İpek..s İpek..s, Hızlı çıkmış bunlar MaşâAllah 🙂😁 ortaya karışık güzel bir şeyler sağlıkla gelir inşâAllah 🤲🏻🙂 Erkek den alır inşâAllah sıkıntı olacağını zannetmiyorum oda yer zamanla güzel haberlerini bekliyoruz 🤲🏻🤩
İnşallah hocam umarım yumurtlar dolu gelirse diğer anaçların altına kaydırma durumu olabilir kıyamıyorum dişiye
İkinci yumurta da geldi bugün biraz zorlanmış sanırım ama en sevdiğim yanı ise elimde büyüdüğü için kuluçkada yatarken beni tehdit olarak görmüyor 🙂

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-04-25-21-14-54-128_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-04-25-21-14-54-128_com.miui.gallery.jpg
    813.9 KB · Görüntüleme: 20

İpek..s

Yönetici
Durum güncellemesi 5 Tane yumurta yaptı hepsini de yedi 🤦🏼‍♀️ yemeden önceki akşam kontrol ettim kalp atışı başlayan yumurtalar vardı Sabah kontrol ettiğimde bir tane bile kalmamıştı 🥲
Diğer dişim de aynı tavrı sergilemişti
forpuslar kalsiyum eksikliğine önem veriyor sanırım
Şuan yeninden yumurta yapma hazırlığında bakalım neler olacak

İpek..s

Yönetici
Hayırlısı hocam öteye gidilmez akşamında sorun yoktu sabah kalktığımda yumurtalar yoktu 😀 beklemediğim zamanda başladığı için fazlasını beklemiyorum onların kendini iyi hissetmesini sağlamaktan bir şey yok ☺️

Taha

Yönetici
Geçmiş olsun hocam 😞 inşallah daha sorunsuz sağlıklı kuluçkaları olur tez zamanda 🧿

İpek..s

Yönetici
Geçmiş olsun hocam 😞 inşallah daha sorunsuz sağlıklı kuluçkaları olur tez zamanda 🧿
Sağolun Taha hocam 🙂 yeniden başlattı kulukcayi yaza doğru gidiyoruz aslında yumurta oluşmasa takmazdim yuvaligi yaşayıp göreceğiz artık bakalım neler olacak hayırlısı olsun