Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

İpucu Forpus Papağanı Çiftleşme Belirtileri

Kısa hayati bilgiler içerir.

Ronay

Site Kurucusu
Katılım
1 Yıl 7 Ay
Mesajlar
1,985
Çözümler
151
Forpus papağanı çiftleşme belirtileri

forpus papağanı çiftleşme isteği.jpg

Forpus papağanı korkusuz, cesur ve agresif tür olarak kabul edilir . Çok bölgesel olma eğilimindedir. Bu sebepten ilgi çekici bu papağan türü ülkemizde ilgi görmektedir. Forpus üretmek onlardan yavru almak muhteşem bir keyif vermesi muhtemeldir. Peki evlerimizde olsun üretimhaneler de olsun forpus papağanı çiftleşme belirtileri neler ve forpus papağanı ne zaman çiftleşir sorusu akıllara gelir. Öncelikle çiftleşme belirtilerini öğrenmeden önce papağınımızın yaşı çok önemlidir. Forpuslar 9 aydan önce eşe atılmamalıdır. Takribi 12 aylık olması önerilir. Yaşı tam olan iyi anlaşan kuşlarınız var. O zaman bu sorunun cevabını bulmak gerekir.

Forpus papağanı çiftleşme belirtileri; dişi ve erkeğin uzun süre yuvalıkta zaman geçirmesi, sürekli birbirlerini besleme, erkeğin dişiye doğru paytak paytak yürüyüş hareketleri ile yanına yaklaşıp üzerine ayak atması erkek tek ise yuvadan zaman geçirme, nesnelerle çiftleşme vb belirtiler çiftleşme isteğini gösterir.

Sağlıklı bir forpus 8 aydan sonra eşlenip 12 aylıkken yuva takılması sağlıklı eş için önemli unsurdur. mükemmel yetiştiriciler ve son derece özverili ebeveynlerdir. Çiftleşmeden 10 gün sonra yumurta gelir. Yaklaşık 18 gün sonra yumurtalardan yavrular çıkar. Yavrular her iki ebeveyn tarafından da bakılır ve yaklaşık 4-5 haftalık olduklarında yuvadan ayrılırlar. Ebeveynler, yuva kutusundan ayrıldıktan sonra birkaç hafta boyunca onları beslemeye devam edecek. Dişi ve erkek forpus papağanı çiftleşme belirtileri tekrardan gösterip. Çiftleşip yeni kuluçkaya hazırlanırlar. Yılda 3 kuluçka geçirebilirler.