Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Forpus Papağanı Eğitimi Nasıl Yapılmalı

Ronay

Yönetici
Katılım
1 Yıl 10 Ay
Mesajlar
2,124
Çözümler
160
Forpus Papağanı Eğitimi Nasıl Yapılmalı

Forpus Papağanı İnsana Nasıl Alışır? Forpus Papağanı Eğitimi Nasıl Olur? Eğitim Yaşı Nedir?
Forpus papağanı da diğer papağanlar gibi eğitilebilir ve hatta iletişimi insanlarla gayet iyi bir papağan türüdür. Forpus papağanlarının sosyal etkileşim ile en iyi öğrenen papağanlardan biri olduklarını göstermiştir. Huysuz ve kıskanç olabilirler. Forpus papağanı eğitimi 2 aşamada sürdürecez. Kafes içi eğitim ve kafes dışı eğitim olarak. Forpus papağanı eğitim için yaşı 1.5 - 2 aylık yavru olmasını öneriyoruz. Çünkü 2-3. aydan sonra giderek eğitmek, evcilleştirmek zorlaşıyor. Cinsiyet ile ilgili olarak muhabbet kuşlarında olduğu gibi erkek kuşa yönelmek doğru değil. Forpus papağanı konuşma yetisi çok azdır. Nadir de olsa iyi bir eğitimle konuşabilirler bu konuşmada 3-4 kelimeyi geçmez. Yavru iken aldığınız Forpus Papağanını evcilleştirmeniz ve eğitmeniz en kolayıdır ama her canlıda olduğu gibi eğitim bir süreç ister. İnatçı ve kararlı bu papağan ile iletişiminizde sizi deneyecek ve bazen zorlayacaktır. Bu süreçte güzel sonuçlar alacağınızı düşünerek başlamak ve sabırlı olmak ön koşuluyla sevginizi ve sahibi olduğunuzu hissettirmeye çalışmalısınız. Eğitimli bir forpus Papağanı sahibi olmak için yapmanız gereken günde en azından 30-40 dakikanızı ona ayırmak olacaktır. Sonuç almak için yapılması gereken bu zamanı kaliteli geçirmektir.

forpus papağanı eğitimi.jpeg


Forpus Papağanı Eğitimi ve İnsana Alıştırma Çalışmaları

  • Kuşunuz eve geldiğinde ilk 1 hafta strese girecektir. Evde dışarı salmadan çok rahatsız etmeden alışmasını bekleyiniz.
  • Forpus papağanı eğitimine başlarken ne çok kısık ne çok yüksek bir sesle konuşarak, sabırlı ve sakin bir şekilde kafesin içinde baş parmağınızı karnına doğru götürmeye çalışın. ilk etapta kaçabilir, çırpınabilir. 10-15 dakika elinizi sabırla kafesin içinde tutun ve o esnada konuşmaya devam edin. Ona doğru hamle yapmayın. Bunu yaparak elinizin zarar vermeyeceğini gösteriyorsunuz. Kafasını boynunu kaşımayı deneyin. Her şey yolunda gitti ise kafes içi eğitimi 1 hafta süre devam ettiriniz.
  • Kafes içi eğitim bitince parmağınıza konun kuşu yavaşça dışarı çıkarın bekleyin ani hareketler yapmayın dışar da elinizin üstünde dursun 4-5 gün 3-4 dk sürdürüm kafese koyunuz. Ardından bu çalışma bitince omuzunuza ve koltuk vs üzerine bırakınız isterse uçar. Heyecan yaptırmayın. Kendisini sağa sola vurabilir zamanla alışıcaktır. Yakalamaya çalışmayın bulunduğu yerden kafesi uzatarak girmesini bekleyin.
  • Daha sonra bu süreci dışarda sevdiği yiyecekler ile besleyerek ve düzeli sabırlıca devam ettirin. Zamanla ortama ve size alışacak eğitim aşaması bitecektir.
 
Son düzenleme: