Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Forpus Papağanı Eğitimi

Ronay

Yönetici
Forpus Papağanı İnsana Nasıl Alışır? Forpus Papağanı Eğitimi Nasıl Olur? Eğitim Yaşı Nedir?
forpus papağanı eğitim yaşı.jpg

Forpus papağanı eğitim alabilen bir papağan türü olduğu için insana alışabilirler. Bir çok papağan türüne göre eğitimi kolay bir papağandır. Önemli olan yavru veya genç yaşta kuş edinme ve sabırla eğitim verilmesi gerekir. Güney Amerika kıtasında yetişen bir papağan türü olarak öne çıkar. Bu papağan türü muhabbet kuşlarında olduğu gibi kolay bakılır ve boyut olarak muhabbet kuşlarına yakındırlar. Forpus papağanını almadan önce kuşumuzu koyacağımız kafes ona uygun olmalı ve kafes içi düzeninin iyi olması şarttır. Ona güven hissi verdiğimizde ona zarar vermeyeceğimizi kısa sürede anlayacaktır. Bu hissi kuşunuzun anlayıncaya kadar lütfen kuşunuza sabır gösterin. Forpus papağanına güvenli bir ortam oluşturur ve güvenini kazanırsanız işin kolay olacaktır. Birde bunun yanında sabır çok önelidir.

Forpus Papağanı Eğitim Yaşı Nedir?
forpus papağanı eğitimi.jpg

Forpus papağanı eğitimi için genç yaşta olmalıdır. Bu sebepten dolayı forpus papağanı eğitmek için 2-3 aylık arası bir yaşta olmalıdır. yaşı 3 ayı geçen forpus papağanların kalabalık bir kafesten aldığınızda o forpus papağanının yabani olmuş olması çok büyük olasıdır. Bu durumda kuşumuzun bize alışması bize güvenmesi çok zor olacaktır. Ayrıca kuşunuz tek olmalıdır. Birden fazla sayıda kuş beslemek eğitimi zorlamaktadır.

Forpus Papağanı Eğitimi Nasıl Olur?
forpus papağanı insana alışır mı.jpg

Forpus papağanı eğitim için kuşunuzun güvenini kazanmanız şarttır. Erkek papağanlar eğitimi için avantajlıdır. Eve yeni gelen muhabbet kuşuna 3-4 gün zaman verin ortama alışsın. Sonra Forpus papağanına ilk 20-25 gün kafes içi eğitim verilmelidir. Parmağınızı çubuk gibi tutarak üstüne konmasını sağlayın. Elinizden yiyecek yedirin. Kuşunuzun kafes içinde eğitimini bu şekilde güven oluşturarak sabırla sürdürünüz. Ardından kafes dışına çıkarabilir benzer şekilde eğitime devam ediniz.