Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Forpus Papağanı ❤️🧿 İle İlk Kulukca Süreci❣

İpek..s

Yönetici
Herkese merhaba ☺️
Forpuslar ile İlk defa Kuluçka sürecine girmiş bulunuyorum çok heyecanlıyım 😍 sürecin nasıl geçeceği, yavruları , çok merak ediyorum temmuz ayında eş olarak aldığım kuşlarım kulukca sürecine girdi süreci sizinle adım adım paylaşmak istiyorum 😊 maşallahinizi eksik etmeyin

IMG_20231109_102505.jpg

💫Yumurta belirtisi popoda şişlik
💫Yuvada fazla vakit geçirme
💫Sonrasında dışkıda büyüme
Muhabbet kuşları ile aralarında fark var belirti olarak görsel ekleyeceğim forpus besleyen ve düşünen arkadaşlara yardımcı olacağını düşünüyorum 🌿

Resimde görüldüğü gibi popoda şişlik var 🥰
Ve aşırı derecede yuvayı kuruma iç Güdüsune sahip size alışkın forpus bile kulukca sürecinde saldırgan olabiliyor video da görüldüğü gibi

Son düzenleme:

Ronay

Yönetici
Çok güzel bir yazı olmuş Forpus papağanları üretimi, kuluçka süreci hatta yavru sürecide olursa harika olur. Bunu devam ettirin muhakkak. Bu arada Maşallah 🧿 çok sevindim.

İpek..s

Yönetici
Çok güzel bir yazı olmuş Forpus papağanları üretimi, kuluçka süreci hatta yavru sürecide olursa harika olur. Bunu devam ettirin muhakkak. Bu arada Maşallah 🧿 çok sevindim.
Çok teşekkür ederim 🙏 Ronay hocam farklı konular ile mi ele alayım süreci yoksa bu konudan devam mı edeyim ?

Süleyman E.

Yönetici
MaşâAllah çok güzel bir haber hocam, inşâAllah sağ sağlim yavruları da görmek nasip olur. Güzel bir içerik olur bizde forpusların kuluçka evresini görmüş oluruz ✋🏻🤲🏻💯

İpek..s

Yönetici
MaşâAllah çok güzel bir haber hocam, inşâAllah sağ sağlim yavruları da görmek nasip olur. Güzel bir içerik olur bizde forpusların kuluçka evresini görmüş oluruz ✋🏻🤲🏻💯
İnşallah Süleyman hocam forumlarda forpuslarin kulukca süreci konularına pek rastlamadım açıkçası bende iyi olacağın düşünüyorum en azından üretmek isteyen ve merak edenler için güzel bir konu hâline gelecektir
Umarım 🙏 hocam çok heyecan var yavruları görmeyi yeme düştüklerini bende sabırsızlıkla bekliyorum 🙂

İpek..s

Yönetici
Bence yavrular yuvadan atlayana kadar bilgilerle ekleyebilirsiniz buraya.
Tmmdir o zaman ilk yumurtamiz gelmiş gününu şuan takip edemiyorum çünkü dişi neredeyse hiç çıkmıyor yuvaliktan
Erkek tüm endami ile bana poz vermekten geri durmadı 😍

Ekli dosyalar

• IMG_20231112_141145.jpg
    IMG_20231112_141145.jpg
    891.1 KB · Görüntüleme: 27

Süleyman E.

Yönetici
İnşallah Süleyman hocam forumlarda forpuslarin kulukca süreci konularına pek rastlamadım açıkçası bende iyi olacağın düşünüyorum en azından üretmek isteyen ve merak edenler için güzel bir konu hâline gelecektir
Umarım 🙏 hocam çok heyecan var yavruları görmeyi yeme düştüklerini bende sabırsızlıkla bekliyorum 🙂
Evet bende görmemiştim. Ronay hocamın da dediği gibi buradan devam edilip bilgi akışı sonra yeme düşene kadar forpus üretimi diye bir konu altında toplanabilir.🙂

İnşâAllah o günlerde yakındır 🤲🏻🤩 erkeğin rengi de çok güzelmiş MaşâAllah 🤩

İpek..s

Yönetici
Evet bende görmemiştim. Ronay hocamın da dediği gibi buradan devam edilip bilgi akışı sonra yeme düşene kadar forpus üretimi diye bir konu altında toplanabilir.🙂

İnşâAllah o günlerde yakındır 🤲🏻🤩 erkeğin rengi de çok güzelmiş MaşâAllah 🤩
Benim içinde de tek konuda toplamış olması avantaj olur tüm süreci detaylarıyla aktarım inşallah
Erkek maşallah çok güzel ama dişim çirkin ördek yavrusu 😄

İpek..s

Yönetici
Merhabalar forpuslarin ciflesmesine şahit oldum ve sizinle de paylaşıyorum uzaktan çekilmiş bir video ve dişi kuş gri olduğu için video net olmayabilir ama forpuslar aşırı hassas papağanlar oldukları için Ufak bir seste kafes içinde çırpınmaya başlıyorlar bu yüzden elimden geldiğince uzaktan çekmeye çalıştım
ciflesmeleri diğer kuşlara göre biraz farklı erkeğin bir ayağı tünekten kalıyor ve muhabbet kuşlarına göre ağır kanlılar ciflesirken

İpek..s

Yönetici
Herkese merhaba , bugün bir olaya şahit oldum ve sizinle paylaşmak istiyorum 😊 her Sabah uyanır uyanmaz kuşlarımi kontrol ederim . dişi forpusun yuvalık önündeki kısa tünekte yumurta yaptığını gördüm . yumurta yaptığını görmek benim için müthiş bir olaydı sonrasında ise yumurtanın düşeceğini düşündüm dişinin Yumurtayi ayağının arasına alıp yuvaliga taşıdığını gördüm😍 bu benim için dahada müthiş bir andı forpuslarin ne kadar akıllı olduğunu bir kez daha anladım. Çok Zeki ve muazzam bir davranış

Ronay

Yönetici
Maşallah ilginç bir olay olmuş 🧿 Peki ses olayları nasıl ? Aşırı ses var mı? Ben 3-4 ay besledim. Sakin kuşlar genelde ama.

İpek..s

Yönetici
Maşallah ilginç bir olay olmuş 🧿 Peki ses olayları nasıl ? Aşırı ses var mı? Ben 3-4 ay besledim. Sakin kuşlar genelde ama.
Ses desibelleri düşük canlılar ama taklit yetenekleri olduğu için muhabbet kuşlarının bağırma seslerini taklit ediyorlar
Hatta şuan kulukcada tüylenmis 5 Tane yavru muhabbet kuşlarının beslenme zamanında olan seslerini taklit ediyorlar erkeğin heyecanlaninca tiz bir sesle bağırdığına şahit oluyorum bazen

Süleyman E.

Yönetici
Herkese merhaba , bugün bir olaya şahit oldum ve sizinle paylaşmak istiyorum 😊 her Sabah uyanır uyanmaz kuşlarımi kontrol ederim . dişi forpusun yuvalık önündeki kısa tünekte yumurta yaptığını gördüm . yumurta yaptığını görmek benim için müthiş bir olaydı sonrasında ise yumurtanın düşeceğini düşündüm dişinin Yumurtayi ayağının arasına alıp yuvaliga taşıdığını gördüm😍 bu benim için dahada müthiş bir andı forpuslarin ne kadar akıllı olduğunu bir kez daha anladım. Çok Zeki ve muazzam bir davranış
Muazzam bir şey ya acayip canlılarmış süper bir olay 🙂 MaşâAllah hepsine yavrularını da görmek nasip olsun 🤲🏻🙂

İpek..s

Yönetici
Herkese merhaba ☺️ yumurta takibini yapamadigimi söylemiştim daha önce
Bugün kontrol ettiğimde 5. Yumurtanın da geldiğini gördüm doluluk kontrolü yapmadım ama görselden de anlaşıldığı gibi bir kaçı dolu sanırım 6. Yumurtada gelecek dişinin poposunda hala belirgin bir şişlik var
IMG_20231121_121955.jpg

Göğüs bölgesinde tüy dökülmesi olmuş tıpkı muhabbet kuşları gibi
IMG_20231121_122004.jpg
IMG_20231121_122004.jpg

Yumurtaların da görselini ekliyorum tertemiz yapmış Maşallah 🧿😍IMG_20231121_121916.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20231121_121853.jpg
    IMG_20231121_121853.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 13

Süleyman E.

Yönetici
MaşâAllah çok güzeller 🙂 Dişi de sanki daha fazla yumurta var gibi 😁 sağ sağlim çıkarlar inşâAllah 🤲🏻