Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Ronay

Yönetici
Forpus Papağanı Konuşur mu ?

Forpus papağanı evlerde çok beslenen papağan türlerinden bir olmuştur. Bunun sebebi insanlara uyum sağlamaları ve evcilleşebilmelidir. İnsanlarla çok iyi anlaşan bir papağan türüdür. En çok merak edilen konulardan biride forpus papağanı konuşur mu ? Bunun cevabını vermek için forpusların eğitim ve kelime darcığına bakmak gerekir. Forpus papağanı eğitimi kolay olan ve taklit yeteneği yüksek kuştur. Bu yüzden forpus papağanı konuşabilir ama kelime darcığı çok azdır.Bu yüzden konuşma yeteneği kısıtlıdır. Forpuslar İyi bir eğitim ile onlarca kelime öğrenebilirler konuşabilirler. Genelde 3-4 kelime kurabilirler ama iyi eğitimle 10-12 kelimeye çıktıkları görülmüştür. Forpus papağanı eğitim için yaşı 1.5 - 2 aylık yavru olmasını öneriyoruz. Çünkü 2.5-3 aydan sonra giderek eğitmek, evcilleştirmek zorlaşıyor. Cinsiyet ile ilgili olarak muhabbet kuşlarında olduğu gibi erkek kuşa yönelmek doğru değil.