Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Forpus Papaganı Mı Alsam Sultan Paganı Mı ? Kararsızım

triakosva

İspinoz Üye
Merhaba lar bu yaz kuş almak istiyorum ve seçeneklerim arasında forpus papaganı ve sultan papaganı var
Bakım olarak sahibine sadıklık olarak. Siz neyi önerirsiniz ben çok kararsızım 2 kuş türü arasında

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Bana kalırsa sultan papağanı almanızı tavsiye ederim. Bugüne kadar gördüğüm sultan papağanlarının 90%'ı hem çok çok evcil hem de konuşma yetenekleri oldukça yüksek. Hatta petshopta gördüğüm, hiç eğitim almamış, normal sıradan bir sultan papağanı bile bana gelip başını sevdirdi. Muhabbet kuşlarım olmasa kesinlikle alacaktım.

Forpuslar hakkında hiç deneyimim olmasa da bazı tanıdıklarım besliyor ve oldukça evcil olduklarını söylemişlerdi. Yani karar sizin ama ben sultan papağanı almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Ronay

Yönetici
Öncellikle daha stresli bir kuş, boy daha büyük olduğundan daha büyük kafes alanı vb ister. Bu şekilde sayılabilir. Ötümleri de saha yüksek sesli.

İpek..s

Yönetici
FORPUS ve Sultan papağanı arasında çok fark var boyut ve karakter olarak
Sultan papağanı almaya karar verirseniz kafes seçiminiz farklı olmalıdır

İpek..s

Yönetici
Ama karar veremiyorum karar vermeme yardımcı olurmusunuz
Açıkçası uzun yıllar dostluk kuracak olacak sizsiniz karar sizin
ben olsam Forpus derdim çünkü üretimini de yapıyorum aynı zamanda egitiyorum da tek şikayet ettiğim yanları dağınık olmaları her kuşun artısı eksisi var bana göre Sultan papağanı hiç beslemedim açıkçası düşünmüyorum da strese girmeye müsait kanatlı canlıdır Sultan

sahiplendirdiğim canlardan biri
ilk günden uyum sağladı bile
Şahsi fikrim 😍forpus 😍

Ekli dosyalar

• IMG_20240506_161045_633.jpg
    IMG_20240506_161045_633.jpg
    61.9 KB · Görüntüleme: 13