Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Forpus Papağanımı Mantar Sardı Ne Yapabilirim?

Çiko123forpus

İspinoz Üye
Merhaba arkadaşlar forpus papağanımı mantar sardı hagası ve ayakları da dahil her yeri çok kaşınıyor. Bazen çok enerjik oluyor bazen çok halsiz durumda kalıyor iyileşmesi için ne yapabilirim
IMG_20240202_184701.jpg

İpek..s

Yönetici
Ayak ve gaga da sorun yok gibi ama mantardan çok deri altında enfeksiyon var gibi kanat altında olan kısmını da net Bir şekilde çekip atabilir misiniz

İpek..s

Yönetici
Antibiyotik krem iş görür mü Emin değilim
Tedavi gerektiren bir durum
İlaç kullanımı tavsiyesi verilebilir.
Diğer arkadaşlar da yorum yapacaktır. Çok geçmiş olsun 🙏

Son düzenleme:

Taha

Yönetici
Mantar olmadığında bende ipek hocama katılıyorum. İltihap dışa vuruyor gibi. İmkan varsa bir kanatlı uzmanına gitmeniz iyi olur. Beslenme vs durumu nasıl genel olarak ne yiyor ne içiyor ne zamandır var

Çiko123forpus

İspinoz Üye
Mantar olmadığında bende ipek hocama katılıyorum. İltihap dışa vuruyor gibi. İmkan varsa bir kanatlı uzmanına gitmeniz iyi olur. Beslenme vs durumu nasıl genel olarak ne yiyor ne içiyor ne zamandır var
Özel yem veriyoruz fakat biz yemek yerken gelip herşeyin tadına bakıyor ekmek pilav sofrada ne varsa yemeye çalışıyor onun dışında vitamin vs veriyoruz

Çiko123forpus

İspinoz Üye
Özel yem veriyoruz fakat biz yemek yerken gelip herşeyin tadına bakmaya çalışıyor onun dışında vitaminleri fln veriliyor

Ronay

Yönetici
En büyük yanlış sofradan beslemedir. Sofradakiler ona uygun değil. Veteriner şansınız varsa götürün yoksa yazın elimizden geleni öneririz. Onun haricinde sofradan vermeyi bırakın.