Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Fransız Tüy Dökümü Hastalığı Olabilir Mi ? (7 Kuş)

Tenshi

İspinoz Üye
Selamlar,

1716806549085.png

Yeşil-sarı olan hariç (kendi kuşum) iki açık mavi kardeş ve kalan sarı kafalı maviler birbirleri ile kardeş. Hepsi üretimden geldi ama fotoğrafta da görülüğü gibi özellikle en öndeki iki kuşumuzun uçma tüyleri yok ve çıkmıyor gibi. Bir-iki aydır aynı kafesteler ve genel olarak anlaşıyor, birbirleri ile oynuyorlar. Yeşillik takviyesi, %75 pelet %25 tohum yem şeklinde gitmeye çalışıyorum. Henüz alışamadılar ama kanaryalar için olan ufak pelet yemlerden kullanıyorum yemesi daha kolay olsun diye. Günlük cam açık şekilde 1 saat kadar gün ışığına çıkarıyorum (imkanım oldukça). Sularına Hepacarnitol (1 damla) ve L-Carnitine (2 damla) damlatıyorum. Mavide obezlik başladığı için el atmak durumunda kaldım. Tünekleri de kendimiz elde zımparalayarak ağaç dallarından yaptık. Suluk ve yemlikler de paslanmaz. Daha fazla güneş ışığı almaları için osram ultravitalux almayı düşünüyorum. Bu çocukları iyileştirebilmemin bir yolu var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

774540f3-6454-4e2e-8b20-2f7f42d03be5.jpg

İpek..s

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz maşallah canlara
Size tavsiyem BT -amin Forte veya tollayamin Forte mutlaka temin edin tüy sorunlarına iyi gelen iki takviyedir
İki kuşu ayırmanızi tavsiye ederim
Bazı tüy hastalığı bulaşıcı olabiliyor
Ürünlerin orjinalini temin etmeye özen gösterin piyasada sahteleri var maalesef bu ürünleri satan sitelerden almanızı tavsiye ederim bölünmüş olarak yollanıyor bilginiz olsun

Tenshi

İspinoz Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz maşallah canlara
Size tavsiyem BT -amin Forte veya tollayamin Forte mutlaka temin edin tüy sorunlarına iyi gelen iki takviyedir
İki kuşu ayırmanızi tavsiye ederim
Bazı tüy hastalığı bulaşıcı olabiliyor
Ürünlerin orjinalini temin etmeye özen gösterin piyasada sahteleri var maalesef bu ürünleri satan sitelerden almanızı tavsiye ederim bölünmüş olarak yollanıyor bilginiz olsun
Yorumunuz için teşekkür ederim. Yaklaşık 2 aydır birlikte olduklarını düşünürsek bunun için biraz geç kaldım sanırım. Benim yetişkin erkeğe de bulaştırmış olabileceklerini düşünüyorum. Çocuğum düşen tüyleri sürekli ağzında kürdan gibi döndürdüğü için..

Bir ay daha bu şekilde gözlemleyeceğim sanırım, Bursa'da henüz virüs testini yaptırabileceğim bir laboratuvar olmadığı için net olarak hastalardır da diyemiyorum. Bahsettiğiniz ürünü de araştıracağım.