Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Gaga Taşı Zararlı Mı

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Gaga taşının içinde alçı olduğunu yeni öğrendim ve kuşumun gaga taşı bitmiş alçı kuşlar için zararlı ve tehlikeli değil mi

İpek..s

Yönetici
Merhaba gaga taşı kuşlar için zararlı değildir ama kalamar kemiği tüketiyor ise gaga taşına ihtiyaç yoktur
Yeni bir taş alabilirsiniz sorun yok telaş etmeyin🙂

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Gaga taşı veya mineral bloklarda yapıştırma amaçlı kimyasal maddeler kullanılabiliyor. O yüzden en sağlıklısı kalamar kemiği almanız. Orta boy alabilirsiniz ki kuş uzun süre istifade edebilsin. Onun dışında gaga taşı gibi şeyleri önermiyorum.

Süleyman E.

Yönetici
Ekstra bir bilgi;
Kalamar Kemiği de günümüzde deniz kirliliği nedeniyle her türlü tehlikeli toksini bedeninde taşıyan mürekkep balığından elde edildiği için oda ayrı bir soru işareti 🙄

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Ekstra bir bilgi;
Kalamar Kemiği de günümüzde deniz kirliliği nedeniyle her türlü tehlikeli toksini bedeninde taşıyan mürekkep balığından elde edildiği için oda ayrı bir soru işareti 🙄
Yapacak bir şey yok. Gaga taşı, mineral blok vb. şeylerin kimyasal olduğu kesin. Ama kalamar kemiği bari doğal, ben senelerdir kullanıyorum. Günümüzde denizler, yeşil alanlar, göller vb. gibi doğal güzellikler kirletildi zaten.

Taha

Yönetici
Ben hem kalamar hem mineral blok hem gaga taşı kullanıyorum. Ancak bir karar verirsek mineral blok , gaga taşına göre daha işlevsel.