Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Geçmeyen Ishal Ve Zayıflama

Hasta evcillee.

starbreaker

İspinoz Üye
5
Bir ay önce kuşun gagasının yarısı beyaza döndü ve ishal oldu. 4 yaşında ve 1 yaşından beri dışkısı düzensiz.probiyotikler antibiyotik kullanmıştım o zaman. Bu kez ilk gittiğim veteriner Aminosol daha sonra da yemine karıştırmak için toz halinde ilaç verdi adını bilmiyorum10 gün verdim..Kafa kaşıntısı için ensesine damla kullandım ,kaşıntısı normale döndü. Hıçkırığa benzer ses çıkarıyordu,şu anda geçmiş görünüyor. Aldğımızdan beri sürekli ilgilenip günaşırı kafesın temizleyip yemini suyunu değiştirirmeme rağmen zayıfladı.
Bu arada üç ayrı veterinere gittim bir ayda . Tam canlanıp yine konuşmaya da başlamıştı tekrar ishal oldu ve temizlenip yemek dışında sürekli uyuyor. Akşam dışkısı normaldi sabah tekrar ishal. Son gittiğim veteriner muayene etti tarttı,baktı ,yine Avicare probiotic enzyme ve Digestive verdi.Heralde kuşlardan anlamıyor veterinerler ,ishal, dışkısı su gibi diyorum , olabilir diyor ; başında parazit varsa iç organlarını etkiler mi diyorum damla yeter diyor ama kötüleşiyor.Yarın kontrole getir dedi ama büyük ihtimal yine normal diyip göndericek. Ne yapıcağımı bilmiyorum artık.

Ekli dosyalar

• 20240821_000227.jpg
    20240821_000227.jpg
    28.3 KB · Görüntüleme: 15

Ramazan Çetin

Forpus Üye
25
Biz insanlar her su içtiğimizde ilaç içmeyiz kuşlarda içmeyebilir tadını sevmeyebilirler benim size tavsiyem kabuksuz yemi toz haline getirip eleyin ve abartmadan ishal ilacını o toz yeme uygulayın(50ml suya 5 damla ise siz günlük 1 damla verin mama ile) bu mamayı kuş besleme şırıngasından geçecek şekilde inceltin ve boğazına basın(bunu iyi izleyip uygulayın soluk borusuna kaçırabilirsiniz) zayıflıyorsa yem yemiyor olabilir günde 3 kere şırıngayla boğazı dolasıya kadar besle ilacı ise sabit bir zamanda günde 1 kere verin altını sürekli temiz tutun ve zayıflamaya bağlı olarak hasta olabilir soğuk alanda bırakmayın

starbreaker

İspinoz Üye
5
dışkısı Avicare probioticten mi (4. gün bugün) koyulaştı. dünden beri yemliğe gidiyor ama fazla yemiyori.denemek için elma verdiğimde yutabiliyor.Zayıfladı zaten. Kuruma hastalığı mı?

Ekli dosyalar

• 20240927_181717.jpg
    20240927_181717.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 4

starbreaker

İspinoz Üye
5
yarın da veterinerden fayda gelmezse Triflucan , Mikostadin gibi insan ilaçlarına mı başvurmalıyım son çare? nasıl uygulanır?

Taha

Admin
yarın da veterinerden fayda gelmezse Triflucan , Mikostadin gibi insan ilaçlarına mı başvurmalıyım son çare? nasıl uygulanır?
Dışkıda enfeksiyon var antibiyotik kullanmak lazım şahsi düşünceme göre diğer ustadlarda yorum yapacaktır ben ilaç konusunda tavsiye veremiyorum malesef

Selçuk YÜKSEL

Forpus Üye
52
Evet enfeksiyon var. Veterinerinizden oksitekrasiklin etken maddeli bir ilaç isteyin. Örnek ( geosol ) Veterinere gidip dönene kadar kuş su içmeyip susasın biraz. Ondan sonra ilaçlı su verirsiniz. İlaçlı suyu içmese bile sabırlı olun. Sakın normal su içmesine izin vermeyin. Susuz kalacak değil ya içecektir mutlaka.

Cicikuşum

İspinoz Üye
2
Merhaba 4 sene önce muhabbet kuşum bana geldiğinde hasta olduğunu farkettim dışkısı hep sorunluydu.. yetişkinler için kullanılan bildiğimiz parazit giderici ilaç alıp patatesi haşlayıp haplardan birini uçtan toz haline getirip karıştırmıştım. Kuşum 3-4 güne iyileşti ve hala yaşıyor🥰 hapı tamamen yapmayın ucundan azcık ezin yeter hayvana zarar gelmesin🙏 geçmişolsun dilerim

Selçuk YÜKSEL

Forpus Üye
52
Merhaba 4 sene önce muhabbet kuşum bana geldiğinde hasta olduğunu farkettim dışkısı hep sorunluydu.. yetişkinler için kullanılan bildiğimiz parazit giderici ilaç alıp patatesi haşlayıp haplardan birini uçtan toz haline getirip karıştırmıştım. Kuşum 3-4 güne iyileşti ve hala yaşıyor🥰 hapı tamamen yapmayın ucundan azcık ezin yeter hayvana zarar gelmesin🙏 geçmişolsun dilerim
Hocam bu tarz öneriler çok tehlikeli. Belkide kuşunuz hasta değildi sadece stresten dışkısı kötüydü. Sonra da düzeldi. İlaçla düzeldiğinden nasıl eminsiniz ? Ki parazit olsa tekrarlardı tek doz ilaç kullandığınız için.

Cicikuşum

İspinoz Üye
2
Hocam bu tarz öneriler çok tehlikeli. Belkide kuşunuz hasta değildi sadece stresten dışkısı kötüydü. Sonra da düzeldi. İlaçla düzeldiğinden nasıl eminsiniz ? Ki parazit olsa tekrarlardı tek doz ilaç kullandığınız için.
Merhabalar haklısınız ama veterinere bende götürmüştüm ne yaptıysa iyileşmedi hayvan bende yurtdışı bi internet sitesinde okumuştum biri böyle yapmış son çare uyguliyim dedim düzeldi minik yavrum🙏 tabiki dediğiniz de doğru ama denemek istedim ve başarılı oldu

Selçuk YÜKSEL

Forpus Üye
52
Merhabalar haklısınız ama veterinere bende götürmüştüm ne yaptıysa iyileşmedi hayvan bende yurtdışı bi internet sitesinde okumuştum biri böyle yapmış son çare uyguliyim dedim düzeldi minik yavrum🙏 tabiki dediğiniz de doğru ama denemek istedim ve başarılı oldu
Kötü niyetli yaptığınızı iddia etmiyorum asla. Hatta bilakis çok iyi niyetle yazdığınıza eminim. Ama Veterinerlerin ilaçlarıyla düzeldi ama son olarak yaptığınız müdahaleden sonra iyileşme belirtileri başlamış olabilir mesela. Bu sadece tahmin. En son uyguladığınız yöntem de işe yaramış olabilir. Ama emin olmak gerekir. Bende şuan emin olmadan konuşuyorum mesela... Benim bu söylediklerim de yanlış olabilir.

starbreaker

İspinoz Üye
5
Neyse bu kez klinikte kuşlardan anlayan bi veteriner vardı. Dört günde 49 gramdan 40 grama düşmüş hayvancağız.Sürekli vitamin vermeme rağmen vitamin eksikliği yüzünden gagasında çıkan, üreme tabir ettiği dokuları temizledi. Petshoplardaki vitaminler etkisizmiş.Lugol solüsyon, yanlış duymadıysam Baytril antibiyotik ve Avicare A-E vitamini verdi. Şimdi yem yiyor, toparlamaya başlamış gibi. Umarım eski haline dönebilir.

Taha

Admin
Neyse bu kez klinikte kuşlardan anlayan bi veteriner vardı. Dört günde 49 gramdan 40 grama düşmüş hayvancağız.Sürekli vitamin vermeme rağmen vitamin eksikliği yüzünden gagasında çıkan, üreme tabir ettiği dokuları temizledi. Petshoplardaki vitaminler etkisizmiş.Lugol solüsyon, yanlış duymadıysam Baytril antibiyotik ve Avicare A-E vitamini verdi. Şimdi yem yiyor, toparlamaya başlamış gibi. Umarım eski haline dönebilir.
İnş tez zamanda sağlığına kavuşur yavrucak. Veterinere gitmekle iyi yaptınız

starbreaker

İspinoz Üye
5
Bir hafta antibiyotik ve Lugoldan sonra yalnız probiyotikle A-E vitaminine geçtk. ishali geçti ama dışkısı heralde ilaçtan sarımsı beyaza döndü.Normalde parmakta oturmayı sevmezken şimdi üşüdüğü için avucumda oturmak istiyor. Yemesi normal ,sık dışkı yapıyor ama hala çok zayıf. 40 gramdan 41 çıkmış anca. o veteriner sadece haftasonları oluyormuş. Güya bu cumartesi son kontrol olucak ama geçen haftaya göre iyi diğil. Gerçekten kurtarmanın bi yolu var mı? Çıldırmak işten diğil.

dodocicikus

Bir ay önce kuşun gagasının yarısı beyaza döndü ve ishal oldu. 4 yaşında ve 1 yaşından beri dışkısı düzensiz.probiyotikler antibiyotik kullanmıştım o zaman. Bu kez ilk gittiğim veteriner Aminosol daha sonra da yemine karıştırmak için toz halinde ilaç verdi adını bilmiyorum10 gün verdim..Kafa kaşıntısı için ensesine damla kullandım ,kaşıntısı normale döndü. Hıçkırığa benzer ses çıkarıyordu,şu anda geçmiş görünüyor. Aldğımızdan beri sürekli ilgilenip günaşırı kafesın temizleyip yemini suyunu değiştirirmeme rağmen zayıfladı.
Bu arada üç ayrı veterinere gittim bir ayda . Tam canlanıp yine konuşmaya da başlamıştı tekrar ishal oldu ve temizlenip yemek dışında sürekli uyuyor. Akşam dışkısı normaldi sabah tekrar ishal. Son gittiğim veteriner muayene etti tarttı,baktı ,yine Avicare probiotic enzyme ve Digestive verdi.Heralde kuşlardan anlamıyor veterinerler ,ishal, dışkısı su gibi diyorum , olabilir diyor ; başında parazit varsa iç organlarını etkiler mi diyorum damla yeter diyor ama kötüleşiyor.Yarın kontrole getir dedi ama büyük ihtimal yine normal diyip göndericek. Ne yapıcağımı bilmiyorum artık.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ronay

Site Kurucusu
@dodocicikus, Senin fikrini, yazış tarzını ne olduğunu kim olduğunu biliyorum. Eğer bir daha o milleti kandıranların reklamını ve linklerini yapıştırırsanız sizler için iyi olmayacak. Bu forumda TİCARET YASAK. İNSAN KANDIRARAK ÜRÜN SATMAK YASAK.

Son düzenleme: