Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Geçmeyen İshal

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Merhaba,
Bu konuyu açmak istemezdim açıkçası. Ancak bir türlü geçmediği için artık açma ihtiyacı duydum. Mevsimsel mi desem, kuş kumundan zehirlenme mi, üşütme mi bilemedim.

4 Temmuz'da gritli kuş kumu verdiğim gün renksiz sulu ishal ile kuşum Fıstık'ın hastalığı başladı. Gerçekten ishali çok suluydu. Dışkı yok denecek kadar azdı. Beraberinde susama benzettiğim kahverengi taneler kusuyordu ve bir kusmasında ağzında salya görmüştüm.

3 gün Entrobac probiyotik verdim ve cereyanda kalmamasına özen gösterdim. Kuş kumunu kestim. Aynı zamanda kafesleri de ayırdım.

Hemen iki gün sonra (6 Temmuz'da) toparlamıştı. Dışkılar tamamen katıydı ve kusması da probiyotiği verdiğimin ilk günü geçmişti. Gayet hareketli ve neşeliydi. Ben tekrar Fıstık'ı diğer kuşlarımın yanına koymuştum.

Fakat bu sabah bir tane yeşil sulu dışkıya rastladım. Beraberinde kuşum Fıstık tekrar eskisi gibi sulu ishal oldu. Kusması yok. İshali renksiz ama çok sulu. Bir önceki ishalinde olduğu gibi sık sık su içiyor.

Yeniden Entrobac probiyotik başladım. Ancak ishali neden geçmedi anlamıyorum. Neden olmuş olabilir? Üşütme, parazit veya bakteriyel enfeksiyon olabilir mi?

Dışkılar:

Ronay

Yönetici
Sindirim sistemi sorunu gözüküyor. Yeşillik gözlendiğini söylediğiniz için Neo terramycin vb bir antibiyotik girebilirsiniz. 4 gün yeterli olacaktır. Sonra probiyotik verin. Dışkısını tedavinin 3 günü atın bakalım. Bu arada çok çok ağır olmamak şartı ile sindirim sistemi ile ilgili antibiyotiklerde olur.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Sindirim sistemi sorunu gözüküyor. Yeşillik gözlendiğini söylediğiniz için Neo terramycin vb bir antibiyotik girebilirsiniz. 4 gün yeterli olacaktır. Sonra probiyotik verin. Dışkısını tedavinin 3 günü atın bakalım. Bu arada çok çok ağır olmamak şartı ile sindirim sistemi ile ilgili antibiyotiklerde olur.
Tamamdır. Dışkısı hala aynı. Baktım düzelmiyor yarın söylediğiniz ilacı temin etmeye çalışacağım İnşaallah.

Eczanelerde satılıyor değil mi? Yanlışlık olmasın.