Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Geçmeyen Pankreas

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Merhaba,

Kuşum Fıstık'ta 3 aydır geçmeyen pankreas (beyaz dışkı) sorunu var. 2 Ağustos'ta veterinere götürdüm ve 1 aylık tedavi verdi. Tedaviyi uyguladıktan sonra çok kısa bir zaman aralığında iyileşme oldu ancak tekrar başladı. Bu kez 5 gün Pankreoflat kullandım, yine iyileşir gibi oldu ancak tekrarladı. İlaç kullanırken düzelir gibi oluyor ama ilacı bırakır bırakmaz yine başlıyor. İki gün önce tekrar Pankreoflat ilacına başladım, iki haftaya kadar kullanılabiliyormuş.

Dün salyalı kustu. Normalde en ufacık sese tepki veren, öten, aşırı harektli neşeli olan kuş artık sürekli uyuyor. Hatta az önce neşesi yerine gelsin diye kuş sesi açtım ona bile tepki vermedi. Çok üzgünüm, elim kolum bağlı hissediyorum. Artık veterinere gidecek durumum/bütçem yok. Fiyatlar çok pahalı.

Diğer kuşlarımdan birini kursak mantarından yeni kaybettim. Bunu da kaybetmek istemiyorum. Salyalı kusmuk kursak mantarı işareti olabilir mi, yoksa pankreas hastalıklarında da görülüyor mu?

Dışkıları ve kuşun videosunu gönderiyorum. Ne yapmam lazım?

Ramazan Çetin

Forpus Üye
Geçmiş olsun bu süreçte elinizle beslemeye çok özen gösterin. Bu başlıkta kursak mantarı hakkında bilgi veren arkadaşlar gördüm antibiyotik tedavisi uygulayanlar vardı çok haklısınız veterinerler çok pahalı umarım kuşunuz iyileşir🤲

Taha

Yönetici
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Kusma durumu anlık zehirlenmede olabilir mantarda olabilir eğer devam ediyorsa yüksek ihtimal mantar olabilir. Çok uzun süre ilaç kullanmışsınız ilacın içeriğini bilmiyorum belki sadece takviyede olabilir arkadaşın dediği gibi bu süreçte dal darı vs verin yem yeme azaldiysa elle besleyin. İlaç konusunda birşey diyemiyorum üstadlar yardımcı olacaktır

Ronay

Yönetici
2 hafta bence de uzun bir süreç, bir müddet vermeyin probiyotikle bağırsak florasına yönelik çalışın derim. Ardında devam ederse antibiyotik tedavisi mantıklı olacaktır.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
2 hafta bence de uzun bir süreç, bir müddet vermeyin probiyotikle bağırsak florasına yönelik çalışın derim. Ardında devam ederse antibiyotik tedavisi mantıklı olacaktır.
Peki hangi antibiyotiği kullanmalıyım? Mantar olduğunu düşünmüyorum çünkü ağzında, dışkısında koku yok. Sadece ben suluğu ağzına götürmedikçe suyunu içmiyor ve temiz su içer içmez dışarı püskürtüyor. Dışkısı mantar dışkısı değil beyaz pankreas dışkısı.

Ronay

Yönetici
Bence 4 gün antibiyotik sonra probiyotik ve devam ederse ileriki süreçte Pankreoflat tekrar denenebilir. Yoksa iyi bir fakültede çeşitli testler yapılmalı. Öncelikle bir dışkı fotosu atarmısınız?

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Bence 4 gün antibiyotik sonra probiyotik ve devam ederse ileriki süreçte Pankreoflat tekrar denenebilir. Yoksa iyi bir fakültede çeşitli testler yapılmalı. Öncelikle bir dışkı fotosu atarmısınız?
Hocam Panreoflat'ı antibiyotik gibi düşünmeyin. Sindirime yardımcı enzimler içerir. Uzun süreli kullanım sorun yaratmaz. Kuş zaten enzim üretemediği için sorun yaşıyor.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Pankreoflat antibiyotik değil, takviye tarzı bir ilaç. Ondan dolayı ilk tercihim bu oldu, ağır olmadığından dolayı. Dışkıları bu şekilde:

Ronay

Yönetici
Pankreoflat kimse antibiyotik demedi nerden çıkardınız anlamadım zaten antibiyotik önericem dedim. Merak etmeyin bu bildiğiniz ilaçları Türkiye de ilk insanlara öneren anlatan kişi biziz. 2008 lerde daha ☺️ Tüm pankreas sorunları pankreoflatla çözülmez bazen antibiyotik tedavisi uygulamması gerekir pankreas veya onu etkileyen enfeksiyonlar olabilir. Beni anlamamışsınız. Enzimin ne olduğunu ilaç etken maddelerini herkesten iyi bilirim zaten biyologum aynı zamanda.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Pankreoflat kimse antibiyotik demedi nerden çıkardınız anlamadım zaten antibiyotik önericem dedim. Merak etmeyin bu bildiğiniz ilaçları Türkiye de ilk insanlara öneren anlatan kişi biziz. 2008 lerde daha ☺️ Tüm pankreas sorunları pankreoflatla çözülmez bazen antibiyotik tedavisi uygulamması gerekir pankreas veya onu etkileyen enfeksiyonlar olabilir. Beni anlamamışsınız. Enzimin ne olduğunu ilaç etken maddelerini herkesten iyi bilirim zaten biyologum aynı zamanda.
Peki dışkı hakkında ne diyorsunuz? Ben de antibiyotik önerinizi bekliyorum. Bildiğiniz varsa lütfen bilgilendirme yapabilir misiniz? Ben şu anda Pankreoflat'ı bıraktım, probiyotiğin gelmesini bekliyorum.

Probiyotikle geçmezse sizin önerdiğiniz antibiyotiği alıp kullanacağım. Keşke imkanım olsa veterinere gitsem ama inanın ki veteriner masrafları almış başını gitmiş.

Bir de kanatlı veterinerliğini artık doğru düzgün tedavi uygulamadıkları, kendi ürünlerinin reklamını yaptıkları, tamamen ticarete dönüşmüş bir mesleğe çevirmişler maalesef... Kime gittiysem memnun kalmadım.

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Hayırdır hocam neden bu kadar yükseldiniz ? 2 hafta uzun bir süre dediğiniz için dedim. Tamam siz herşeyin en iyisini bilirsiniz. Başkasına laf düşmez.

Ronay

Yönetici
Öncelikle hayırdır vb konuşma tarzınıza dikkat edelim. Selçuk bey kimseye yükselmedim. Yazı dilinde farklı anlaşılabilir. Farkında olmadan siz ortamın tansiyonunu şu an artırıyorsunuz. Bence yanlış anlıyorsunuz. Laf sokma çabanızı anlamadım açıkçası ama olsun. Kimseye üstünlük kurmak değil niyetim ve en bilen benim demiyorum lafımı cımbızlamadığınız için bende kendimi anlatma ihtiyacı duydum. Amaç insanlara yardım yıllardır forumlarda orada burada oldum bizi tanıyan bilir benim üslubum değildir. Konu çok karışmasın. Kişinin sorununa çare arıyoruz. Ronay, Selçuk önemsiz şu an bildiklerinizi benim sizin için değil insanlar için paylaşalım diyorum. Kişisel algılamanı da anlamadım açıkçası, üsluba dikkat edelim.

Son düzenleme:

Ronay

Yönetici
htchaticeonem9 htchaticeonem9, öncelikle doğru olan şey bir üniversite gidip geniş dışkı tahlili yapmanızdır. Buna göre ilaç kullanmaktır. Ama gidemem derseniz. Deneme yanılma yapabiliriz. Öncelikle kuşa sulphamezatine kullanabilirsiniz. 4-5 gün arasında daha sonra bağırsak florasını probiyotikle ama kaliteli probiyotikle düzeltip tekrar dışkı arın ardından olmazsa belli süre yine pankreoflat kullanmanız mantıklı ama dediğim gibi kaliteli bir üniversite de veterinerle pankreas ultrasonu ve dışkı tahlili kesin çözümdür.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
htchaticeonem9 htchaticeonem9, öncelikle doğru olan şey bir üniversite gidip geniş dışkı tahlili yapmanızdır. Buna göre ilaç kullanmaktır. Ama gidemem derseniz. Deneme yanılma yapabiliriz. Öncelikle kuşa sulphamezatine kullanabilirsiniz. 4-5 gün arasında daha sonra bağırsak florasını probiyotikle ama kaliteli probiyotikle düzeltip tekrar dışkı arın ardından olmazsa belli süre yine pankreoflat kullanmanız mantıklı ama dediğim gibi kaliteli bir üniversite de veterinerle pankreas ultrasonu ve dışkı tahlili kesin çözümdür.
Entrobac probiyotik bildiğim kadarıyla en iyisi galiba. Deneme yanılma yapmak zorundayım, dediğim gibi kargo gelir gelmez 3 gün probiyotik vereceğim devam ederse de Sulphamezathine etken maddeli antibiyotik alacağım İnşallah.

Son olarak, bir sorum olacaktı. Sulphamezathine tam olarak hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor? Benim de bilgim olsun diye soruyorum. Örneğin bağırsak enfeksiyonu, pankreatit, solunum enfeksiyonlarına iyi gelir mi?

(Bu arada söylemeyi unuttum,) İlk başta gittiğim veteriner karaciğer büyümesi nedeniyle pankreası sıkıştırıyor ve bu da organ hasarına neden olmuş demişti.

Ronay

Yönetici
Şimdi konu çok parçalanmış olduğundan olayı tam anlayamadım. Şimdi size gittiniz karaciğerde büyüme var dediler siz doğru mu anladım. Peki ilaç ne önerdiler ?

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Şimdi konu çok parçalanmış olduğundan olayı tam anlayamadım. Şimdi size gittiniz karaciğerde büyüme var dediler siz doğru mu anladım. Peki ilaç ne önerdiler ?
Anlaşılan karışıklık oldu :) Bakın durumu şöyle izah edeyim:

Fıstık'ın beyaz dışkı sorunu son 3 aydır var. Ben de belirtiler başlar başlamaz İzmir'deki ünlü bir kanatlı veterinerine götürdüm. Veteriner röntgen çekti. Kuşta 400% karaciğer büyümesi nedeniyle pankreasın sıkıştırıldığını ve bu nedenle pankreasın düzgün çalışmadığını söyledi.

İçinde 4 takviye, bir adet yem premiksi (Cleansing Tea), 1 adet vitaminin de içinde bulunduğu 1 aylık bir tedavi verdi. İlaçları kullanınca geçer gibi oldu ancak yeniden başladı.

Ben de Pankreoflat'a başladım, 5 gün kullandım. Geçer gibi olunca bıraktım. Tekrar başladı. Şimdi son iki gündür kullanıyordum ama siz ağır geleceğini söyleyince bugün ilacı kestim. Probiyotiği bekliyorum.

Geçmezse kullanacağım Sulphamezathine etken maddeli antibiyotik tam olarak hangi hastalıklarda kullanılıyor? Merak ettiğim için sordum. İnternette kuruma diye okudum ancak kuşta kuruma yok.

Ronay

Yönetici
Şimdi anladım olayı hocam. Sorun enfeksiyonluk değil. Ben karaciğer olayını yeni hatırladım. Bence en sağlıklı olan veteriner arayıp aynı tarifi uygulamanız bunun yaninda ara ara deve dikeni tohumu tozunu mama ile birlikte verin. Yağlı tohum oranını azaltsın yani sizin özel bir diyet uygulamanız ve dışkıyı görmezden gelmeniz gerek uzun süre bu diyeti uygulayıp yağlanma vb kaynaklı ise karaciğer üzerinde durmalısınız.

Şimdi gelelim ben sulphayı karaciğer sorununu bilmediğimden yazdım. Bazen pankreas veya vb enfeksiyonlarda bunu tetikleyebiliyor. Ama sorununuz bu değil. Sulphamezatine gerek yok sadece veteriner danışıp sağlıklı diyet yapmalı ve ev yiyecekleri, yağlı tohumlardan uzak tutmalısınız.

Sulphamezatine hakkında yazı için link bırakıyorum yinede ama etkisi dokunmaz bu durumda sizin kuşa maalesef.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Şimdi anladım olayı hocam. Sorun enfeksiyonluk değil. Ben karaciğer olayını yeni hatırladım. Bence en sağlıklı olan veteriner arayıp aynı tarifi uygulamanız bunun yaninda ara ara deve dikeni tohumu tozunu mama ile birlikte verin. Yağlı tohum oranını azaltsın yani sizin özel bir diyet uygulamanız ve dışkıyı görmezden gelmeniz gerek uzun süre bu diyeti uygulayıp yağlanma vb kaynaklı ise karaciğer üzerinde durmalısınız.

Şimdi gelelim ben sulphayı karaciğer sorununu bilmediğimden yazdım. Bazen pankreas veya vb enfeksiyonlarda bunu tetikleyebiliyor. Ama sorununuz bu değil. Sulphamezatine gerek yok sadece veteriner danışıp sağlıklı diyet yapmalı ve ev yiyecekleri, yağlı tohumlardan uzak tutmalısınız.

Sulphamezatine hakkında yazı için link bırakıyorum yinede ama etkisi dokunmaz bu durumda sizin kuşa maalesef.

Tamamdır, çok teşekkürler. Enfeksiyon yoksa Pankreoflat kullanmanın zararı olmuş mudur?

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Öncelikle hayırdır vb konuşma tarzınıza dikkat edelim. Selçuk bey kimseye yükselmedim. Yazı dilinde farklı anlaşılabilir. Farkında olmadan siz ortamın tansiyonunu şu an artırıyorsunuz. Bence yanlış anlıyorsunuz. Laf sokma çabanızı anlamadım açıkçası ama olsun. Kimseye üstünlük kurmak değil niyetim ve en bilen benim demiyorum lafımı cımbızlamadığınız için bende kendimi anlatma ihtiyacı duydum. Amaç insanlara yardım yıllardır forumlarda orada burada oldum bizi tanıyan bilir benim üslubum değildir. Konu çok karışmasın. Kişinin sorununa çare arıyoruz. Ronay, Selçuk önemsiz şu an bildiklerinizi benim sizin için değil insanlar için paylaşalım diyorum. Kişisel algılamanı da anlamadım açıkçası, üsluba dikkat edelim.
Hocam gerçekten ilginç. '' Sizin bildiğiniz ilaçları ben 2008'den beri öneriyorum ben biyoloğum '' şeklinde bir cümle kurmanız, üslup sorunu olmuyor da ben hayırdır neden gerildiniz diye sorunca mı üslup sorunu olmuş oluyor ? Biyolog değil veteriner olsanız da hata edebilirsiniz. Bende Avukatım ben de hatalı bir kanıda olabilirim. Ve bundan da gocunmam. Her şeyi bilme gibi bir yükümlülüğüm yok.

Ben size kötü bir şey söylemedim. Kimseye saygsızlık sayılacak bir cümlem de olmadı. Sadece ''çok fazla kullanmışsınız'' dediğiniz ve benim de pankreoflat ilacının fazla kullanılmasının sakıncalı olmadığını düşündüğüm için yazdım o mesajı. Yanılıyorsam bu konuda ''şu şu sebeplerle yanlış düşünüyorsunuz hocam '' dersiniz ve bende sizden bir şey öğrenmiş olurum. Formun amacı da bu değil mi ? Eğer site benim ben bir şey demişsem eleştiriye kapalıdır diyorsanız söyleyin ona göre tavır alayım bende. Sizin cevap verdiğiniz konuya cevap yazmayayım mesela.

Yazarak konuşmak yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor evet. Tepkinize şaşırdığım için sebebini sordum sadece. Buralara getirmeye gerek var mıydı sizce ?