Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Gelişim

Gökmuhabbet

Forpus Üye
İki dişi muhabbet kuşumuzun biri yaşına göre gelişim gösteriyorken öbürü yasına göre gelişim göstermiyor.
Bu muhabbet kuşumun gelişimi az .bir ara çok kötü oldu.vet.hekim ilaçlarla toparladık.biraz kilo aldı.triflucan ve probiyotiklerp
Fakat cere ve kafa kısmında herhangi bir gelişim yok. Gecen sene Kasım ayindan beri.
Kuşun cinsiyeti hakkında da emin artık olamıyorum .

Sol taraftaki ilk koyduğum muhabbet kuşumuz normal gelişim gösteren kuşumuz.
Sağdaki ise bahseetigim muhabbetimiz.
Detaylı gaga videosu koyacağım.
Her kuşun gelişimi aynı anda olmaz biliyorum fakat bence yaşıtlarına göre gelişim göstermiyor.
yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum ben durumu çözemedim.

Ekli dosyalar

• IMG_20240204_134611.jpg
    IMG_20240204_134611.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG20240204133920.jpg
    IMG20240204133920.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 9

İpek..s

Yönetici
Merhaba iki kuşunuz da dişi soldaki Jumbo
Diğeri ise yerli gibi duruyor bu yüzden irilik farkı var size de gelişim ile ilgili sorunu varmış gibi gelebilir
Aralarında ay farkı da var muhtemelen soldaki eşe hazır dişi
Diğeri ise daha genç

Gökmuhabbet

Forpus Üye
Merhaba iki kuşunuz da dişi soldaki Jumbo
Diğeri ise yerli gibi duruyor bu yüzden irilik farkı var size de gelişim ile ilgili sorunu varmış gibi gelebilir
Aralarında ay farkı da var muhtemelen soldaki eşe hazır dişi
Diğeri ise daha genc
Şimdi sundan bahsetmeyi unutmuşum üstte aynı muhabbet kuşumda Kanatlarda gelişmedi küçücük kaldı bu durum yaklaşık bir ay sürdü birara toparladı ve uçuş başladı .
Göğüs jiletligi toparlamasina rağmen gene devam ediyor.
Dışkı normal.
Yorumunuz için teşekkür ederim.

İpek..s

Yönetici
Anladım söylediğiniz kuşunuzun genel bir gelişim sorunu olmuş hastalıkta gelince toparlaması zaman almış şuan sağlığını etkileyen bir durum yok ise problem olacağını sanmıyorum
Kilo almasını istiyorsanız yumurta maması aspur ve Takviyeler ile süreci hızlandırabilirsiniz

Taha

Yönetici
İpek hocama katılıyorum. Tedavisi tamamlandı ise yüzde 35-40 aspurlu kaliteli yem kullanın haftada 1 dal darı verin. Düzenli vitamin probiyotik kullanın. İnşallah toparlanacaktır. Uçmasında vs bir sorun var mı. Kuşlar aynı kafeste mi yaşıyor. Dişiler arası anlaşmazlık olabilir belki diğerinin rahat yemesine izin vermiyordu öyle bir durum var mı