Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Göz nezlesi

Hakan Kaya

İspinoz Üye
IMG_20230515_211819.jpg
hayırlı hobiler 2 ay önce sultan ppagını aldım aldıgım gün göz etrafı yaşlıydı eve geldim 2 gün sonra göz etrafı dökülmeye bir hafta içindede baya bi döküldü ve kızardı aldıgım yere gittim göz nezlesi dedi eczaneden krem ve damla al dedi 1 hafta kullan gecer dedi kullandım 2 ay gecdi sabah 2 damla gece isigı kapatınca krem sürdüm ve hala düzelme yok kuşla bi yakınlık kuramadım sürekli elime alıp krem sürmekden ve gecmiyo iyice vicdan azabı duymaya başladım ne kızarıklık gecdi ne dökülme kuşda iyice hırpalandı ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20230515_211810.jpg
    IMG_20230515_211810.jpg
    6.9 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20230515_211801.jpg
    IMG_20230515_211801.jpg
    6.8 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20230515_211650.jpg
    IMG_20230515_211650.jpg
    6.8 MB · Görüntüleme: 5

Göz nezlesi

Öncelikle kafesi sürekli dezenkfekte edin 6-7 günde bir tüneklere kadar, yem kalitenizi artırın ve Biotin ve B vitamini takviyesi yapın. Kremi sürün ama 5-6 günü geçmesin, sulanma olursa genta gut 4 gün kullanmanız yeter. Gözünü kaşıması tekrarlatmaya, iyileşmemeye yol açıyor. Ürkme konusunda yapacağınız bir şey yok ama düzeltdikten sonra sakin ve zaman vererek eğitime başlarsınız. Sevdiği yiyecekleri elinizi uzatarak yedirip güvenini kazanırsınız. Sitede eğitimi makaleleri var okumanızı tavsiye ederim.

Ronay

Yönetici
İlacı ne kadar süre kullanıyorsunuz ? Anladığım geçti tekrar başladı. Gözlerini kaşıyor mu? sağa solla sürtüyor mu?

Hakan Kaya

İspinoz Üye
İlacı ne kadar süre kullanıyorsunuz ? Anladığım geçti tekrar başladı. Gözlerini kaşıyor mu? sağa solla sürtüyor mu?
Söyle diyim aldıgım gün islaklık vardı sadece tek gözde ertesi günü göz cevresi döküntü başladı aldıgım yere gittim ilaçı ve damlayı önerdi bir hafta kullandım 7 gün boyunca iki gözünede sürdüm ve damlattım ve bıraktım 2 ay geçti kıraklık ve kaşıntı devam ediyor bayada döküldü ama gözden gelen yaş yok yani 7gün boyunca kullandım 2 ay gecmesini bekledim düzelme yok kaşıntı ve kızarıklık devam ediyo

Ronay

Yönetici
Kuşunuz göz nezlesi olmuş geçmiş tekrarlayan olay olabilir bu ama öncelikle kuşunuzun o bölgeye temasını önlemek lazım bunun için boyun halkaları veterinerler takıyor sonra krem tedavisi yeterli olacaktır. Ayrıca kafes, tünek, yemlik güzelce dezenfekte edin 6-7 günde bir.

Hakan Kaya

İspinoz Üye
Kuşunuz göz nezlesi olmuş geçmiş tekrarlayan olay olabilir bu ama öncelikle kuşunuzun o bölgeye temasını önlemek lazım bunun için boyun halkaları veterinerler takıyor sonra krem tedavisi yeterli olacaktır. Ayrıca kafes, tünek, yemlik güzelce dezenfekte edin 6-7 günde bir.
Peki aynı sekil kremi sürmeye devam ediyorum tekrarlama yaparmı birdaha önene nasıl gecebilirim birde tekrardan gözün etrafındaki tühler cıkarmı ve kuşa krem sürdügüm için cok saldırgan ve ürkek oldu ısırınca kanatıyo resmen bunu bunun önene nasıl gecerim yardımınız için teşekkürler

Ronay

Yönetici
Öncelikle kafesi sürekli dezenkfekte edin 6-7 günde bir tüneklere kadar, yem kalitenizi artırın ve Biotin ve B vitamini takviyesi yapın. Kremi sürün ama 5-6 günü geçmesin, sulanma olursa genta gut 4 gün kullanmanız yeter. Gözünü kaşıması tekrarlatmaya, iyileşmemeye yol açıyor. Ürkme konusunda yapacağınız bir şey yok ama düzeltdikten sonra sakin ve zaman vererek eğitime başlarsınız. Sevdiği yiyecekleri elinizi uzatarak yedirip güvenini kazanırsınız. Sitede eğitimi makaleleri var okumanızı tavsiye ederim.

Çözüm

Hakan Kaya

İspinoz Üye
Kesin okucagım yardımınız ve anlık cevaplarınız için teşükkler