Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Halsi̇z Ve Durgun Erkek

atanurdundar

İspinoz Üye
Merhaba,

Çift muhabbetin erkek olanı halsiz olarak uyukluyor ve uçamayıp düşüyor. Sabahtan bu yana yem yediğini de görmedim. Eşinde herhangi bir sorun görünmüyor. Ne yapmalıyım? Dışkısı da bu sekilde.

Teşekkür ederim şimdiden.
1000064225.jpg

Taha

Yönetici
Merhabalar dışkıda enfeksiyon görünüyor. bugün mü başladı bu durum. herhangi bir ek yiyecek verdiniz mi

atanurdundar

İspinoz Üye
Durum Pazar akşamı başladı, 2 haftadan fazladır da ek yiyecek vermedim.
Sonradan dışkı tamamen siviya dondu ve buradan geç cevap gelir düşüncesiyle bir veteriner desteği almayı denedim, sadece ishal olduğunu, kuruma olmadığını söyledi ve Diar damla verdi. Şu ana kadar ishal azaldi ama fiziksel durumda değişiklik yok. Siz ne önerirsiniz?

Taha

Yönetici
Diar sadece ishal için ama sebebi çözmüyor. Şu an aç kalmamasına özen gösterin. Elle besleyin ya da dal darı gibi kolay yemler verin. Ronay Ronay Süleyman E. Süleyman E. Hocalarım ilaç konusunda öneride bulunacaktır.

atanurdundar

İspinoz Üye
Diar sadece ishal için ama sebebi çözmüyor. Şu an aç kalmamasına özen gösterin. Elle besleyin ya da dal darı gibi kolay yemler verin. Ronay Ronay Süleyman E. Süleyman E. Hocalarım ilaç konusunda öneride bulunacaktır.
Yemlige inmediği için elimle yanına yanaştırıp yemesini sağlıyorum. Dal darı alırım bugün. İlaç için beklemedeyim. Teşekkürler desteğiniz için.

atanurdundar

İspinoz Üye
Erkeği ayrı bir kafese ayırın
Kafesleri ayırdım önceki gün. Sarı kafes çerçeveli olan dişiye ait dışkı, diğeri fotograftaki erkek olanın. Dişi halen çok hareketli ama erkek sadece gerektiğinde hareket ediyor. Uçma hiç yok kafes dışında.

Ekli dosyalar

• 20250613_225759.jpg
    20250613_225759.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 14
  • 20250613_225805.jpg
    20250613_225805.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG-20250613-WA0011.jpeg
    IMG-20250613-WA0011.jpeg
    963.9 KB · Görüntüleme: 18
  • 20250613_225514.jpg
    20250613_225514.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 8

Süleyman E.

Yönetici
atanurdundar atanurdundar, anladım geçmiş olsun tekrardan, veteriner gitme imkanı varsa götürürseniz iyi olacaktır. Ama o imkan yoksa suplamezatin temin edip 5 gün tam suluğa 7 damla şeklinde her gün tazelenmiş su ile verin daha iyi olacaktır.

atanurdundar

İspinoz Üye
Tekrar merhaba. İlaç tedavisi etki etti, dışkı ve beslenme düzene girdi ancak sağ kanattaki düşme durumu devam ediyor. Ara ara titreme hareketi yapıyor. Uçma refleksi de tek kanatta var, diğerini hiç hareket ettirmiyor. Görüntüsünde ve tüylerinde bir anormallik yok. Ne önerirsiniz?