Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Hastalık

limako

İspinoz Üye
Merhaba kuşum kursak mantarı ve kuruluk var geçen hafta veterinere götürdüm ilaç tedavisine başlandı mikostatin ve 3 tane vitamin var düne kadar fena değildi kuşum ama dün vitamini verdikden sonra sürekli hiç durmadan kusma hareketi yapıyor ama kusmuyor zor nefes alıp veriyor ağzını açıyor sürekli ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun durumu çok kötü

limonfıstık

Mubiş Üye
Merhaba kuşum kursak mantarı ve kuruluk var geçen hafta veterinere götürdüm ilaç tedavisine başlandı mikostatin ve 3 tane vitamin var düne kadar fena değildi kuşum ama dün vitamini verdikden sonra sürekli hiç durmadan kusma hareketi yapıyor ama kusmuyor zor nefes alıp veriyor ağzını açıyor sürekli ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun durumu çok kötü
Ne vitamini verdi? İsimlerini söyler misiniz?

limonfıstık

Mubiş Üye
Kusma için vermişler vitaminleri. Mikostatin halsizlik yapar ama ağzını açıyorsa solunum sıkıntısı vardır. Eğer güveniyorsanız yatırın

İpek..s

Yönetici
Merhaba kuşunuzun güncel dışkı resmini ve durumunu anlatan 30 saniyelik bir video görebilir miyiz

Kanaryaci

Forpus Üye
Şuan götürdüm veterinere orda kalacak bir hafta civarı teşekkür ederim ilginiz için
Çok güzel iş valla kendi bilgisizliğinden para kazanmak mesleğinin yüz karası ya
Sabah akşam triffican soluğuna fungi stop vetseydiniz ve vitamin yerine ack vitamini atsaydınız sizi tırmalardı. Geçmiş olsun.

İpek..s

Yönetici
Kanaryaci Kanaryaci, götürdüğü veteriner eğer kanatlı uzman ise doğru tedavi uyguladığını düşünerek kendisin3 güvenmeliyiz biz her ne kadar üretici olsakta işin ehli onlar henüz kuşun akıbeti belli değil bu durumda bekleyip göreceğiz maalesef kuş hastalandığında genelde son evrede veya kötü durumda olduğunda fark ediliyor ki bunu kuşlar bizden saklıyor biliyorsunuz her kuşun kurtulmasını isteriz ama çoğu zaman bu mümkün olmuyor uzman ellerde olsa dahi

Kanaryaci

Forpus Üye
Triflucan daha ağır bu arada mikostatinden. Haberiniz olsun.
Mikostatin nistatin etken maddesine sahipken
Triflukan ise flukonazol etken maddesine sahiptir.
Triflukan içindeki şeker katkı maddesi içince kuş mantara direk nufus ediyor ve kusuyor.
mikostatin içindeki alkol kuşu sarhoş ediyor. Sizde sanıyorsunuz ki hafif ilaç mantar sadece kursakta mı var.? Akciğer, kan vs vs her yere spor yayılmış durumda oluyor bazen proyobotik vitamin içinde şeker tatlandırıcı yokmu.? Ben bu tedavi denemedim sanıyorsun. Her vet. Kuştan mı anlıyor. Belki o kuş kursak mantarı bile değil.

Kanaryaci

Forpus Üye
Kanaryaci Kanaryaci, götürdüğü veteriner eğer kanatlı uzman ise doğru tedavi uyguladığını düşünerek kendisin3 güvenmeliyiz biz her ne kadar üretici olsakta işin ehli onlar henüz kuşun akıbeti belli değil bu durumda bekleyip göreceğiz maalesef kuş hastalandığında genelde son evrede veya kötü durumda olduğunda fark ediliyor ki bunu kuşlar bizden saklıyor biliyorsunuz her kuşun kurtulmasını isteriz ama çoğu zaman bu mümkün olmuyor uzman ellerde olsa dahi
Umarım düzelir.

limonfıstık

Mubiş Üye
Mikostatin nistatin etken maddesine sahipken
Triflukan ise flukonazol etken maddesine sahiptir.
Triflukan içindeki şeker katkı maddesi içince kuş mantara direk nufus ediyor ve kusuyor.
mikostatin içindeki alkol kuşu sarhoş ediyor. Sizde sanıyorsunuz ki hafif ilaç mantar sadece kursakta mı var.? Akciğer, kan vs vs her yere spor yayılmış durumda oluyor bazen proyobotik vitamin içinde şeker tatlandırıcı yokmu.? Ben bu tedavi denemedim sanıyorsun. Her vet. Kuştan mı anlıyor. Belki o kuş kursak mantarı bile değil.
Hanımefendi kotulediginiz mikostatinle iki kuşumu tedavi ettim. Her veteriner anlamıyor diye önümüze gelen veterineri kötüleyelim mi? Benim kuşum sarhoş falan olmadi ve su an turp gibi. Lütfen Veterinerleri kötülemeyin ve lütfen her kuşun aynı olmadığını unutmayın.

Taha

Yönetici
Her veteriner kuştan anlamıyor lakin bu yüzden kanatlı uzmanı olan veterinerler öneriyoruz. Zira kuşlar konusunda uzman hekimler var. Hastalık zamanı biz dışkı vs konusunda resim ve videodan gördüğümüz kadarıyla yorum yapıyoruz tecrübemiz ölçüsünde. Ancak en garanti yöntem kanatlı uzmanlarının tahlil röntgen vs ile muayene etmesidir. Bu yüzden imkanı olanlara öncelikli olarak kanatlı uzmanı tavsiye ediyoruz. İmkanı olmayana elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Lütfen arkadaşımızın da dediği gibi bütün veterinerleri genelleyerek kötüleme yapmayalım