Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık

Gökmuhabbet

Forpus Üye
Merhaba genel bir başlık açmış oldum tam olarak rahatsızlığın ne olduğunu bilemiyorum.Yaklaşık üç senedir muhabbet kuşlarına olan bir ilgim var.Fakat ilk defa birisi bu kadar kötü hasta oldu ve tam olarak ne yapacağımı bilemiyorum.

Kuş ishal ,kabarık yeme pek ilgisi yok şekilde ilk başlarda birinin önerisiyle bactrim ilaç kullandım enfeksiyon kapmış diye.o hafta veterinere de götürdüm sonra .o da bactrim devam ve polivit verdi.o da enfeksiyon var dedi.çevremde muhabbet kuşlarından tam anlayabilen bir veteriner yok galiba .ama ben bu ilaçları düzenli bir şekilde kullandım.Fakat değişen hiçbirşey yokdu.Dünden beri gununu çoğunlukla kafes tabanında geçiriyor uyuyarak arada bir yem yemeye çıkıyor fakat yemiyor arada tunege geçiyor bu böyle devam ediyor .Bir üretici kuruma olabileceğini söyledi.nasıl bir hastalıktır bilemiyorum.Eczaneden Triflucan temin etmem soylendi.ilkgun biraz korktum kullanmaya .fakat bu ilacdada değişen hiçbirşey yok.

- Dişi Muhabbet kuşunu ilk günden beri elde besleme aparatı ile besliyorum ve entrobac veriyorum.

-Şöyle bir durumdan bahsetmek istiyorum evde üç arkadası daha var bu üç arkadaşdan biri üç yaşında iki defa eşi olmasına rağmen hiçbir zaman yumurta koymayı tercih etmedi dolayısıyla yumurta sürecı nasıldır bilemiyorum.Bu rahatsız olan dişi kuşumun yanında bir muhabbet kuşumuz daha var.(şuan ayrı kafeslerdeler) yumurtası olabilme ihtimalini de düşündüm veya yumurta sıkışmasında bu tip durumlarda gözlenebilir mı ?

Muhabbet kuşunun tünekde duruş şekli eski bir video daha kuslri ayrimadan once
Güncel dışkıyı birazdan koyacağım.

Gökmuhabbet

Forpus Üye
IMG_20230520_165651.jpg

Ronay

Site Kurucusu
Aileye hoşgeldiniz. Öncelikle sorularıma cevap alabilir miyim?

1- popoda şişlik var mı ? Ama yumurta sıkışması gibi durmuyor.

2- Daha önceki dışkısı attığınızdan farklı mıydı?

3- Video da belli değil nefes alırken hırıltı ses vs var mı?

4- ilaç ne zamandır veriyorsunuz?

5- Yem yememe ? Kusma var mı?

Gökmuhabbet

Forpus Üye
Aileye hoşgeldiniz. Öncelikle sorularıma cevap alabilir miyim?

1- popoda şişlik var mı ? Ama yumurta sıkışması gibi durmuyor.

2- Daha önceki dışkısı attığınızdan farklı mıydı?

3- Video da belli değil nefes alırken hırıltı ses vs var mı?

4- ilaç ne zamandır veriyorsunuz?

5- Yem yememe ? Kusma var mı?
Dışkı sürekli değişiyor
Hırıltı ve ses yok
Triflucan iki gündür kullanıyorum. bactrim beş gün polivit i dört gün kullandım şuan ikisinide kullanmıyorum.
Yemi az Tuketiyor.

Ronay

Site Kurucusu
Mantarlık bir durum yok şuan için bağırsak enfeksiyonu sonrası flora bozukluğu ve hafif enfeksiyon devamı var bence, tabiki dışkı tahlili şart. Ama yok ise bunun yerine elinizde antibiyotik var mı? 4 gün kullanıp ardından entrobac 3 gün üst üste vermeniz toparlayacaktır. Cereyan almamalı sıcak ortamda durmalı ve kafes tedaviden sonra dezenkfekte edilip vitamin takviyesi yapılmalı.

Gökmuhabbet

Forpus Üye
Mantarlık bir durum yok şuan için bağırsak enfeksiyonu sonrası flora bozukluğu ve hafif enfeksiyon devamı var bence, tabiki dışkı tahlili şart. Ama yok ise bunun yerine elinizde antibiyotik var mı? 4 gün kullanıp ardından entrobac 3 gün üst üste vermeniz toparlayacaktır. Cereyan almamalı sıcak ortamda durmalı ve kafes tedaviden sonra dezenkfekte edilip vitamin takviyesi yapılmalı.
Elimde sadece bu kullandığım antibiyotikler var.tesekkurler

Ronay

Site Kurucusu
Dediğimi uygulayın o antibiyotiği 3-4 gün daha uygulayın. Muhakkak probiyotik takviyesi yapın. Mantarlık durum yok.