Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hazır mama ne alabilirim?

alex-

Forpus Üye
Merhaba,

Şuan da yuva hazirliginda olan bir çift kuşum var. Ve dişide yumurta belirtileri var hem şuan için hemde Allah nasip ederse yavrular olursa hem yavruların gelişimi için hemde çift kuşum için iyi marka bildiğin önerebileceğiniz bir hazır mama var mıdır?

Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Kuşlarınızla mutlu günler dilerim..

Ronay

Yönetici
Böcekli olan genelde ispinozlar için tavsiyem kuru mama alıp havuç ve yumurtayla nemlendirip vermeniz .

alex-

Forpus Üye
Böcekli olan genelde ispinozlar için tavsiyem kuru mama alıp havuç ve yumurtayla nemlendirip vermeniz .
Şuan araştırıp bakıyorum nerden alabilirim sizin aldınız yer varsa güvenilirlik açısından ordan da alabilirim.

Çok teşekkür ederim tekrardan.

alex-

Forpus Üye
Öncelikle merhaba arkadaşlar,

İlk yumurtamız geldi söylemek istedim teşekkür ederim.
Ayrıca klasik mavi ve cremio muhabbet kuşum var ne renk yavrular gelebilir öngörünüz var mıdır?

Mutlu günler dilerim.

Ekli dosyalar

• IMG-20230616-WA0000.jpg
    IMG-20230616-WA0000.jpg
    526.6 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG-20230616-WA0001.jpg
    IMG-20230616-WA0001.jpg
    527.6 KB · Görüntüleme: 9

Ronay

Yönetici
Çok sevindik. Mamayı 2 yumurtadan sonra vermeyin. 18 günde çıkacaktır. Yumurtalardan yavru çıkmadan 1-2 gün önce tekrar mamaya başlayınız. Kuşlar ikiside beyaz tabanlı, burada beyaz(ino) yavrular mavi renkli yavrular çıkacaktır. Tema konusuna muhakkak yorum beklerim 🙂 Hayırlı olsun.

alex-

Forpus Üye
Çok sevindik. Mamayı 2 yumurtadan sonra vermeyin. 18 günde çıkacaktır. Yumurtalardan yavru çıkmadan 1-2 gün önce tekrar mamaya başlayınız. Kuşlar ikiside beyaz tabanlı, burada beyaz(ino) yavrular mavi renkli yavrular çıkacaktır. Tema konusuna muhakkak yorum beklerim 🙂 Hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim hocam.

Taha

Yönetici
Maşallah hayırlı olsun inşallah sağlıklı sıhhatli yumurtadan çıktıklarını da görürüz 😊

Süleyman E.

Yönetici
MaşâAllah bereketli olsun inşâAllah sağlıklı bir şekilde yemede düşerler çıktıktan sonra 🙂 ben kendimde yapıyorum hazır mama da kullanıyorum cede, powermax vs diye mamalar mevcut kullanabilirsiniz yavrular çıktıktan sonra

alex-

Forpus Üye
Merhaba,

Verselae laga yumurta maması aldım yavruların çıkmasına az bir zaman kaldı 3,4 gün kaldı yavruları besleyici mama ne yapabilirim neler katabilirim. Havuç vermek istemiyorum kizisip yumurtalara yada yavruya bir şey yapmasından korktum. Mamayı neyle nemlendire bilirim, neler katabilirim yardımcı olur musunuz.

Ronay

Yönetici
Havuç kızıştırır muhabbetine çok takılmayın yavrular çıktıktan sonra yavrulara yoğunlaşıcaklar zaten kuluçkadaki gibi olmaz. Siz verin ama alternatif olarak Kereviz kökünü rendeleyebilir. Turp ve brokoli katabilirsiniz. Çimlenmiş maş fasulyesi, buğday katabilirsiniz.

alex-

Forpus Üye
Havuç kızıştırır muhabbetine çok takılmayın yavrular çıktıktan sonra yavrulara yoğunlaşıcaklar zaten kuluçkadaki gibi olmaz. Siz verin ama alternatif olarak Kereviz kökünü rendeleyebilir. Turp ve brokoli katabilirsiniz. Çimlenmiş maş fasulyesi, buğday katabilirsiniz.
Brokoli haşlanmış mi verelim yoksa iyice yıkadık sonra mi verelim

Doukan

Yönetici
Valla çok iyi olur bir sürü marka var illaki etken maddeleri farklıdır ama ilk 3 e girecek markaları ve gerçekten lazım olanları yazmalı