Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Hiç Ilgilenmiyor :/?

melisa

İspinoz Üye
Merhabaaa benim 4 ay 20 günlük yeşil erkek bir muhabbet kuşum var.Biz onu yaklaşık 1.5 aylıkken aldık.Ve aldığımdan beri ona iyi bakmak için tonlarca site araştırdım bilgi edindim,sürekli yanında durdum,şarkılar söyledim ilk 2 hafta kafes içi eğitimi,sonrasında da kafes dışında eğitim vermeye çalışarak alıştırmaya çalıştım.Sorun şu ki beyfendi bizimle asla ilgilenmiyor.İlk zamanlarda dizimden ayrılmazdı.Teması seven bir kuş değil ele gelmeyi ve sevdirmeyi sevmiyor.Şimdi hiç yanıma gelmiyor neden böyle bilmiyorum :( korkutacak hiçbir şey yapmadım her hareketimi bilinçli yapmaya çalışıyorum korkutmadan.Ama hiç ilgilenmiyor bizimle hep kendi halinde yaşıyor resmen.Çok mutlu bir kuş kendini eğlendirmeyi biliyor ama ne bileyim keşke bizimle de ilgilense oyunlar oynasak diyorum içimden :') Rahatını bozunca acıtmadan ısırmaya çalışıyor ne yapabilirim bu ilgi konusunu acaba yardım eder misiniz :')

İpek..s

Yönetici
Merhaba eğitim için çokta geç sayılmaz kafes dışında dikkatini çeken bir oyuncağı olsa size alışması çok daha kolay olurdu kuşlar nesnelere karşı ilgililer elinize daldari Veya Yulaf alarak daha fazla size gelmesini sağlayabilirsiniz dikkatini çekecek birşeyin olması gerekiyor bir de iki gün boş bırakınca Hemen farklı davranışlar sergileme huyları var bir anda yabani olabiliryorlar
Örnek benim kuşum hızma ve kupelerimi çok severdi gördüğü anda yanimdam ayrilmazdi takmadıgim Zaman yanıma gelirken daha temkinli davranıyordu

burcuuakdemiirr

İspinoz Üye
Eğitim için 4 ay çok geç bir zaman değil, benim yavrum da bize geç alıştı ve şu an başımızdan, omzumuzdan elimizden ayağımızdan inmiyor. Bazı kuşlar geç alışır, siz onunla sürekli konuşup ilgi göstermeye devam edin. Yukarıda dönüş yapan arkadaşa katılıyorum. Kuşlar salıncakları çok sever meselâ. Tahta tüneği olan bir mini salıncak alabilirsiniz. Aynayı tavsiye etmem ama, kursak mantarı yapıyormuş :) Tüyü kadar ömrü olsun oğlunuzun :)

melisa

İspinoz Üye
Eğitim için 4 ay çok geç bir zaman değil, benim yavrum da bize geç alıştı ve şu an başımızdan, omzumuzdan elimizden ayağımızdan inmiyor. Bazı kuşlar geç alışır, siz onunla sürekli konuşup ilgi göstermeye devam edin. Yukarıda dönüş yapan arkadaşa katılıyorum. Kuşlar salıncakları çok sever meselâ. Tahta tüneği olan bir mini salıncak alabilirsiniz. Aynayı tavsiye etmem ama, kursak mantarı yapıyormuş :) Tüyü kadar ömrü olsun oğlunuzun :)
Salıncağı var çok seviyor onu hiç inmiyor üstünden 😂 bizimle ilgilenmiyor bari oyuncaklarıyla oynasın da birkaç oyuncak almıştım.Yani zilli bir topa 5 günde alıştı ama bizi aylar geçti umursamıyor 🥲 tesekkur ederim,sizin de kusunuzun tuyu kadar omru olsun insallah 🌸