Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru İlaç Verme Sıklığını Arttırmalı Mıyım?

Emre

Mubiş Üye
Merhabalar yaklaşık 3 4 aydır solunum enfeksiyonu olan kuşuma son 1 aydır ilaç aldım kullanıyorum kekik çayı spreyi hepsini denedim bir etkisi olmadı son olarak doksimis diye ilaç önerdi veteriner her ay 3 gün arka arkaya kullan dedi kullandım bu 2. Ay olacak 2. Defa verecem fakat ilk verdiğim ay hırıltısı kesildi azaldı baya geceleri ses çıkarmıyordu ama ilaçtan sonra 3 4 gün sonra tekrar arttı sorun şu ilaç verme sıklığını 2 haftada 1 yada 3 haftada 1 mi vermeliyim ?

Soru İlaç Verme Sıklığını Arttırmalı Mıyım?

Merhaba siz yinede takip etmeyi bırakmayın dediğim şekilde uygulayın tele asılı hırıltısız şekilde durabilir gözlem önemli

Doukan

Yönetici
Merhaba öncelikle geçmiş olsun
Siz 5 güne tamamlayın tedaviyi 3.gün bırakınca rahatsızlık tekrar nüksedebiliyor ve sonrası en sıkıntılısı olan kronikleşme
Ara verdiniz mi bilmiyorum vermediyseniz 5 güne tamamlayın ilacı

Emre

Mubiş Üye
Siz 5 güne tamamlayın tedaviyi 3.gün bırakınca rahatsızlık tekrar nüksedebiliyor ve sonrası en sıkıntılısı olan kronikleşme
İlk ay verdim yarın 2. Dozu verecem işte 2.sefer olacak o zaman bu sefer 5 gün veriyorum

Emre

Mubiş Üye
Ve veteriner kronikleşmiş o zaman 3 aydır devam ediyorsa dedi

Doukan

Yönetici
kullanım dozu için ne söyledi veteriner ?

Evet kronikleşmiş gözüküyor ama iyi olacak inşallah

Ayda 5 gün ve hemen arkasından 3 gün probiyotik verin ki hemen bağırsakları toparlasın geçmiş olsun..

Emre

Mubiş Üye

Emre

Mubiş Üye
Yine gelişmeleri paylaşın ilaç etkisi kuşun durumu vs yardımcı olmaya çalışalım
Ya hocam aslında kuşu görseniz bazen çok enerjik yerinde durmuyor bazen kendini tele asıyor gagasıyla gözünü kapatıyor sanırım nefes alamadığı için bunu yapıyor kabarma felan yapmıyor zaten çok dayanıklı ama işte atlatamıyorda ama iyi olacak inşallah teşekkürler tekrardan

Taha

Yönetici
geçmiş olsun. hocamın dediği şekilde deneyin birde inş bu sorundan kurtulur. 🙏

Doukan

Yönetici
Ya hocam aslında kuşu görseniz bazen çok enerjik yerinde durmuyor bazen kendini tele asıyor gagasıyla gözünü kapatıyor sanırım nefes alamadığı için bunu yapıyor kabarma felan yapmıyor zaten çok dayanıklı ama işte atlatamıyorda ama iyi olacak inşallah

Doukan

Yönetici
Merhaba siz yinede takip etmeyi bırakmayın dediğim şekilde uygulayın tele asılı hırıltısız şekilde durabilir gözlem önemli

Çözüm