Arkadaşlar hepimizin sevdiği elde etmek için üzerinde çalışma yaptığı bir mutasyon olan ino kuşlar hakkında tecrübe ettiğim bazı noktaları sizlerinde istifadesine sunmak istedim. Eğer erkeğiniz ino taşıyıcı ise yani kırmızı göz bir ebeveynden geliyorsa eşleme ve kuluçka döneminde sizlere muhakkak kırmızı göz ino yavru verecektir. Peki eşlemeyi nasıl yapmalıyız hangi renk tabanı kuş ile eşlersek albino ve lutino yada cremio elde edebiliriz. Şimdi onları görseller ile sizinle paylaşacağım.
Eşleme 1;
Erkek İno Taşıyıcı S.Y. Turkuaz
Dişi Mavi Beyaz Parçalı
Gelen yavrumuz anne beyaz tabanlı olduğu için albino olarak geldi;
Eşleme 2;
Baba S.Y. Turkuaz
Anne S.Y. Lila
Baba yukarıda ki Erkek olduğu için annenin resmini ekliyorum.
Vermiş oldukları yavru anne de sarı yüz olduğu için cremio lacewing olarak geldi çünkü babanın annesi Beyaz Lacewing idi. Yani babanne
Yavrumuz;
Eşleme 3;
Erkek Perçemli Albino
Dişi Tarçın Opal Yeşil
Yavrumuz Baba albino olmasına rağmen Yeşil renk daha baskın olduğundan dolayı Lutino olarak geldi;
Arkadaşlar hepsini bizzat tecrübe ederek üretimlerini yaparak gördüm sizlerinde istifadesine sunmak istiyorum bu hobi böyle mutasyonlar ile güzel. Arz ederim
Eşleme 1;
Erkek İno Taşıyıcı S.Y. Turkuaz
Dişi Mavi Beyaz Parçalı
Gelen yavrumuz anne beyaz tabanlı olduğu için albino olarak geldi;
Eşleme 2;
Baba S.Y. Turkuaz
Anne S.Y. Lila
Baba yukarıda ki Erkek olduğu için annenin resmini ekliyorum.
Vermiş oldukları yavru anne de sarı yüz olduğu için cremio lacewing olarak geldi çünkü babanın annesi Beyaz Lacewing idi. Yani babanne
Yavrumuz;
Eşleme 3;
Erkek Perçemli Albino
Dişi Tarçın Opal Yeşil
Yavrumuz Baba albino olmasına rağmen Yeşil renk daha baskın olduğundan dolayı Lutino olarak geldi;
Arkadaşlar hepsini bizzat tecrübe ederek üretimlerini yaparak gördüm sizlerinde istifadesine sunmak istiyorum bu hobi böyle mutasyonlar ile güzel. Arz ederim