Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

İno (Kırmızı Göz) Kuşlarda Eşleme Ve Yavru Renk Tonları

Süleyman E.

Admin
Arkadaşlar hepimizin sevdiği elde etmek için üzerinde çalışma yaptığı bir mutasyon olan ino kuşlar hakkında tecrübe ettiğim bazı noktaları sizlerinde istifadesine sunmak istedim. Eğer erkeğiniz ino taşıyıcı ise yani kırmızı göz bir ebeveynden geliyorsa eşleme ve kuluçka döneminde sizlere muhakkak kırmızı göz ino yavru verecektir. Peki eşlemeyi nasıl yapmalıyız hangi renk tabanı kuş ile eşlersek albino ve lutino yada cremio elde edebiliriz. Şimdi onları görseller ile sizinle paylaşacağım.

Eşleme 1;

Erkek İno Taşıyıcı S.Y. Turkuaz
Dişi Mavi Beyaz Parçalı
Screenshot_20240221_225331_Gallery.jpg

Gelen yavrumuz anne beyaz tabanlı olduğu için albino olarak geldi;
Screenshot_20240221_225429_Gallery.jpg

Eşleme 2;
Baba S.Y. Turkuaz
Anne S.Y. Lila
Baba yukarıda ki Erkek olduğu için annenin resmini ekliyorum.
Screenshot_20240221_225350_Gallery.jpg

Vermiş oldukları yavru anne de sarı yüz olduğu için cremio lacewing olarak geldi çünkü babanın annesi Beyaz Lacewing idi. Yani babanne 😁
Yavrumuz;
Screenshot_20240221_225451_Gallery.jpg

Eşleme 3;

Erkek Perçemli Albino
Dişi Tarçın Opal Yeşil

Screenshot_20240221_230213_Gallery.jpg

Yavrumuz Baba albino olmasına rağmen Yeşil renk daha baskın olduğundan dolayı Lutino olarak geldi;
Screenshot_20240221_230242_Gallery.jpg

Arkadaşlar hepsini bizzat tecrübe ederek üretimlerini yaparak gördüm sizlerinde istifadesine sunmak istiyorum bu hobi böyle mutasyonlar ile güzel. Arz ederim ✋🏻🤲🏻🙂

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Benim de spagel sarı yeşil dişi ve çift spagel beyaz erkek muhabbet kuşum var aranızda böyle bir eşleşme yapan oldu mu hangi renk yavru gelir 🤔

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Süleyman E. Süleyman E., lütfen bana hocam demeyin kuş sahiplenmiş ku#lar hakkında biraz bilgi sahibi olabilirim ama ben daha küçüğüm yada sizden kuçük olabilirim bı garibime gidiyor benim size hocam demem lazım hocam 😁😁

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Birde bizim sişi kuş artık hergün 2 veya 1 defa yuvalığa giriyor erkek de içeriye bakıyor dişi girince dişinin yuvalığa ilgisi normalden biraz daha yoğun erek de bu aralar daha çok küsüp kurcyapıyor sizce süreç olumlu ilerliyor mu Süleyman E. Süleyman E.,

Süleyman E.

Admin
TATLI ERİK TATLI ERİK, Gayet güzel durumlar bence şuan nasıl durumları, yavru renkleri olarakta iki kuşunuz da spangle mutasyonu tabanlı olduğu için tek renk beyaz, sarı yavruların yanında spangle yavrular gelecektir arada bir iki tane de klasik renk dediğimiz yavrular gelebilir. 👍🏻🙂

TATLI ERİK

Mubiş Üye
TATLI ERİK TATLI ERİK, Gayet güzel durumlar bence şuan nasıl durumları, yavru renkleri olarakta iki kuşunuz da spangle mutasyonu tabanlı olduğu için tek renk beyaz, sarı yavruların yanında spangle yavrular gelecektir arada bir iki tane de klasik renk dediğimiz yavrular gelebilir. 👍🏻🙂

Hocam durumlar iyiye gidiyor ama ben kuşları koyduğum yeri arada bir temizlemek için indiriyorum sanki indirdiğimde daha mutlu oluyorlar kur daha fazla yapıyorlar dişide kafesi indirdiğimde sürekli yuvalığı keşfedesi geliyor şuanki durumlar ise dün kuşları odaya saldım bı mutlular görseniz 😅 dişi mutluluğundan tellere kur yapıyordu