Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru İshal Mi Kabız Mı Anlamadım

Gulce

İspinoz Üye
kuşum sabahtan beri çok iştahsız, çok az su içiyor, hiç hareketli de değil. ara ara dengesiz hareketleri oluyor kendini kaşıyacakken tek ayağını kaldırırken vs. poposunda dışkısı birikmişti onu temizledim. dışkısını da hiç yapmıyordu, zeytinyağıyla poposuna masaj yaptım karnına masaj yaptım. karnında da hafif bi şişlik var sanki. ağzından da enjektörle 1-2 damla zeytinyağı verdim. yarım saat içinde dışkı yaptı ama sarıydı ve çok sıvıydı. aradan 3-4 saat geçti bu sürede hala iştahsız ve çok çok az su içti. çok az hareketliliği başladı ama yine dengesiz hareket ediyor. bu sürede de 3 kere daha dışkıladı ve son dışkısının fotoğrafını ekliyorum. daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı lütfen yardımcı olun…

Ekli dosyalar

• IMG_1202 (1).jpeg
    IMG_1202 (1).jpeg
    660.6 KB · Görüntüleme: 52

Taha

Yönetici
kuşum sabahtan beri çok iştahsız, çok az su içiyor, hiç hareketli de değil. ara ara dengesiz hareketleri oluyor kendini kaşıyacakken tek ayağını kaldırırken vs. poposunda dışkısı birikmişti onu temizledim. dışkısını da hiç yapmıyordu, zeytinyağıyla poposuna masaj yaptım karnına masaj yaptım. karnında da hafif bi şişlik var sanki. ağzından da enjektörle 1-2 damla zeytinyağı verdim. yarım saat içinde dışkı yaptı ama sarıydı ve çok sıvıydı. aradan 3-4 saat geçti bu sürede hala iştahsız ve çok çok az su içti. çok az hareketliliği başladı ama yine dengesiz hareket ediyor. bu sürede de 3 kere daha dışkıladı ve son dışkısının fotoğrafını ekliyorum. daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı lütfen yardımcı olun…
Kuş yem yememiş aç görünüyor diskiya göre. Şuan dal darı ya da elle besleme ile takviye yapın. Bir anda mi böyle oldu

Gulce

İspinoz Üye
Kuş yem yememiş aç görünüyor diskiya göre. Şuan dal darı ya da elle besleme ile takviye yapın. Bir anda mi böyle oldu
Yemiyor sabahtan beri evet. Bir anda böyle oldu yemi de suyu da taze, bir değişiklik de yapmadık. Elden de pek yeme alışkanlığı yok ama deneyeceğim. Bir daha dışkıladı yazdıktan sonra bu arada. Önceden eklediğim fotoğraftaki sağda duran dışkıyla aynı şekilde, dışkısının rengi her zamanki rengi gibi aslında ama sarı dışkı da var yeni yapılan. Teşekkür ederim öneriniz için elden beslemeye çalışacağım.

Taha

Yönetici
Yemiyor sabahtan beri evet. Bir anda böyle oldu yemi de suyu da taze, bir değişiklik de yapmadık. Elden de pek yeme alışkanlığı yok ama deneyeceğim. Bir daha dışkıladı yazdıktan sonra bu arada. Önceden eklediğim fotoğraftaki sağda duran dışkıyla aynı şekilde, dışkısının rengi her zamanki rengi gibi aslında ama sarı dışkı da var yeni yapılan. Teşekkür ederim öneriniz için elden beslemeye çalışacağım.
1 günde böyle oldu ise cereyan ihtimali ağır basıyor. İmkan varsa kuşlardan anlayan bir veterinere götürmeniz iyi olur

Gulce

İspinoz Üye
1 günde böyle oldu ise cereyan ihtimali ağır basıyor. İmkan varsa kuşlardan anlayan bir veterinere götürmeniz iyi olur
imkan yok maalesef, elden besledik ama iki kere aldı sadece. ve tekrar dışkıladı, sanırım kanlı (foto ekledim) evde yapabileceğimiz bir şey var mı? yarın sabah suya damlatılan vitamin getirecek komşu onu damlatıcaz.

Ekli dosyalar

• IMG_1213.jpeg
    IMG_1213.jpeg
    925.7 KB · Görüntüleme: 13

İpek..s

Yönetici
Dışkı hiç iyi değil karaciğer bitmiş gibi mümkünse en yakın kanatlı uzmana götürmenizi tavsiye ederim. Eğer imkanınız Yoksa antibiyotik kullanımına başlamanız gerekiyor vakit kaybetmeden
Kuşun bulunduğu ortamı çok merak ediyorum 30 saniyelik bir videosunu görebilir miyiz?

İpek..s

Yönetici

Gulce

İspinoz Üye
Dışkı hiç iyi değil karaciğer bitmiş gibi mümkünse en yakın kanatlı uzmana götürmenizi tavsiye ederim. Eğer imkanınız Yoksa antibiyotik kullanımına başlamanız gerekiyor vakit kaybetmeden
Kuşun bulunduğu ortamı çok merak ediyorum 30 saniyelik bir videosunu görebilir miyiz?
Tek başına, büyük kafeste, yem su 3 günde bir değişiyor, kafes 3 günde bir temizleniyor, kuş da 10 yaşında. Nasıl bir antibiyotik, nereden bulunur? Hiç böyle bir şey yaşamamıştık daha önce, hiç deneyimim yok.

limonfıstık

Mubiş Üye
Tek başına, büyük kafeste, yem su 3 günde bir değişiyor, kafes 3 günde bir temizleniyor, kuş da 10 yaşında. Nasıl bir antibiyotik, nereden bulunur? Hiç böyle bir şey yaşamamıştık daha önce, hiç deneyimim yok.
Yem her gün değişmeli, su da her gün değişmeli. Suluklar her gün sıcak su ve deterjan dezenfekte edilip durulanmali. Kafesin kapsamlı temizliği için virkon s öneririm. Bence antibiyotik vermek yerine direkt kanatlı uzmanı veteriner görmeli çünkü karaciğer rahatsızlığı ve enfeksiyon var

İpek..s

Yönetici
limonfıstık limonfıstık, öncelik kanatlı uzman ama her şehrinde bulamayabilir
Her geçen dk kuşun aleyhine işliyor kanatlı uzmanda antibiyotik verecektir. Uzun bir tedavi gerektiren bir durum maalesef 😐

İpek..s

Yönetici
Gulce Gulce, işaretledigim şey gaga taşı mi?
Kuşun yaşından dolayı çok fazla kaldıracağını sanmıyorum mümkün olduğunca çevrenizde kanatlı uzman varmı araştırınız.

Ekli dosyalar

• IMG_20240830_121421.jpg
    IMG_20240830_121421.jpg
    609.8 KB · Görüntüleme: 8

Kanaryaci

Forpus Üye
Merhaba kuşta kanamı koksidiyoz vakası var. Bağırsak kanıyor melesef ack vitamini kanama durdurur. Akabinde sulphamezathine kullanın sorun çözelecektir. Geçmiş olsun.