Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Jako (Afrika Gri Papağanı) Özellikleri ve Bakımı

Ronay

Yönetici
Katılım
1 Yıl 10 Ay
Mesajlar
2,125
Çözümler
160
Jako (Afrika Gri Papağanı) Özellikleri ve Bakımı

Jako Pağanı Özellikleri

Jako (Afrika gri papağanı) özellik
olarak, gezegendeki en yetenekli konuşan/taklit eden kuşlardan biridir ve kuş meraklıları arasında oldukça itibar sahibidir. Kuş sevenlerin bu zeki kuşu sevmekle kalmaz, aynı zamanda kuş acemileri için en tanınan türlerden biridir - herkes Jako papağanını bilir. Bu papağan, İncil zamanlarına kadar uzanan kuş kayıtları ile insanlar tarafından tutulan en eski psitisin türlerinden biridir. Mütevazı güzellik ve zekice, saçma sapan bir tavır, bu papağanı popülerliğin zirvesinde tutan şeylerdir. İlk bakışta, jako papağanı orta büyüklükte, tozlu görünümlü, neredeyse güvercin benzeri bir gri kuştur - ancak daha fazla araştırma, parlak kırmızı bir kuyruğu, akıllı turuncu gözleri ve tüylerinde çarpıcı bir taraklı deseni ortaya çıkarır.
Jako-papağanı-özellikleri.png

Jako Papağanı Doğal Habitat
Jako papağanları, Batı ve Orta Afrika'daki menzillerinde genellikle savanlarda, kıyıdaki mangrovlarda, ormanlık alanlarda ve orman açıklıklarının kenarlarında yaşarlar. Afrika gri alt türlerinin daha büyük olanı Kongo Afrika grisi olarak anılsa da, bu kuş aslında Afrika'da, güneydoğu Fildişi Sahili, Kenya ve Tanzanya da dahil olmak üzere çok daha geniş bir doğal yayılış alanına sahiptir. Timneh Afrika grisi, Fildişi Sahili'nin batı kenarı boyunca ve güney Gine boyunca uzanan daha küçük bir bölgede bulunur. Vahşi yaşamdaki diyetleri çoğunlukla hurma fıstığı, tohumlar, meyveler ve yapraklı maddelerden oluşur.

Jako Papağanı Bakım ve Beslenme
Jako bakımı ve beslenmesi çok zor olmayan bir türdür. Doğal yaşam alanlarında ağaçların meyvelerinden ve tohumlarından beslenen Jako papağanları, bakımlarında özen isterler. Beslenmelerinde hazır papağan yemleri ile doğada alışık oldukları şekilde taze meyve de kullanılmalıdır. Afrika gri papağanları, A vitamini/beta-karoten eksikliğine daha yatkındır ve bu nedenle, pişmiş tatlı patates ve taze lahana gibi beta-karoten açısından yüksek sebzeler yemekten fayda görür. D vitamini eksikliği, özellikle yetersiz beslenen griler için başka bir endişe kaynağıdır. Bir Afrika grisinin ana diyeti için Nutri-Beries gibi dengeli, peletlenmiş bir diyet sunmak, vitamin ve mineral eksikliklerini önlemeye yardımcı olur. Peletlenmiş bir diyet tüketen bir gri, genellikle yemeğine eklenen vitamin takviyesine ihtiyaç duymaz. Jako papağanları, yıkamayı çok severler. Yaz aylarında sık sık su ile oynayıp banyo yaparlar. Sıcak bir kıta olan Afrika kökenli bu kuşlar soğuğa pek dayanıklı olmadıkları için soğuk aylarda banyo sonrasında üşütmemelerine dikkat edilmelidir. Bu kuşların kafeslerinin bulunduğu ortam kesinlikle sıcak olmalıdır. Kafes büyüklüğü ise Jakolar için çok önemlidir. Afrika grileri özellikle tüy yolmaya, kalsiyum eksikliğine, vitamin-A ve vitamin-D eksikliğine, solunum yolu enfeksiyonuna, psittakoza ve psittacine gaga ve tüy hastalığına (PBFD) karşı hassastır .
 
Son düzenleme: